Ätstörning/Anorexi, Motivation

Hej allihopa!
Har saknat att skriva men har ändå samtidigt varit så nere/trött och bortkopplad från verkligheten så jag inte har orkat alls.

Behandlingen går sakta framåt men det är såklart svårt att bryta alla handlingar som är kopplade till detta helvete. Jag är fortfarande heltidssjukskriven och på behandling 8-15 varje dag (ej helger, än dock om de fortfarande vill att jag ska vara inlagd på heldygnsvård)

Jag har kommit en liten bit på väg men måste våga fortsätta!

Motivationen går upp och ner men denna helg har varit den bästa på sååå länge. Jag har tom känt framtidstro och inte alls haft så mycket ångest.

Nu dags för en ny vecka och alla där ute ! Nu måste vi kämpa ordentligt. För det finns ett friskt liv där ute som vi kan nå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag måste ta en paus från bloggandet med tanke på min behandling och mående 😢. Det enda jag kan säga är att det är sjukt tufft nu men jag lovar att komma tillbaka när allt kanske känns bättre. Glöm inte bort mig.
All kärlek

  • 1441 Readers

Likes

Comments

Bakning, Familjeliv, Ätstörning/Anorexi, känslor

När det är helg ”glömmer” jag typ bort att jag är under behandling på så sätt att jag absolut INTE prioriterar mig själv alls när det gäller vila. Barnen måste aktiveras och komma ut och mat måste lagad, damm måste dammsugas och disk måste plockas. Det är ett evigt fix hela dagarna. Samtidigt som stressen finns där att det snart är jul och att vi måste få julmysigt hemma för att barnen ska få en magisk upplevelse av julen precis så som jag fick när jag var barn ⛄️🎄🎅🏻. Jag fullkomligt älskar julen och jag vill att barnen ska känna samma magi, men det blir aldrig så som jag tänkt då jag inte orkar att ta fram allt eller så räcker tiden inte till! Tror ju inte att barnen känner någon skillnad men jag skulle ju så gärna vilja göra så mycket mer med julen. Antar att jag inte får ha så höga krav på mig. Vi renoverar ju vårt kök på ovanvåningen så nästa år kan jag ju satsa mera på och också hoppas på att jag är frisk och stark.

Jag känner ju av nu att kroppen säger ifrån. Även om jag inte ”får” gå till affären och handla pga aktiviteten så va jag igår 2 ggr och idag åkte jag iväg med bilen då vi hade paket som skulle hämtas. Igår kom 4 vänner förbi och 2 barn och jag fixade lunch, fika och massa disk därtill och en promenad för att kolla på vännernas nyinköpta hus på samma gata som oss längre upp. Idag gick jag också med barnen en sväng till parken.

Nu är jag helt matt! Samtidigt så känns det fejk på något sätt att jag skulle vara så sjuk som de säger på Mando då ingen verkar fatta att jag inte ska styra och fixa utan mannen och hans kompisar verkar tro eller se att jag orkar. Jag lever som en annan på helgerna och i veckorna ska jag vara SJUK och ta hand om mig själv och FATTA att jag behöver gå upp i vikt! Hmmm... sjukdomen skriker ju åt mig att jag borde gå ner mer då jag tydligen inte alls ser sjuk ut utan det är bara de på Mando som tycker.

Samtidigt så äter jag alla måltider och har skött mina mellanmål nästintill perfekt. Ja Juicen till maten då som tydligen är sjukt svår att få i mig.

Lussebullebak blev det också i lördags 😃. Det va ju det jag hade som mål med helgen. De blev sååå goda. Åt en igår till kvällsfika och en idag till mellanmål 👍

Imorgon blir det vila på Mando och på tisdag luciafirande på barnens skola och på dagiset på onsdagen.

