Leopardmönstrat, en klassisk modeikon

Jag ä-l-s-k-a-r leopardmönstrat, vilket såklart gör det otroligt hållbart i min garderob. Men jag menar, vilken säsong har leomönster varit HELT ute och fel? Nä, trodde inte att du skulle komma på någon sån tid heller. Det är ju ett klassiskt mönster som alltid kommer finnas med.

Att byta upp sig

Länge, länge hade jag en leoblus från H&M. Förvisso tyckte jag ju mycket om den men den var i polyester, vilket inte är världens härligaste material då det ju som bekant är plast. Inte hållbart och framförallt inte så skönt mot huden! Jag ville ha silke.

* Tips: Jag och Clara pratar plastmaterial, för- och nackdelar, på torsdag i podden (Sustainable Fashionistas), lyssna då!

Men att hitta en ny leoblus i silke visade sig vara lättare sagt än gjort och jag fick hålla fast i den där polyesterblusen tills förra hösten då jag äntligen hittade en blus att byta upp mig till - vilket då också inspirerade till en veckans utmaning i hållbart mode. Nu är min leoblus i garderoben gjord i100% silke och räddar många dagar av klädpanik (svarta jeans + leopardblus = säkert kort!).

Risken med leopardmönster...

I den här outfiten gick jag dock steget längre och använde skinnbyxan som komplement - vilket är liiiite risky business faktiskt. Leopard har ju den (typ enda) negativa egenskapen att det kan uppfattas som lite... ekivokt. Hehe, slänger mig lite med svåra ord här, men det jag menar är att det rätt och slätt kan bli lite slampigt. Och det vill vi ju absolut inte! Men jag tycker här att det mer blev en cool kontrast med den silkiga silkesblusen och just det tuffa i skinnbyxan.

Vilken var bäst: den här outfiten eller outfiten med den förra leoblusen?

Blus: Ganni, Skinnbyxor: Stylein, Stövlar: Bianco Footwear, Väska: Mulberry
#nouwinspo #nouwoutfit #nouwinfluencer

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

michaelashalsa
michaelashalsa,
Så så fint med Leopard. Och du är ju så vacker Amina. Så roligt att se dig i veckan. Och så fin blogg🌸💗
nouw.com/michaelashalsa
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
hihi äääälskar leo 🐆🐆✨💖 men tack sötis vad god du är. härligt att se dig med ju! kul att du är så pepp på att komma igång med bloggandet igen 🙌🏼🙌🏼 vi hörs!
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: