Benen är bättre, tack och lov. Det är aldrig kul när pluppen har ont. Det är fortfarande skorv kvar så fick hjälp av Ma, Pa och R som tvättade benen igår igen medans jag va på jobbet. Vad skulle jag göra utan min fantastiska familj? Tacksam.
Nu går han mycket bättre och blir inte tvärtjock när han stått stilla.
Fortfarande boxvila dock för att hålla det torrt men ute och går 3 gånger om dagen på volten som vi håller så plogad som det bara går. Så jag tror nästan dom rör sig mer nu än i hagen där det ju är 1m snö överallt förutom en vandringsled som vi plogat åt dom 😂 Så nu hoppas jag bara att skritt är så bra som det påstås för då kommer vi komma ur detta elände i toppform 😉💪

Hoppade in på Hööks idag och investerade i en mindre sladdlös klippmaskin så att jag lätt ska kunna hålla hans ben rakade från och med nu. Enl veterinären (och hovis😉) har han för mycket hovskägg för sitt eget bästa. Så nu blir det rakade ben för hela slanten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det började för 3 dagar sedan, jag hittade mugg så smorde in med olja och ja det lossade lite skorv. Inget mer med det, då.
Vi va ut och red och hade en superfin tur i skogen och Mackan va sååå pigg och glad.

Sen på kvällen skulle jag smörja igen för att sedan raka och tvätta med klorohexedin på morgonen efter va planen.. inget gick enligt planen.
Fick inte röra karlederna han bara hoppade omkring på tå och sparkade. Tog ut honom på promenad och då gick han normalt igen.
Fick smörja efter promenaden och lite mindre svullen.
Dagen efter va det ännu värre. Ringde div veterinärer den jag ville ha ut kunde inte komma, distriktarn tyckte tvätta och slutligen fick jag tid på strömsholm idag.

Nu är han heelt rakad och ser ut som en kalkon för han är så rosa under det vita 😂
Renskrubbad och satt på medicin.

Nu har vi kommit hem och bytt ut allt spån mot nytt och han är så nöjd och glad att vara hemma hos sin Råttis igen.
Men usch vad man blir orolig när dom är dåliga man hoppas på det bästa men man vet aldrig hur det slutar. Tusen tankar far runt i huvet och lättnaden när man är hemma igen med en förhoppningsvis bra diagnos är underbar.

Likes

Comments

Efter allt tragglande med övergångar så börjar det äntligen kännas som att det börjar ge resultat. Tyvärr så är det lite undertempo på den mesta ridningen nu pga isen på banan men vi börjar sakta men säkert hitta gas och broms. Bromsen funkar helt klart bäst och vi har en del kvar att jobba på gasen men jag tror det kommer snart. Eller ja jag hoppas iaf och jag hoppas verkligen detta kommer hjälpa i distanserna till hoppningen. Det är ett riktigt huvudbry för mig att jag känner att jag inte ser. Nu har vi inte hoppat sen i december förutom det lilla skuttet vi tog förut innan vi insåg att det va lite väl halt i svängen efter och han vart lite väl glad över att hoppa så det gick lite för fort 😂
Nu är banan rätt fin kanske det är dax att prova igen snart 😀

Alltså han har en sån bra man den ligger oftast snällt och fint åt ett håll men nu har en flärp bestämt sig för att stå upp som ett alien spröt. why?! 😂

Ove Lo är så söt i morse när jag kom hem från jobbet satt han och spanade på mig i fönstret sen dundrade han ner för trappen för att möta upp mig 😍 Han håller alltid koll på när man kommer och kommer och möter en vid dörren, söt pluppen 🙂


Har börjat fundera lite på hinderfyllnader oxå. Ska bygga några och har köpt en skiva att bygga av men vet inte alls vad jag ska göra för motiv. Hjälp, förslag? 😀

Likes

Comments

Nu har det äntligen blivit kallare så snön är trevligare att rida på.
Vi kämpar på med övergångar men Mackan är väldigt pigg just nu så det är inte helt lätt. Idag vart han skitsur en gång tjöt som en gris och satte sig nästan på rumpan 😂
Nåja jag hoppas verkligen övergångarna kommer göra nytta och att han snart blir starkare och att vi hittar en fin och bra komunikation.

I söndags for vi litr skidor. Supernajs att komma ut igen. Förutom nerförsbackarna då 🤣

Likes

Comments

Jag måste säga att jag är gruvligt trött på vädret. Det va så fint ute innan regnet kom och nu kan man inte ens sticka näsan utanför dörren utan att halka och slå ihjäl sig.
Kramsnö med is under.. really?!
Har inte ridit på hela helgen 😣 Det mesta känns tungt just nu. Är trött och jävlig och helt ur form.
Förra veckan innan allt braka lös så fortsatte vi iaf med övergångarna enligt plan och uppgraderade oss till galoppfattning över bom vilket va super kul och Mackan va jätte glad att se en bom igen. Han lyssnade inte jätte bra och det är nått vi skulle jobbat vidare på för att få det bättre men så glad han va va så kul att känna och han vart riktigt mjuk och fin efteråt. Traven när jag travade av flöt som smör. En super härlig känsla.
Jag hoppas detta urvattnade urledsna humör försvinner snart för jag vill fortsätta där vi slutade och jag vill komma igång så jag kan fara och träna för Tette.