Likes

Comments

känslor, Ätstörning/Anorexi, Motivation

Tisdagens vägning är över. Jag fick inget utökat matschema vilket säkert då betyder att jag gått upp i vikt 🤔😱. De säger inte vad vågen visar både på gott och ont för mig känner jag. Före fm melliset ville min behandlare ta en extra viktkoll (säkert för att försäkra sig om att viktökningen va rätt så jag inte druckit massa vatten före frukosten) men nu går jag omkring och tror att hon va tvungen att kolla igen för det va så mycket viktuppgång så hon verkligen skulle se om det va rätt! Inbillar mig också att jag nu helt plötsligt inte ser mager ut längre (vilket i min hjärna betyder att jag bör skämmas för att tro att jag är sjuk) Alla dessa tankar fram och tillbaka gör det svårare för mig att fokusera på att äta.

Jag låg i natt tillexempel och funderade på hur jag skulle göra för att undvika 3 dl juice på frukosten då jag tycker att jag nu när jag är ”tjock” inte behöver dricka det! 🤔. Men jag kommer ju sen ändå bara sitta där på Mando och acceptera det och dricka ändå men alla funderingar tär på krafterna.

Jag förstår ju att min motivation sviktar i samband med känslan i kroppen och synen på den. Jag hatar att det ska vara så!! Jag måste ju ha min motivation kvar även då jag i framtiden har bara ett par kilo kvar, för jag måste ju ta mig ända fram annars faller jag tillbaka så lätt.

Likes

Comments

Familjeliv, mat, Livskvalitet, Nöjen, Inredning/design

Så va denna helg slut och dags för ny vecka på Mando. Helgen bjöd på ett härligt besök av min bästa vän, konsert med Brolle på Göta Lejon och strosande i stan. På lördagsförmiddagen tog jag tunnelbanan in och mötte upp min bästa kompis och så gick vi i affärer en stund samt åt lunch. Jag testade för första gången ett restaurangläge på mandometern då man ställer tallriken (i detta fall en taco sallad med kyckling) på mandometervågen så ser man på kurvan när man ätit klart. Det gick bra! Ångesten blev inte så påtaglig då vi kunde promenera efteråt och tog oss till Göta Lejon för att se på Brolle och hans show Elviscashthekiller. Den va jättebra. Härligt att komma ut lite och göra roligheter speciellt med min bästa kompis. 😃.

Jag har även varit väldigt duktig med mellanmålen! Har av eget initiativ tagit med och ätit dem utan fusk.
På söndagsmorgonen dukade vi upp till mysig adventsfrukost, roligare när man han kompisen på besök att göra extra mysigt. Sedan åkte jag in för att följa med henne in till T-centralen tillsammans med vårt minsta barn. Då blev det lite mer affärer och lunch på statsteatern, cecarsallad, dock blev lunchen något sen men tog en brödskiva bredvid så det va enda melliset vid 15 som inte blev av. Jag VET att jag inte borde tagit sallad men det va krutonger, ost och mycket kyckling i båda gångerna 🙈.

På kvällen på söndagen gick jag upp en sväng och kollade på en liten mysig julmarknad i en blomsterbord vid Bromma kyrka som heter Tivolinas. Hittade självklart en egentillverkad (av tivolina) julmugg i keramik med 24 karats guldpletering eller vad det kallas. Fin va? Köpte även en te-sil som passade till. Jag var ju tvungen att testa dem på kvällen med te och en lussebulle (som står på mitt matschema som alternativ)
Lussebullen från Ica var dock en besvikelse. Den va torr och så smakade den inte alls saffran. Jag får baka egna nästa helg.

Likes

Comments

Igår kväll vad det ju dags att bege sig till jobbet för att gå på årets julbord som blev på Grand Hotel (Grands veranda). Det var så otroligt fint där och vilken buffé och snacka om att gottebordet så så flott ut. Jag var väldigt nervös inför att träffa alla men samtidigt så förväntansfull. Vi fick ett glas bubbel först på kliniken och sedan åkte vi taxi till Grand 👍🙂.

