Mina hållbara modeklappar

Burberry poncho / Rosemunde skinnbyxa / Chanel örhängen / Lindex t-shirt / Gucci hoodie / R.M Williams boots

Tänk att det är julafton om bara TVÅ dagar! Ja, godmorgon förresten. Här sitter jag 05:32, halvvägs till Arlanda för att flyga iväg på begravning under dagen. Tråkigt. Men då passar det bra att drömma sig bort lite till söndag. Och drömma om de här lyxiga klapparna -

Hur då då? Varför är de hållbara?

- Ponchon är något som stått på min önskelista länge, länge. Vilket förmodligen betyder att det är något jag verkligen vill ha. Dessutom är den gjord i härligt lyxig merinoull OCH är vändbar. Hur bra!?

- Skinnbyxan är ett sånt där ikoniskt plagg som alltid är rätt. Nu är den dessutom hetare än någonsin!

- Örhängena har jag haft på mig VARJE dag sedan jag fick dem på min födelsedag i maj, men jag har ju tappat ett här för några veckor sedan (så ledsen!)... PPA per örhänge hann ändå komma ner på 8 kr/dag, ganska bra va? De är mitt signarursmycke, dvs. något jag bär varje dag. (...och räknas alltså inte in i min kapsel apropå det!)


- T-shirten är en ny förälskelse och kommer från Lindex Sustainable Choice-kollektion. Tyvärr inte GOTS-bomull men i alla fall BCI. (Grekiska? Jag förklarar i januari!). Men vi applåderar alla små steg, eller hur? Heja!

- Hoodien är ett plagg jag saknat i min garderob under lång tid. Det behöver inte nödvändigtvis vara Guccis fina grå variant som på bilden, men någon fin hoodie i bra material står på önskelistan...

- Bootsen är också något, som likt ponchon och hoodien, stått lääänge på önskelistan. Jag saknar just nu skor som man bara kan dra på sig och gå ut med - och ändå se snygg och klädd ut! Det hålet skulle ett par RM Williams fylla perfekt.

...och så var det inte svårare än så. Vill du VERKLIGEN ha nånting och har tänkt igenom det noga och länge, ja då är sannolikheten väldigt stor att det är hållbart. Det finns ju faktiskt väldigt många sätt att tänka hållbart och jag tycker det är viktigt att inte glömma de allra enklaste.

Har du några modeklappar på din lista?

Glöm inte!
Moderna kvinnor väljer inte mellan hållbarhet och lyx, vi tar båda

(...och glöm inte att tävla om Bsaka-linnet och det underbara Twist and Tango-ljuset HÄR!)


Kärlek,
Amina

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Fler inlägg om hållbart mode: