Sammanfattning: Nordic Race 17 okt 2015

Yes, i lördags var det ju då dags för racet nere i Malmö som arrangerades av Nordic Race! Det är alltså en hinderbane-tävling som går ut på att såklart ta sig igenom hinderbanan så fort som möjligt. Jag fick med mig A att springa tillsammans med så det var riktigt kul att göra det tillsammans!

När vi kom ner till Malmö och Ribersborgsstranden vid 10 var det redan full gång. Vi skulle anmäla oss 10.15 och vår start var 11.00. Kände att det skulle bli kul att springa men samtidigt skönt att få det avklarat relativt tidigt på dagen, främst med tanke på att jag ville hinna återhämta kroppen så gott som möjligt inför styrkelyftstävlingen.

På plats delades det ut Redbull och det spelades musik. En RIKTIGT bra grej var att det fanns en bastu på plats så vid uppvärmningen sprang vi in där och gjorde lite armhävningar, squats och annat för att verkligen hålla oss varma. Det var ingen strålande sol precis, men det regnade i alla fall inte.

Vid starten sprutade det rök från kanonerna och vi kom iväg. Jag hade bestämt redan innan att ta det ganska lugnt så A kom före ganska snabbt och jag tänkte att det är lika bra vi tar det i våra egna tempon.

Första hindren gick bra! Man skulle klättra upp i nät och ner längs en byggnadsställning, sen var det lite däck och spindelnät i en skogsdunge. Vid ett ställe skulle man dra upp en riktigt tung kettlebell ca 5 m upp i luften med ett rep och strax efter det springa i gyttja med en sandsäck. Det var tunga ben som kubba vidare efter att man blivit helt insåsad runt fötterna av lera och vatten. Som tur var (?) skulle man vid nästa hinder ut på en pir och vada ca 50 m in mot stranden igen. Vattnet gick nästan upp till armhålorna, men jag är ingen badkruka så jag klev i utan problem!

Sen skulle vi springa längs stranden hela vägen tillbaka till startområdet. Sjukt vad man kan underskatta vikten som sand och vatten bidrar med. Det var svårt att få upp något flås (speciellt på slutet) när det kändes som man släpade på två blyklumpar nere vid fötterna. Men nu kom några roliga hinder! Delvis slänga sig över och under stockar, upp på en motsatt vinklad ramp och bära däck. Vid ett ställe möttes man av ringar och jag kände vid första greppet att jag nog skulle klara det, men handskarna gled oturligt nog så jag föll i och fick ta en straffrunda ut i vattnet.

När jag hade 4 hinder kvar kom A springandes mot mig (han hade såklart redan kommit i mål) men han peppade mig att slutföra loppet på så bra tid jag kunde! Jag var ganska stolt där och då över att ha klarat hela loppet själv utan hans hjälp då det var ganska höga "murar" att ta sig över då och då. På ett ställe hjälpes jag och en tjej åt att komma över där båda hade problem! Det sista var att vi skulle släpa på något cementblock, klättra över en container, häva oss över en stock och till sist (trodde jag) klättra upp för ett högt torn på 8 m för att sen springa i mål.

Och TUR var det att jag hade A med mig för jag hadealdrig klarat sista hindret själv. Skulle vilka kalla momentet "puttmed baktung flickvän" ungefär men jag kom upp och sen ner själv för att mötas av det sista och värsta hindret - Amerikanska fotbollsspelare!!! ÅÅÅÅÅH fick sån flashback från Though Viking för 1,5 år sen (då det var första hindret) och jag är inte alls bekväm i att springa in i någon som kan knuffa undan mig rakt åt andra hållet! Men de var ändå ganska snälla och jag bara skrattade mig igenom och sen var vi i mål!

Det bästa är att med hjälp av chippet har Nordic Race kunnat sammanfatta mitt lopp i en liten film på två minuter! Klicka HÄR för att se filmen!!

I resultatlistan så kom A med sin tid 32:41 totalt på plats 50/702 och 48/446 bland herrar och jag med min tid 40:22 toalt på plats 217/702 och 30/256 bland kvinnor!


Målfoto efter målgången!

Tack Nordic Race för att vi fick vara med och springa! Ser fram emot att se vad ni har att erbjuda nästa år! Kanske jag ger mig på ett längre race med ännu fler svåra hinder!

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify