Monster mamma

Finns det fler mammor där ute som känner sig som en monster mamma ibland? Jag får så otroligt dåligt samvete och ångest varje gång jag höjt rösten/skrikit åt min underbara dotter samt sagt saker jag inte menar. Det är precis som att hjärnan inte kan tänka alls i ilskans hetta, den får mig att säga helt idiotiska grejer samt skrika ibland. Fast det går över fort men sedan blir jag så himla ledsen och arg på mig själv att jag inte kunde behärska mig mer! Jag behöver "ju" inte skrika och säga hemska saker bara för att jag är arg! Självklart har man "ju" alla sorters känslor och det ska man ha såklart. Det ingår i livet att känna sig arg ibland, ledsen ibland, glad ibland etc etc...

Bra att kunna visa sina känslor tycker jag, men min impulsiva ilska måste jag lära mig att hantera på ett bättre sätt bara!

Hur jag beter mig ibland när jag är riktigt arg är INTE okej! Fast jag jobbar verkligen på det och det har faktiskt blivit mycket bättre trots allt! :)

Men när de svarta grodorna kommer ur munnen så kan jag må så dåligt efteråt och känna mig som världens sämsta mamma! Blir så otroligt ledsen inuti och otroligt arg på mig själv! Får sådan hemsk ångest känsla i hela mig.

Fast det är bra att jag kan säga förlåt i alla fall! Jag erkänner alltid för min dotter att jag betett mig fel när jag gjort det. Ingen är perfekt, alla har väl sina dåliga sidor.

Jag tycker det är viktigt att kunna prata med sina barn och förklara hur man känner och varför.

Tror att jag lärt min söta prinsessa hur hon ska hantera sina känslor rätt så bra i alla fall "ler"...att hon måste berätta när hon är arg t.ex. och inte hålla det inom sig för det kommer bara att få henne att må dåligt. Och kan hon inte prata under ilskans grepp så när hon lugnat ner sig så kan vi prata igenom vad som hände och varför...reda ut...sätta ord på känslorna...och även när hon är ledsen såklart.

Har även lärt henne att hon aldrig ska vara rädd för att berätta allt för mig, även om hon gjort något fel. Att kunna berätta allt för sina föräldrar är en otrolig känsla. Som sagt även om hon gjort något jättetokigt och fel så kan hon alltid komma till mig och berätta det.

Man älskar "ju" inte bara sina barn när de är "duktiga" och gör bra saker, kärleken är villkorslös och jag älskar min dotter lika mycket när vi är osams som när vi är sams såklart!

När hon är tonåring sedan så ska hon fortsätta känna att hon kan komma till mig med allt som tynger henne, vare sig det är något någon annan orsakat henne eller om hon orsakat det själv så att säga "ler"- d.v.s. att hon gjort något inte så bra kanske...

Att känna massa olika känslor ingår i livet, man kan inte jämt och ständigt gå omkring och känna sig glad eller låtsas för alla att man är glad! I alla fall inte för de som står en närmast. Att min dotter och jag kan visa alla våra känslor för varandra och inte låtsas skapar sådant starkt band mellan oss och att hon kan komma till mig och berätta precis vad som helst! Inte vara rädd för att berätta någonting.

Har även pratat med henne om att inte ha "dåliga hemlisar" utan bara "bra hemlisar"...t.ex. om någon gör något mot henne som får henne att må dåligt eller gör nått annat dåligt så måste hon berätta det för mig eller/och pappa även om personen som fått henne att må dåligt säger att hon inte får tala om det för någon- att det är en hemlis- så måste hon ändå komma till mig och sin pappa och berätta! Alla hemlisar som gör ont i magen är en "dålig hemlis"! Men om t.ex. hennes pappa köper glass till henne en vardag och han säger att det här är en hemlis mellan oss som inte mamma får veta "ler", så är det en "bra hemlis" eller om de förbereder en överraskning till min födelsedag :)

Egentligen vet jag väl innerst inne att jag inte är en dålig mamma, men som sagt när jag inte hanterat min ilska på det sätt jag skulle vilja så känner jag mig som en monster mamma.

Men det är som tur är inte så ofta jag är en monster mamma "ler"

För det mesta känner jag mig nog som en bra mamma och jag älskar att vara tillsammans med min dotter! Vi har så kul och mysigt ihop!

Nu på fredag kväll efter baletten ska jag överraska henne med ett uppdukat bord framför teven med massa gott att äta. Min man vet inte om detta heller så det blir en överraskning för dem båda :)

Jag kommer att ha massa skålar och fat uppdukat över hela bordet, mysbelysning och en bra film. Familjelivet är underbart! På söndag ska vi gå på bio och se "Ballerinan och Uppfinnaren". Min prinsessa har väntat på den filmen länge nu, den har premiär på fredag. Passar henne perfekt eftersom hon dansar balett "ler"

Nu ska jag iväg och hämta henne i skolan. Ikväll vill hon leka med någon gårdskompis  :)

Puss på er alla söta!

Gillar

Kommentarer

JonnaOlausson
JonnaOlausson,
Vad bra skrivet! Jag vet hur det är det där med självbehärskning.. Jag har själv inga barn men jag kan ibland inte heller kontrollera min impulsiva ilska, främst mot min sambo. Man får så dåligt samvete.. Och jag gillar ditt sätt att tänka när det gäller din och din dotters relation. Det är just därför som jag och min mamma har så fin relation och just den relationen önskar jag att kunna ha till mina barn i framtiden. Jag vill kunna vara mina barns bästa vän!
nouw.com/jonnaolausson
Susannes_tankar
Susannes_tankar,
Åhhh Jonna du anar inte vad glad jag blev för dina rader! 💜 Så härligt att veta att jag inte är ensam om min impulsiva ilska. Någon som förstår mig 💜 Blev även så otroligt glad att du gillar mitt sätt att tänka om min & min dotters relation 💕 Vad härligt att höra att du & din mamma har en sådan relation! 🌸🌸 Go kram! 🌷🌷
nouw.com/susannes_tankar
Susannes_tankar
Susannes_tankar,
Jonna jag är säker på att du skulle bli en underbar mamma! 💕
nouw.com/susannes_tankar
Fågelunge
Fågelunge,
Finns nog ingen som inte höjt Rösten till sina Barn 😋
nouw.com/fågelunge
Susannes_tankar
Susannes_tankar,
Ja du har nog rätt Bella! 😉💕
nouw.com/susannes_tankar
Fågelunge
Fågelunge,
vet inte kanske
nouw.com/fågelunge
Maddesdagbok_foton
Maddesdagbok_foton,
Susannes_tankar
Susannes_tankar,
Tack Madde! 💜💜
nouw.com/susannes_tankar
Maddesdagbok_foton
Maddesdagbok_foton,
Vsg Susanne!❤️❤️
nouw.com/maddesdagbok_foton