7 hållbara julklappar (för mindre än 300 kr!)

Nu är det MINDRE än två månader kvar till julafton och man får faktiskt börja prata om julen tycker jag. Jag fattar inte riktigt att det är sant dock... Hur snabbt har inte det här året gått!? Men det här inlägget ska inte handla om min noja för hur tiden flyger utan om hållbara julklappar som förlänger livslängden på dina ägodelar (och som inte kostar en förmögenhet)! Kanske är det till och med så att du köper dem till dig själv också?

1. Skoblocket
Minns du min video om 7 nyckelsteg till bra skovård? Då vet du att skoblocket har en essentiell (och svettig!) roll (och att de helst ska vara i cederträ). Kanske har den eviga frågan "vad ger man till någon som har allt?" äntligen fått ett svar: skoblock! Exempel hittar du här.

2. Väskhängaren
Din väska kommer aldrig mer riskera att hamna på något smutsigt golv (eller trängas på bordet bland mat och dryck!). Väskan blir glad, får inga fläckar och håller längre = en väskhängare är alltså perfekt att alltid ha med i väskan. Och nej, man måste inte ha en silvrig elefant från Georg Jensen, men det är ju ett plus, jag menar... hur gullig!?

3. Hörlursuttrasslaren
Ok, ingen nyhet men hallååå... Hur många gånger har man inte suckat över hörlurstrassel (som sedan gjort att hörlurarna blivit trasiga...)? Hållbart att köpa nya hörlurar hela tiden? Tror jag INTE. Så när du ändå snurrar ihop sladdarna och lägger ner i fickan, ta för vana att knäppa fast en liten "hörlursuttrasslare" runtom. Jag använder en liten i läder från Bukvy och med det är jag inte bara praktisk utan också jäkligt stylish. Du hittar den här - just nu i en härligt glad gul färg.

4. Noppborttagaren
Jag kan inte få nog av kashmirtröjor - men det är sååå tråkigt när det blir nopprigt. Som tur är finns det en enkel och billig lösning på problemet: noppborttagaren! T.ex. den här från Soft Goat för 50 kr! (Ja, det är klart att dina egna fingrar är det billigaste sättet, men det tar lite väl lång tid!)

5. Skohornet
Hand upp om du förstört skor för att du bara pressar ner fötterna. Japp. Min hand är i luften. Bästa tipset är såklart att alltid ha med sig ett litet skohorn. Kanske unna sig ett lite lyxigare, som det här ekologiska från Lapland EcoStore?

6. Klädvårdsborste
En liten fin borste för att ta bort smuts, damm och hårstrån från kläderna - t.ex. som den här. Visst finns "Bästis"-rullarna med klistrig plast med plasthandtag från IKEA, men i längden tjänar du på en borste med handtag i trä. Vi plastbantar ju garderoben, eller hur?

7. Galgar
Garderoben blir SÅ mycket roligare med matchande galgar. En trägalge kommer du allra längst med men vill du åt den lite lyxigare känslan skulle jag satsa på sammet.

Kom ihåg!
Moderna kvinnor väljer inte mellan hållbarhet och lyx, vi tar båda

Kärlek,
Amina

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Jenn - forever abroad,
Vilka fiffiga tips på hållbara julklappar Amina :* Gillar verkligen hur du tänker, varför har inte alla en väskhängare liksom??
jennifersandstrom.se
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
😍😍 ska fylla på här också som vi pratat om!
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: