KUUDES JOULUKUUTA


Kuudes joulukuuta

Teille käsky kuului rajoillamme seistä,Oli tehtävänne silloin mahdoton.Sinne jäivät ikuisesti monet teistä,Teki valintojaan käsi kohtalon.
Ovat rajalliset elämämme päivät,Emme koskaan tiedä kenen vuoro on.Monet palas', mutta liian monet jäivät,Vuoksi kodin, isänmaan ja uskonnon.
Ilman ontuvaa ystävääni,Olisimme vain läntisin lääni.Ilman miestä, jonka jalka on nyt puutaOlis' arkipäivä kuudes joulukuuta.Ilman teitä, selvinneitä jostain sieltä,Puhuisimme nyt vierasta kieltä.Ilman heitä, joiden ristit ovat puuta,Olis arkipäivä kuudes joulukuuta.
Eivät koskaan mene umpeen sielun haavat,Emme niitä pysty teille korvaamaan.Aivan liian harvat teistä nähdä saavat,Kun me itsenäisyyttämme juhlitaan.
Vielä vapaa on ja itsenäinen maamme,Se on sitä vuoksi suuren urheuden.Nöyrin mielin Suomen lippuun katsokaamme,Kiitos teidän, se on sinivalkoinen.
Pertti Mäenpää

Ystävänne sodassa, oli monelle niin tärkeä, Suomenhevonen, rohkea ja peloton, taisteli kanssanne rintamalla loppuun asti, viimeiseen hengenvetoon saakka.
Olen onnellinen voidessani olla suomalainen, asua Suomessa, turvallisessa maassamme, jolla on ikioma kieli, ja voidessani juhlia Suomen sadatta itsenäistä vuotta - meidän juhlavuottamme. Nautitaan siitä, että ollaan itsenäinen Suomen kansa. Ilman sotiemme veteraaneja, lottia, suomenhevosia ja sotasairaanhoitajia emme itseäinen ja satavuotias valtio nyt olisi, joten iso, lämmin ja nöyrä kiitos heille, jotka puolestamme rintamalla, koko Suomen puolesta, luovuttamatta ovat taistelleet!
Oikein rauhaisaa itseäisyyspäivää kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Iida,
Todella kiva postaus lämmittämään ainakin meidän hevosihmisten mieltä näin itsenäisyyspäivänä! 😊

iidunhevoselamaa.blogspot.fi
www.blogger.com/profile/161466883551848396
Oona S,
Todella kiva postaus! On tämä 100v iso asia niille, ketkä tämän sai aikaan sekä meille, ketkä koemme sen nyt. Rauhaisaa itsenäisyyspäivää sinullekkin!

aloittelijastakilparatsastajaksi.blogspot.fi
www.blogger.com/profile/141161509650679336
Suvi,
Kiva, että tykkäsit! Ihanaa kuulla, että postaus lämmittää, yritin saada tästä mahdollisimman ihmisiä lämmittävän ja kiinnostavan postauksen. Hyvää itsenäisyyspäivää <3
www.blogger.com/profile/036950679983358001
Suvi,
Kiitos paljon! Tänään on meidän juhlapäivä ja me saamme täysin rinnoin nauttia, olla ylpeitä, kunnioittaa toisiamme ja juhlia satavuotiasta Suomea <3
www.blogger.com/profile/036950679983358001