Så skapar du dina perfekta cropped jeans

Det är inte ofta jag tar fram mina (i princip obefintliga) syslöjdskunskaper men ibland så blir jag så sugen på det femte sättet att vara hållbar - att laga, redesgina och upcycla. Framförallt är det nog det där med redesigna som känns precis lagom kreativt för min smak - att laga är för tråkigt, att upcycla för svårt. Läs om alla sju sätt att vara hållbar här.

Idag tänkte jag visa det mest basala sättet att redesigna ett par jeans och med det menar jag att du inte behöver några förkunskaper alls - förutom att kunna hantera en sax! Här kommer min busenkla guide på hur du skapar dina perfekta cropped jeans (såklart med den härliga franskanten nedtill!). Nu kör vi!

1. Hitta ett par jeans du har tröttnat på (eller är för långa!). Det funkar bra med vilka som helst, raka som bootcut. Det enda som händer om du väljer det senare är ju att du får ett par kick flare jeans, och det är ju inte helt fel, eller hur?

2. Sätt på dig jeansen och gör valfri typ av markering på där du ska klippa (...jag markerade med ögonmått, men skulle inte rekommendera det, är ju lite risky!)

3. Klipp ena benet först. Tips! Klipp hellre lite längre ned än vad du tror och klipp mer vid behov, när det väl är klippt är det klippt så att säga.

4. Prova att du är nöjd med längden. Annars, justera!

5. Vik jeansen och använd det avklippta benet som mall. Var noga här, det är inte värt att stressa och få olika långa byxben!

6. Ta tag i byxbenet och gnugga kanterna mot varandra. Såhär skapar du ditt perfekta fransiga avslut

7. Rocka dina nya cropped jeans!

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

moachatillon
moachatillon,
Har ett par gamla geans från Levis som jag vill klippa av, ska testa detta! kram!
nouw.com/moachatillon
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Gör det!! Visa mig gärna sen - du kan joina gruppen Sustainable Fashionistas på Facebook, där snackar vi hållbart mode varje dag! 😊
nouw.com/sustainableluxury
Rebecca,
Hej Amina!

Jag håller på med bildredigering, illustrationer och retouch.
Skulle du någon gång vara intresserad av att redigera/retuschera en bild så vet du att jag finns 😊

Bilder och info kan du hitta på: https://www.bildredigering.nu

Ps. Texten för "kommentera-knappen" och knappen är båda vita vilket gör att det är omöjligt att se texten (och för någon som inte kommenterat en blogg förut så kanske det blir lite förvirrande? Jag vet inte om du visste om detta men tänkte att det var lika bra att upplysa 😊

Nu vet jag inte hur din stilmall ser ut men standard brukar vara en HTML (eller rättare sagt CSS) kod med namnet "button" (eller btn) leta efter "color" (vilket med största sannolikhet har koden #FFFFFF) och ändra till passande färg 😊
www.bildredigering.nu
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Hej Rebecca! Kul! 😊 Kanske vi kan göra en shoutout till varandra någon gång och att du får redigera några av mina bilder! Tack snälla för upplysningen om den knappen - det hade jag helt missat! Jag kollar upp det på en gång. Tack igen! Kram <3
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: