Lyxigt, hållbart, veganskt, plastfritt (här är materialet som har allt!)

Ända sedan jag träffade Clara har jag blivit mycket mer medveten om det veganska modet. Jag tänker en hel del kring det och hur det hänger ihop - en djurfri modeindustri och en grön modeindustri.

Men för mig är det helt omöjligt att uppskatta ett polyesterplagg, eller något i akryl, nylon, polyamid eller något annat plastmaterial. Det. Är. Så. Äckligt. Känslan mot huden är fruktansvärd. Det där klibbiga äckliga så fort man avger minsta uns av kroppsvärme. Och nästan värre såhär års: det där hemskt kyliga när man redan är kall in i märgen av vintervädret.

För det är just de egenskaperna plast har. Till skillnad från mina favoriter silke och ull. Men de kommer ju från djur!!!

Hur får man alla rätt?

(Duktig-flicka-syndromet hänger nog med livet ut skulle jag tro...)

Det är svårt att göra riktiga klipp (tell me about it), men förra året lyckades jag faktiskt med att hitta ett klassiskt plagg, på rea, i bra material, som också är veganskt!

Där stod jag, med minst 17 plagg i famnen, och skulle försöka hitta den där lilla materiallappen, jag var helt övertygad om att det var polyester men kunde inte låta bli. Var tvungen att kolla. Började bli varm, butiken stänger om 10-9-8 minuter. Skulle lika gärna kunna strunta i det, det känns ju som... men jag kan inte ge upp nu, jag är ju här och har redan slösat bort värdefull provrumstid.

Lyckan.
Hittar lappen.

Lyckan upphöjd till 100!
100% lyocell.

...och snygg var den på också, eller vad säger du? *Kärleksfull suck* Hållbar (vegansk!) lyx är något alldeles extra.

Väljer du veganskt när du shoppar?

Just det - min mailklubb hittar du HÄR. När du signar dig får du dels min materialguide (en perfekt fusklapp att ha i mobilen på shoppingrundan!) och en inbjudan till ett modenätverk med bra priser på fina saker. Där har jag t.ex. köpt den här blusen som jag hade på mig under förra Fashion Week.

Klänning: Tiger of Sweden, Kappa: Acne Studios, Scarf: Emma Fällman, Loafers och Väska: Gucci, Solglasögon och örhängen: Chanel

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Fler inlägg om hållbart mode: