Hitta ditt fokus inom hållbart mode

Det finns så mycket fint, jag kan inte välja!

Ärligt talat sjukt ångestframkallande känsla, eller hur? Jag vill ha allt. Den och den och den, i alla färger, tack. Det finns så mycket härliga produkter ute i butik hela tiden att jag lätt hamnar i den där onda shoppingcirkeln. Den där jag handlar liiiiite (eller mycket!) för mycket – varje gång.

Men det var faktiskt mer förr.

Varför du är mer fri när du är mer låst

När jag bestämde mig för att satsa på hållbart mode blev jag genast mycket mer låst. Eftersom mitt sätt att tänka hållbart och långsiktigt handlar om att spara ihop till det där lilla extra, det där som är exakt rätt, i bra material, hög kvalitet och tidlös design försvinner genast ganska mycket. Jag vill bara ha det jag älskar helhjärtat.

Det här gör att jag alltid ratar minst 50% av butikernas utbud på grund av att det är dåligt material. Jag ratar ytterligare en del för att det är för mycket i tiden (alltså extremt trendkänsligt). Till sist ryker också en del för att jag helt enkelt bara tycker om det – jag älskar det inte. Kvar blir ganska mycket mindre att välja på, och hur konstigt det än låter så gör det att jag känner mig mer fri.

Att ha strikta ramar att hålla sig inom kan tyckas torrt och tråkigt, men att inte ha miljoner val när jag letar efter en ny tjocktröja, utan istället kanske tio, är så sjukt befriande. Det gör också att jag blir så mycket mer nöjd med mitt val under lång tid.

Vad vill jag säga då? Jo, såhär. Slow fashion är sjukt viktigt. Du behöver inte ha samma regler som mig, men se till att hitta ditt fokus inom hållbart mode genom att välja en eller flera punkter ur de sju synsätten på hållbarhet! Det är riktigt jäkla skönt och du gör både dig själv och världen en stor tjänst.

Lyssna på avsnitt 2 av Sustainable Fashionistas för en noggrann genomgång av hållbarhetscirkeln!

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Fler inlägg om hållbart mode: