Hållbara blåjeans att älska (Pssst! De finns på rea!)

Är du också en av alla som sliter med att hitta jeans som passar? Jag brukar faktiskt inte ha problem med att hitta jeans jag tycker om men jag har haft supersvårt att hitta ett par VANLIGA blåjeans (tills förra sommaren ↑ !). Raka, blå, enkla, utan slitningar eller hål, nitar eller påsydda blommor... Om de dessutom ska vara hållbara blir det ju, förstås, ännu krångligare. Ett par vanliga blåjeans. Hur svårt ska det vara?

Även om jag har köptstopp i januari kan jag inte låta bli att scrolla lite i rean, vilket har gjort att jag hittat massa hållbara, blå, fina, godbitar till dig!

Hur mycket coolt finns inte där ute som är både snyggt och hållbart? Extra härligt lyxigt är det, tycker jag, med svenska märken. Både Nudie och J. Lindeberg är ju svenska stoltheter där framför allt Nudie står i absoluta framkant inom hållbarhet - du vet väl ex. att du kan gå och laga dina Nudiejeans gratis på deras egen Repair shop? Att du kan återvinna dina jeans hos dem och få 20% rabatt på nya. Och en sak till, hur coolt är det inte att färga jeansen med grönsaker, som i Dido Veggie 3d-jeansen?

...och du, ett litet tips när du letar hållbara jeans: kolla materiallappen!
Vi vill INTE ha plastmaterial i (ofta polyester, usch)! Bomull, helst av allt GOTS, annars BCI eller ekologisk (någon procent elastan är ok om man vill åt en stretchigare känsla)

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Fler inlägg om hållbart mode: