LOIVALLA KIEMURAURALLA

Tänään sain ratsastustunnille jälleen Riian. Kun Vernalle vaihdettiin koulusatulan tilalle estesatula, niin varmistin tällä kertaa, että otanko Riialle este- vai koulusatulan. Päädyin sitten estesatulaan. Tunnilla emme kuitenkaan hypänneet vaikka kerkesi kun puoleista innostumaan.

Alkukäyntien aikana opettaja kasaili puomeista ratsastusteitä. Tunnin aiheena olikin loivat kiemuraurat molemmilla pitkillä sivuilla ja päädyissä ylitettiin puomit.

Alkukäyntien jälkeen siirryimme raviin ja aloitimme loivalla kiemurauralla taivuttelut ja asettamiset. Riian kanssa saa tehdä paljon töitä, siihen, että sen saa edes vähän taipumaan. Vasemmassa kierroksessa sain Riian hieman paremmin taipumaan pienissä pätkissä. Oikeassa kierroksessa taivuttaminen oli vaikeampaa, mutta tässäkin kierroksessa lopuksi sain pieniä pätkiä onnistuneesti.

Laukassa tehtävä oli vielä haasteellisempaa, sillä vauhtia meinasi kertyä liikaa, eikä taivutukset ja tiet onnistuneet aluksi kovin hyvin. Välillä pelkäsin, että laadulle, kun tiet meni huonosti. Muutaman kierroksen jälkeen tiet alkoivat kyllä parantua ja vauhti myös hiljeni, kun muistin puomien jälkeen tehdä pidätteitä. Mutta taivuttaminen laukassa ei oikein onnistunut.

Loppuraveissa Riia kulki pyöreästi pää alhaalla venyttäen selkäänsä. Loppuraveissa menin käytännössä pitkällä ohjalla ja Riia venytti hyvin kaulaansa. Ja oli muutenkin tosi rento. Me molemmat poistuimme kentältä hikisinä pakkasesta huolimatta.

Vaikka tunti oli vuorostaan vaikeampi, niin jäi kyllä mukava ja kiva fiilis. Sillä muasta on kiva oppia uutta, että miten kukin hevonen toimii. Se ohjaus mikä toimii toiseen hevoseen, niin ei välttämättä toimi toiseen hevoseen.

Miten teidän ratsasteleut ovat viime aikoina sujuneet?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229