PIKKUPOMPPUJA

Maanantai 30.12.

Vuoden viimeiselle ratsastuatunnille sain Vikkanin. Alkuraveissa vaihtelimme suuntaa täysikaarrolla. Vikkanin ravi oli miellyttävä. Kun oltiin ravailtu molempiin kerroksiin ja vaihdettu pari kertaa suuntaa, niin otimme koko uralla laukkaa. Laukassa tehtiin siirtymisiä käytiin. Mulla ei mennyt pidättelee läpi, niin siirtymiset venyi. Laukka kuitenkin oli oikein letkeää.

Laukkaverryttelyuden jälkeen meidän käppäilessä kentällä opettaja kantoi puomeja pituushalkaisijalle. Siinä oli kaksi innaria. Puomeilla Vikkan oli laukassa hidas, eikä meinannut innostua yhtään. Mutta ihan ookoo pätkiä tuli. Lopuksi vielä hypättiin kavalettia ja sekin meni alkuun vähän huonosti, kun ratsastin tiet vähän liian lyhyiksi, eikä Vikkan saanut laukkaa pyörimään kunnolla. Onneksi tuli kuitenkin hyviäkin pätkiä saadessani tiet paremmiksi.

Pimeällä oli haastavaa hahmottaa tiet, sillä kaniatereista huolimatta puomille näkeminen oli vaikeaa. Onneksi valoa tulee pikkuhiljaa lisää. Sen toki huomaa ensin lauantain tunneilla, sillä silloin tunti on neljältä. Maanantaisin seitsemältä, joskus kuudelta.

4.1.2020 Vuoden ensimmäinen ratsastus

Sain tänään tunnille Viivin. Viimeksi ratsastin Viivillä viime vuoden elokuussa jolloin kyseinen kuva on otettu.

Viikon aikana kenttä oli jäätynyt kovaksi.

Hoitaessa Viivi äksyili ja yritti jatkuvasti näykkiä, joten siirsin sen karsinasta käytävälle. Mutta ratsastaessa Viivi oli oikein mukava. Se alkoi hyvin kuuntelemaan pohjeapuja jolloin se myös taipui ja asettui ympyröillä kivasti. Myös pysähdykset ja siirtymiset sujui kivasti. Tunnin aiheena oli ympyrät, pysähdykset ja siirtymiset.

Käytiin laukkaamassa pellolla. Sillä kentällä ei voinut laukata. Oikea laukka sujui hyvin, vaikka nostot tuli käynnin tilasta kiitoravissa. Onnistuttiin myöa käynnin kautta saamaan hyvä laukka. Mutta sitten vasen laukka oli vähän arkailua. Saatiin kuitenkin yksi hyvä laukannosto. Viivi myös ravissa liukasteli, sillä sillä oli hokit kuluneet niin paljon ja joku melkein irti, mitä tunnilla sitten kiristettiin. Tunnin jälkeen sille vaihdettiin ja kiristettiin hokkeja.

Miten teillä ratsastukset on lähteneet tänä vuonna sujumaan?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

IP: 216.18.214.66