Vad jag valde att inte köpa på maxi

En sak jag tror många har svårt med när de går efter en viss diet eller ska ner i vikt är att själv acceptera att man i och med sitt beslut om sitt mål valt att inte äta vissa saker. Det är inte så att jag inte är sugen på en fralla med massa smör och ost, eller godis och glass eller kanske den där Bullen på fikan. Men jag är målmedveten nog att tacka nej och i det göra ett aktivt val. Allt för många blundar för det de ganska egentligen är mest sugna på, och jag tror det är fel sätt att bemöta problemet.

Något som funkar väldigt bra för mig är att nästan säga till produkten jag vill ha att "jag vill ha dig men jag väljer att inte äta dig för du skulle inte ta mig dit jag vill." Plocka upp den. Kanske lukta lite om det är något som luktar gott. Sen lägga tillbaka! Som på maxi nu. Först var det som vanligt massa choklad och gotte i entrén. Jag är ju välsignad med laktosintolerans så jag kan ju i och med det inte äta de sakerna ändå. Första hindret avklarat.

Längre in vid all frukt och grönt är det ändå ganska lugnt. Inget speciellt onyttigt finns att komma över men skulle jag köpa på mig massa frukt skulle jag ju också även äta en massa frukt jag egentligen inte borde. Så mitt mål med handlingen - rödbetor och äpplen - fick det istället bli mängder av.

Tredje hindret, allt bröd. Det har jag däremot gått fram och kikat, luktat på och velat ha men än dock sagt till mig själv att jag inte ska ha så många gånger så den hörnan är inte längre intressant. Förbi mjölken och all mejeri går också ganska smärtfritt (laktos liksom).

Sen kommer jag till billiga hyllan. Och det fanns massa gott idag. Ostar, skinkor med krydda, laxpate (som inte ens var speciellt dålig!) och bakelser. Jag lyfte försiktigt alla saker jag var sugen på, tittade på dem, kollade macros, men lade tillbaka dem på hyllan igen. Aktivt val. Inta blunda för det goda, utan att välja att inte ta det. Här är jag även ungefär halvvägs in i butiken och har egentligen bara en raksträcka ut. En del av mig tänker "jag kanske hittar något längre fram" och den andra tänker "nu är det bara att betala och gå ut!"

Sagt och gjort! 2 kg rödbetor och 2 kg äpplen fick följa med hem. Har mixtrat ihop mina macros idag så jag ska kunna äta 300 g rödbetor och 200 g potatis till middag. NÅN är glad efter dagens benpass! Som för övrigt var otroligt tungt för huvudet idag även om motivationen var på topp. Det märks att dieten börjat ta ut sin rätt och vikter som vanligtvis flyger upp börjar bli tunga. Som jag skrev på instagram (@sann_a) så är det enda jag tänker att "jag kommer iaf inte bli starkare än såhär!!" Så kör jag alla reps som planerat. Men jag ska inte förneka att 60 kg pausfrontböj gjorde att det flimrade framför ögonen både rep 7 och 8 i sista setet. Men upp kom dem! Kände mig STARK!

Även om helgen inte varit perfekt så känns kroppen bra. Nästa mätning blir på söndag och mitt mål är bara att hålla ut så jag får så bra resultat som möjligt på den!!

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify