Hållbarhetsskola: On Demand & Custom Made

Du vet sedan tidigare att det finns sju olika sätt att vara hållbar - och att ALLA är lika viktiga. Jag tänkte starta en liten miniserie om de olika sätten, bara för att på ett enkelt sätt göra klart vad det handlar om. Här kommer del 1 - on demand & custom made.

Vad?

Det är helt enkelt som det låter; det produceras on demand - d.v.s. när du beställer det, och custom made - specifikt för dig. Det är som att du beställer en hamburgare på MAX och plockar bort gurkan och byter dressing.

Varför hållbart?

Eftersom det produceras när du beställer det kommer det aldrig finnas en överproduktion, vilket är ett otroligt stort problem inom modeindustrin. Har du reflekterat över hur mycket kläder som hänger i fast fashion-butikerna? Dessutom är det hållbart rent personligen för dig eftersom det är något som är gjort specifikt för dig - alltså efter dina mått, enligt dina önskemål.

Ett exempel på något jag äger som är On Demand & Custom Made är mitt M.M.-armband från By Frida EM. Det tickar även av en annan box som är väldigt intressant; Upcycle & Redesign. Men mer om det en annan gång...

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

jessikas
jessikas,
Vad fina bilder!
nouw.com/jessikas
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Tack snälla du! 😊 Kul med sån feedback!
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: