Bulgaria, Kroatia, Litauen

Jeg har aldri følt meg så avslappet som jeg gjorde den uken jeg tilbrakte på øya Hvar i Kroatia. Etter en uke i Bulgaria reiste jeg nemlig videre til Kroatia for å være der i en uke. Denne uken var ikke planlagt eller bestilt, men siden jeg ikke hadde booket turen hjem fra Bulgaria så reise jeg like gjerne videre når jeg først hadde muligheten til det.

Fra Split tok jeg fergen i to timer til den lille byen Stari Grad der jeg møtte resten av reisefølget. 10-15 minutter unna der jeg la til med ferga lå den lille byen Jelsa, der vi skulle bo resten av uken. Vi var også innom den største byen på øya, Hvar, ved ett par annledninger. Blant annet når vi var på en utfluk til 'Blue Cave' Som du ser på bildet over.

For ett par uker siden bestilte jeg også (endelig) flybilletter til neste destinasjon! Denne gangen går turen til byen Vilnius i Litauen, og avreise er like over nyttår.​

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Tyrkia

Istanbul er byen der øst møter vest, ett krysningspunkt mellom Europa, Asia og Afrika. En fantastisk by som jeg gjerne besøker igjen! Moskéer, fontener, koselige gater og fine utsiktspunkt er bare noe av det vi rakk å få med oss i løpet av den lille tiden vi hadde i Istanbul.

Likes

Comments

Sveits, Portugal

Reiseåret 2017 er allerede i gang og jeg har nå kommet hjem fra den første turen i det nye året. Allerede den 9.januar så satte jeg meg på flyet tilbake til Sveits for å overraske en av mine beste venner som bor der. Jeg hadde kontakt med en av hennes venner som skulle hente meg på flyplassen i Zurich, og bli med hjem til henne der vi skulle overraske henne. Vi kan mildt sagt si at overraskelsen va en suksess og at hun ble kjempe glad for å få besøk fra Norge igjen.

Å være tilbake i Zurich føles veldig bra, og jeg føler meg på en eller annen måte hjemme der. Kanskje fordi jeg bor hos venninnen min, eller fordi Sveit ikke er så vledig ulikt Norge. Etter en innholdsrik og morsom uke i Zurich bestemte vi oss for å finne sol og varme. Lørdag kveld bestilte vi flybilletter og leilighet i Albufeira, Portugal og allerede søndag morgen satte vi oss på flyet til Portugal.

I tillegg til å vandre langs strandkanten, se oss rundt i byen og kose oss med god mat og alkohol rakk vi også å ta tatovering. Dette hadde både jeg og Bianca snakket om en stund, og siden vi begge har ett avslappet forhold til slikt så tok vi den like greit bare på sparket. Tatovøren var veldig dyktig og vi var heldige med valg av studio. Begge ble kjempefornøyd. Jeg har ingen bilder av det ferdige resultatet, men jeg har noen bilder av hvordan det så ut underveis.

Tirsdag morgen dro vi på en utflukt i nabobyen Vilamoura, der vi skulle på en 3 timer lang båttur med katamaran. Vi fikk også en liten guidet tur til grotter og hemmelige strender. Jeg er veldig glad for at vi dro på denne turen, selv om jeg ikke var i verdens beste humør denne dagen. Vi hadde nemlig vært ute til veldig sent på kvelden dagen før, noe som var med på å påvirke formen. At hele utflukten fant sted på en båt gjorde ikke ting noe bedre, men jeg vil tørre å påstå at vi klarte å nyte dagen.

Alt i alt vil jeg si at dette var en meget vellykket tur og jeg fikk gjort mye av det jeg hadde lyst til. Jeg fikk både besøkt Bianca, sagt hadet til Sari som skulle flytte til Thailand den søndagen vi reiste til Portugal, og jeg fikk en ny destinasjon og krysse av listen min over reisemål.

På vei "hjem" til Zurich skulle vi ta fly fra Faro til Lisboa før vi skulle ta fly derfra til Zurich. Når vi omsider hadde kommet oss inn på flyplassen i Lisboa var vi begge så sultne at vi satte oss ned for å spise middag og dessert, noe som resulterte i at vi klarte å miste flyet vårt videre til Zurich. Heldigvis fikk vi plass på ett fly som gikk senere på dagen, og vi fikk nå tid til å gjøre enda flere ting på inpuls.