Nu kanske vi får skidspår snart iaf, R har byggt en liten släde 😏

Likes

Comments

Renovering

Här kommer några bilder på hur vårt kära hus och gård såg ut när vi köpte det. Vi satt igår och kollade på lite bilder och ja det såg inte super glamoröst ut, men vi tyckte om det ändå :)

Här är lite av köket

ett av rummen på ovanvåningen
och lite av utsidan
ska försöka hitta lite fler bilder på resan att få det beboligt och förhoppningsvis ta lite efterbilder. Lite kul att se i alla fall tycker jag :)

Likes

Comments

Ifredags var vi ner på stan en sväng och firade Maria och Lui som har gift sig med lite bowling och mat. En jätte trevlig kväll.
Innan det så red jag lite i djupsnön med Mackan och ma och pa va där oxå. En bra fredag med andra ord 😊

Ove kämpar på i snön han oxå 😂

I lördags så va Maria och Lui hit på mat och spelkväll och bjöd på en super god guackamole (så stavas det definitivt inte 😂)
Jag och Maria tog även liten tur på hästarna och Richard och Lui testade skotern.

Igår red vi ut en sväng innan det vart dax för lite jobb på kvällen igen.
Idag har Mackan vart på promenad med ma och pa och jag har vart rätt däckad.
I morgon är planen att återgå till lite övergångar efter några dagar av uteritter och andra roligheter 😊

Likes

Comments

Häst

Nu när vi fått en massa snö passade vi på att pulsa omkring med hästarna i snön så dom fick lite styrketräng och busa av sig lite.
Har en helt orörd hage som vi va i och jag tror hästarna fick kämpa på rätt bra.
Mackan va jätte pigg och brummade och pep när jag (han) satte av i galopp och det vart nästan en bock till på hans nyinskaffade bockkonto men han höll sig eller så va det för mycket snö 😂
Det va ett kul pass både för oss och hästarna så jag hoppas det blir fler snart 😀

Har tröttnat rejält på att Mackan är så statisk hela tiden och avskyr att ta av täcken när det knastrar och håller på så nu har jag testat K9 sprayen som ska vara antistatisk och håller nu tummarna att det hjälper 😀

Likes

Comments

Har haft jobbhelg och fredag och lördag va jag helt slut när jag kom hem så det vart vila för Mackan då. Tror jag åtminstonne för jag fick ett par bilder som tydde på att han vart på egna äventyr med mamma och pappa 🤔😍
Igår red vi en sväng på kvällen, det var en riktigt fin kväll och hästarna skötte sig bra. Fortsatte med mina övergångar och lite sidoförflyttningar. Börjar dock sakna att kunna rida på lite frammåt men får hoppas att övergångarna gör nytta sålänge. Har tyvärr blivit mycket på banan det sista då vägen verkat lite förädisk nu när det kommit snö på isen. Tycker det är lite läskigt i nerförsbackar när dom inte får riktigt grepp.
Som vanligt så tänker och funderar jag en hel del och har funderat på att skaffa lite mål.

Så detta är de första som jag håller på med nu med alla övergångar.

Att bli tydligare med hjälperna och inte tjata utan ge en liten hjälp och få svar sen beröm och klart 🙂

Jag tror att jag kommit en liten bit påvägen 😊

Nästa grej är att jag ska hitta bättre balans i sprången så jag inte bumpar honom med rumpan över hindret utan kan stå och hålla balansen hela vägen.

Och så ska jag gå in för att hitta mina distanser som jag är as kass på och kunna slappna av mot hindren.

Jag tror att punkt nummer 1 kommer hjälpa punkt nummer 3 och nummer 3 kommer skicka ett litet bidrag till nummer 2 😂

Det ska bli en kul vår, så komsikomsi nu våren 😉

Likes

Comments

Idag red jag på förmiddagen efter en frukost i stallet med mamma, pappa och hästarna.

Volten har känts hyfsat bra nu när kylan kom så mamma och pappa tog fram ett litet hinder. Mackan vart jätte glad och ännu piggare när han såg det. Tror han har saknat hoppningen faktiskt.

Planen var att fatta galopp i svängen innan hindret och bryta av innan svängen efter hindret. Mackan va dock lite för glad och ville inte sakta av efter så det vart lite för halt i svängen när han kom i rejsarfart. Jag i min enfald trodde alla övergångar gjort någon nytta men icke.

Jag är dock otroligt glad att han är pigg och glad och ville inte ta bort det genom att våldsbromsa efter hindret så det får bli mer övergångar och lite annat kul tills vi står på säkrare marker 🙂


Så glad över min lilla häst, nu ska jag återgå till målandet av hallen.. eller ja jag lär ju dricka upp kaffet först 😁

Likes

Comments