Klockan hann bli 19 innan vi började gå och ta mat vilket gjorde att jag inte kunde äta med mandometervågen under då det är från kl 17-19. Men när jag ätit klart bland mycket gott så tror jag mig att jag fått i mig både tillräckligt med kolhydrater och protein (laxen va såå god)

Som ni ser på bilderna av gottebordet så va det makalöst! Jag va tvungen att smaka den där långa med små svampar på! Det va chokladmousse med smak av apelsin, tog en liten bit av den och en liten bit av en annan moussetårta samt en pralin med choklad och nötter. Det fick bli mitt kvällsmellis (hade kommit överens om att äta Wasa sandwich på tuben hem men om man får välja, 😍🙈) Jag drack 2 glas under kvällen och allt va perfekt. Kom hem kl 23:30 och somnade ganska snabbt ändå.

Nu sitter jag på bussen mot en ny dag på Mando något trött men ok.

Likes

Comments

Ätstörning/Anorexi, känslor

Igår va den dagen jag slutade fuska med mellanmålen 🙈. Låt oss hoppas och tro att det är så nu. Igår va den dagen jag lämnade in min våg till min behandlare och lämnade över en stor del av mitt kontrollbehov, min trygghet, mitt sjuka liv. Det känns skrämmande men ändå så befriande.

Igår stod ångesten mig upp över öronen och varje sekund va en kamp då kroppen och huvudet skrek på mig att röra på mig, spänna kroppen och INTE tillåta mig vila!
Detta är min största rädsla nu, att ”behöva” få detta rörelsetvång, detta slag från sjukdomen att piska mig hårdare iochmed rörelse nu när jag ”förlorat” och givit mig hän åt att ÄTA. Ingen rast och ingen vila. Detta lätta val att ta promenaden istället för bussen (jag trillade dit igår), ursäktar mitt beteende i huvudet med att ”det är ju bra att röra på sig” ” jag vill ju inte förlora alla muskler så lite måste jag ju ändå få träna”. Men det spelar ingen roll hur mycket jag går eller rör mig! Sjukdomen tycker ändå att jag borde sprungit! ”Nästa gång måste jag skippa att ta med mig en väska så jag kan springa hem istället” så går tankarna fram och tillbaka och ger mig aldrig en lugn stund. Hela bussresan till Mando kan jag nu sitta och spänna och lyfta benen för att träna magen! Aldrig att jag ska gå upp i fettvikt.

Idag känns det dock bättre! Magen gör inte uppror som igår på all mat utan känns ändå rätt ok. Skönt det för idag är det julbord med jobbet som gäller. Kl 17 ska vi ses på kliniken och sen bege oss till Grands veranda 🙂. Det ska bli så kul att få träffa alla men också väldigt nervöst. Alla tankar som går i huvudet om vad alla ska tro, hur jag ska klara av att äta på mandometern med allas blickar på mig samt om jag i situationen verkligen kommer klara av det! Kommer jag typ kollapsa av ångest efteråt, vilja gömma mig eller bara försvinna. Om jag inte äter något kommer jag ju skämmas över det då de vet att jag går i behandling och ju borde ”sköta mig” så sjukskrivningen är till någon nytta och att de vill ha tillbaka mig. Jag måste ju ändå bevisa att jag försöker att det finns hopp 🤔 samtidigt som sjukdomen säger åt mig att skippa när jag har chansen och ”du får så stor mage om du äter och då kan du ju inte visa dig i dina byxor”

Jag har fått restriktioner om alkoholmängd samt om att de INTE vill att jag följer med ut och dansar (vilket jag så gärna vill då jag verkligen älskar det 😫) men samtidigt vet jag ju att jag igentligen inte orkar det om jag verkligen känner efter. Ja tankarna riktigt bubblar inom mig och vet varken ut eller in.

Likes

Comments

Ätstörning/Anorexi, känslor

Idag har varit ett rent känslosammanbrott.
Det började med spänningen inför vägningen på morgonen före frukost!
Sedan efter mellanmålet hade jag samtal med nutritionisten och min behandlare. De ser det oerhört viktigt nu att jag klarar av att äta mellanmålen hemma på helger och kvällsmålet bra även hemma eftersom jag är hemma 50% av måltiderna så måste det fungera för att jag inte ska behöva ligga inne på heldygnsvården. Ingen viktuppgång ännu och jag har fortfarande den kontrollen iom att jag väger mig hemma.
Bestämde att jag ska ta dit vågen imorgon och lämna in den där. Jag fick även ett utökat matschema och restriktioner om att INTE röra på mig mer än högst nödvändigt hemma 🙈.