Vi endte med å gå ut fra flyplassen og fant oss en skjønnhetssalong. Der bestemte Bianca seg for å klippe av seg håret for å donere det til bruk i parykker for barn md kreft, slik som jeg gjorde i september 2016. Jeg satte meg ned i en stol og fikk hodebunnsmassasje, manikyr og hårvask. Litt luksus må man kunne unne seg når man sitter på en flyplass og venter i soppass mange timer.

Likes

Comments

Frankrike, Sveits, England, Kypros, Polen

♥ Gdansk - Polen

Allerede 4. Januar i 2016 dro vi til Polen på en liten ferie. Hovedmålet var å slappe av og nyte hotellivet, men vi fikk også sett oss litt rundt i Gdansk i løpet av de 4 dagene vi var der.

♥ London - England

I juni dro jeg til London for første gang sammen med disse tre fantastiske menneskene. Vi koste oss i en liten uke i den engelske hovedsstaden før vi alle skulle i gang med jobb for sommeren. Vi fikk til til shopping, god mat, sightseeing og mye hygge.

♥ Limassol - Kypros

Sydenferie i september er aldri feil, og denne gangen gikk turen til Limassol i Kypros sammen med svigerfamilien. All inclusive, sol og mye bading er hovedsaklig hva denne ferien gikk ut på.

♥ Zurich - Sveits

I oktober reiste jeg for første gang på tur helt alene, denne gangen til Zurich der jeg skulle møte en gammel venninne som bor der. Vi hadde det kjempekoslig hele den uken jeg var der og planlegingen av en ny tur til Sveits er for lengst satt i gang, plutselig så setter jeg mg på ett fly og reiser tilbake.

♥ Colmar - Frankrike

Den samme uken som jeg var i Sveits reiste vi også på en liten tur til en fantastisk koslig liten by med navn Colmar som ligger i Frankrika. Vi brukte hele dagen på å se oss rundt, drikke lokal vin, dra på gondoltur, spise makroner og croissanter.

Likes

Comments

Sveits, Frankrike

Fredagen den uken jeg var i Sveits bestemte vi oss for å reise på dagstur og endte opp med å ta bussen til en liten koslig by i Frankrike. Valget falt tilfeldigvis på den lille grensebyen Colmar, noe som vi er veldig glade for i ettertid. Byen viste seg å ha en helt fantastisk atmosføre, og vi brukte hele dagen på å vandre rundt i de koslige gatene. Vi fant oss et turistkart helt i starten av dagen og bestemte oss for å se så mye som mulig før vi måtte ta bussen tilbake til Zurich. Dermed fikk vi med oss stort sett alt av kirker, monumenter, universiteter, statuer, kjente bygninger og parker, men det beste med turen må være den fantastiske gondolturen gjennom "Little Venice". I tillegg spiste vi makroner, crepes og drakk lokalt vin, noe vi så på som et must når vi begge besøkte Frankrike for første gang.

Likes

Comments

Sveits, Tyskland

Tirsdag morgen ringte alarmen allerede kl 04.00, for å reise til flyplassen. Flyet skulle gå allerede kl 06.40, men gikk ikke før nermere 07.00, så jeg hadde vel kunnet sove en halvtimes tid ekstra om jeg hadde visst det. Når vi kom opp i luften begyne jeg å bli litt bekymret for om jeg skulle rekke flyet videre til Zurich. Både med tanke på at jeg ikke er kjent på den store flyplassen i Amsterdam, men også fordi jeg nå hadde mindre tid enn egentlig planlagt.

Heldigvis klarte jeg å manøvrere meg gjennom Schiphol i Amsterdam ganske enkelt. Litt stolt over at jeg faktisk ikke trengt å spørre etter veien engang. Flyet fra Amsterdam til Zurich gikk veldig fort, og plutselig var jeg i Sveits før tiden. Når jeg endelig kom meg ut fra flyplassen og fikk møte venninna mi, gikk alt veldig fort. Vi kastet oss på bussen og dumpet bagasjen av hjemme hos henne før vi dro videre til sentrum av Zurich, der hun viste meg litt rundt.

Til nå så synes jeg at Zurich virker som en veldig koslig by, og i likhet med London har de en elv rennende rett gjennom sentrum av byen. Jeg fikk også møte flere av vennene hennes(Bianca) og vi endte opp med å spille kort og drikke litt utover kvelden.

I dag tidlig ble vi hentet av Biancas mor og stefar og kjørte rett til Tyskland, der Bianca egentlig skulle til fysioterapaut. Siden fysioterapauten ikke møtte opp endte vi opp med å se oss litt rundt i byen og shoppe litt. Biancas mor spanderte både frokost og lunsj, og vi koste oss veldig på dagstur der.

​3 dager til hjemreise! 

Likes

Comments

Kypros

Mandag formiddag gjore vi oss klare til avreise fra Værnes flyplass. Innskjekking og sikkerhetskontroll gikk fint, og vi kom oss av gårde opp i lufta kun 10-15 minutter forsinka. Like etter take-off spør en av flyvertinnene over høytalerannlegget om det er lege eller sykepleier ombord, 2-3 personer reiser seg fra setene og melder seg til kabinpersonalet like etter.

Etter en liten stund merker vi at flyet er litt for nerme bakken til at vi skal fly helt frem, og når de endelig informerer resten av passasjerene har det allerede gått en liten time. Vi landet dermed i Stockholm ca kl 14.00, der stod det både sikkerhetsvakter og ambulanse klar til å ta i mot passasjeren som hadde hatt bruk for helsepersonellet om bord på flyet. Vi endte opp med å vente på flyplassen i nesten to timer før vi boardet det samme flyet, og satte endelig kurs mot Kypros.

Jeg kan ikke si annet enn at vi koste oss masse første dagen. Solen sto på i hele dagen og vi koste oss ved bassenget mesteparten av dagen. Vi gikk også en liten tur for å se oss litt rundt i nabolaget, men det var ikke all verden å se eller finne på helt i nærheten av hotellet. Forhåpentligvis så kan vi finne ut hvilke utflukter vi vil på i løpet av de første dagene.

Personlig så har jeg veldig lyst til å prøve scuba diving, men jeg er ikke sikker på om dette finnes i nærheten av Limassol. Mest sannsynlig skal vi vertfall innom tivoliet som er i byen her, og muligens en utflukt gjennom reiseoperatøren.

Likes

Comments

Kypros, Sveits

Jeg har tatt frem kofferten, og er snart klar for avreise. Selv om været har vært ganske fint den siste tiden, så gleder jeg meg nå veldig mye til å komme meg sørover til varmere strøk. Sol og varme i massevis og god mat og avslapping på høyt nivå. Søndag reiser vi altså nordover mot Trondheim, før vi setter oss på flyet mandag morgen og reiser mot Kypros!

Altså, hvordan går det an å ikke glede seg til dette?

Når jeg nå kommer hjem fra Kypros har jeg faktisk vært utenlands fire ganger i løpet av det siste året, og tre ganger i løpet av 2016. Selv om det kanskje ikke virker så mye, så er det ganske bra med tanke på at jeg er student og sparer til å kjøpe bolig. Jeg er kanskje ikke den som er flinkes til å spare til bolig, men jeg er forhåpentligvis ikke den eneste som stadig blir fristet av å sette snuten mot nye opplevelser og destinasjoner.

Om mine planer går i boks er det faktisk ikke lenge til jeg bestiller nye flybilletter til nok ett nytt land og en ny destinasjon. Jeg har allerede planene klar, og gleder meg kjempemye til å trykke "bestill" nok en gang. I løpet av oktober eller november går nemlig turen til Sveits, der jeg skal besøke en god venninne av meg. Hun har bodd der siden hun flyttet fra Norge når vi var 8-9 år gamle, og det er nå på tide å møtes igjen.

Sveits har egentlig aldri vært ett land jeg har tenkt så mye på å reise til, men etter å ha søkt litt på nettet, så skjønner jeg vell ikke helt hvorfor. Det ser ut som ett utrolig fint land å besøke. Zürich (bildet over) er byen jeg skal til, og der ser det ut som det er mye å få med seg av både severdigheter og andre ting å gjøre.

Turen til Sveits blir også den aller første utenlandsturen jeg reiser på helt alene, og jeg må faktisk si at jeg gleder meg veldig til å reise alene. Har tenkt flere ganger at jeg burde prøve det, men har alltid endt opp med å ha med meg familie, venner eller kjæreste. Så det er kanskje på tide å prøve dette helt selv for en gang skyld.

6 dager til vi setter snuten mot Kypros og Limassol!

Likes

Comments