Sedan kl 11 kom min man och satt på möte med dem själv i 1 timma!

Efter mötet när jag satt på lunchen som nu är (300 gram) sms:ade jag honom och frågade hur det gått? Då får jag sms på sms om hur nära döden han tror jag är och försöker skrämma mig och försöker få MIG att inse hur sjuk jag är! Haha det va som ett skämt! Det är ju JAG som sökt hjälp och insett att jag måste ha hjälp och det är ju HAN som varit i förnekelse och velat att jag jobbade och drog in pengar, men nu helt plötsligt kan mitt hjärta stanna när som helst! Jag tror att han fick ett wake up call när de förklarade att det är av största vikt att jag får stöd i att följa matschemat och att jag borde ligga inlagd enligt dem.

Jag försökte förklara för honom att vi får fokusera på behandlingen nu och inte på vad som händer om jag väljer att fortsätta svälta mig! Uppenbarligen gör jag inte det nu då jag är på Mando. Ja men ”du fuskar ju” säger han då! Nu har han stenkoll på mitt matschema som han fick av dem och de föreslog tom att jag ska ha taxi från hemmet till Mando 🙄😱 för att jag inte får gå något.

Jag tog upp allt och tårarna har runnit till och från hela dagen. Nutritionisten sa att vi hoppas att jag kan få bra stöd hemma nu och att de ska försöka ha kontakt på mail med honom mm så jag slipper vara inlagd.

Allt detta samtidigt som tårarna bara rinner när jag tänker på allt jag nu ska äta!

Kvällsmellis intaget nu och exakt mängd dock att jag tycker det är så sjukt att mäta upp smör med tsk-mått. Det känns ändå tryggt att få tillåtelse att nu vara på Mando när jag ska ta mig igenom detta! Det är inte fel att gråta! Det är inte fel att känna! Tvärt om, alla känslor måste komma ut för det är de som jag tryckt undan genom svälten.

Likes

Comments

Inspiration, Bakning, Pyssel, Familjeliv

Denna helg har jag/vi varit hemma mest förutom lite skjuts till hajk för dottern!
Mellankillen har sovit hos farmor och farfar så vi har haft lillen bra hemma. Jag har städat, vikt tvätt men framförallt försökt fixa lite julmys hemma. I fredags åkte jag tidigare från Mando då det va familjevecka på skolan. Mysigt att få vara med en liten stund i skolan. På em bakade vi pepparkakor jag och barnen 🤶🏻🎅🏻. Sedan blev det burritos med kyckling. Inte lätt att mäta upp det på mandometern men blev ju bröd som va kolhydraterna och sedan iof kyckling gick ju bra. Grönsakerna ska man ju lägga bredvid då de inte räknas in.

På lördagen va det stress med packning till dotterns hajk, men när hon väl va lämnad ute i Hässelby vid lövstabadet ung så hade vi det rätt lugnt och skönt hemma, fram tills lördagskvällen då det blev stopp i avloppet 🙈. Gick och spola någon enstaka gång men annars bubblade det upp i avloppet i tvättstugan 😩. På söndagen hade vi rörjouren hemma som tryckspolade ut proppen. De trodde det va för mycket papper och för små spolningar i toaletten som hade orsakat det!

Mannen har lagt golv i nya köket! Så köksrenoveringen går sakta framåt, men det blir fint.


Söndagen bjöd på pepparkakshus-bak. Har ritat mallen själv förra veckan på Mando! Nja inte 100% nöjd men ok för att vara andra gången jag gör en mall själv.

Maten har gått ok! Har klarat frukost, lunch och middag som jag ska. Mellanmålen har blivit en pepparkaka ibland eller en frukt men inte kvällsmellis vilket är så sjukt svårt! Jag har sån ångest efter middagen och vill bara att magen ska vara platt när jag ska sova.

Likes

Comments