RGA Highrep / Behandlingar & Mat!

Härliga helg! Om jag sov ut i morse... Brukar ha svårt att ligga kvar efter jag har vaknat men nästan tvingade mig kvar och är så glad för det. Några timmars extra gos med min älskling innan dagen satte fart!

Efter dagens pass 

I veckan anmälde jag mig till en ny tävling! Det är den 20 mars som detta äger rum och det är en tävling i olika styrkelyft kan man säga. Man ska göra så många repetitioner man kan inom tiden 100 sekunder, och vikten du ska lyfta i de olika lyfter utgår igrån din kroppsvikt. Det finns en jättesmidig sida för att räkna ut detta på arrangörens hemsida!

Tävlingen heter RGA ( Raw Gym Athletics) och ni kan besöka deras hemsida på www.rga.nu (länk). Här har jag skrivit in min kroppsvikt och fått ut mina vikter!

Den tävling som arrangeras nu är "High Rep" så det är den spalten längst till höger jag kommer köra utefter. Jag är ganska bra på att högreppa så både böj (18 rep) och mark (20 rep) gick bra! Är däremot svagare i pressarna så det blev 1 godkänt i bänken (av 3 försök) och 4 godkända i press. Rodden vet jag inte riktigt vad jag gjorde men lyckades få 16 godkända repetitioner. Resultatet är totalen av alla reps! Så jag har verkligen lite att jobba med. Vill göra minst 20 reps i böjen och komma över 20, närmare 25 i mark. Ska lägga om min reps-taktik lite inför nästa försök!

Något annat jag skrev för ett tag sen att jag skulle skriva om var lite om vilka behandlingar jag gör för att underhålla min kropp och vilke typ av mat jag väljer att lägga pengar på! SÅ i brist på annat idag så kommer här en liten sammanställning av det.

Behandlingar
Det jag skrev sist var att jag inte går och fixar naglarna eller fransarna som många andra gör. Jag gör däremot två behandlingar kontinuerligt som jag inte ser som en jobbig kostnad utan som en standard utgift i min ekonomi.

Braziliansk vaxning
ca var 5-6 vecka
Testade att vaxa mig första gången 2010 och har sedan dess varit fast! Har totalt varit på 4 olika ställen under dessa snart 6 år, men där jag är nu hos min fantastiska Rebecca på Studio Lilja i Halmstad är jag så otroligt nöjd med. Inte nog med att Rebecca är så otroligt duktig och omhändertagande så har hon alltid rätt produkter när jag behöver dem. Min absoluta favoriter jag köper hos henne är Tan in a Bottle som jag använder dagligen i ansiktet samt en hårolja som heter "Special for Hairs" (Båda från Maria Åkerberg.) Utöver det så erbjuder hon även ansiktsbehandlingar och annat skoj så är jag sugen på att unna sig en lyxig behandling så vet jag precis vart jag ska vända mig!

Hemsida: STUDIOLILJA

Massage
minst 1 gång / månad
Detta är något jag börjat med senaste året, och min kropp mår så bra av att få sig ordentliga genomkörare med jämna mellanrum. Detta gör jag hos en vän som är utbildad massör och som känner min kropp så bra nu efter några vändor på bänken. Detta är något som jag tycker fler ska lägga sina pengar på, speciellt om man tränar mycket och musklerna utsätts för mycket stress! Att knåda igenom dem (och underhålla med foamroller) är bästa sättet att hålla dem hela och fungerande länge!

Spraytan
testat 1 gång
Haha, detta är ingen standardrutin (än) men testade att spraytanna mig förra veckan och OJ vad jag gillade det!!! Kan kanske däremot tycka att brännan jag hade efter 3-4 dagar var mer passande till årstiden, men detta är definitivt ngt jag kommer göra igen till speciella tillfällen! Tur man fick klippkort! Jag gjorde min på Beautybar i Halmstad och man får var 5e spray gratis!

Hemsida:

Sååå brun efter min spraytan! Haha

Mat

Kyckling
Kyckling är det livsmedel som går åt mest av allt i vårt hushåll. Den senare tiden har jag dessutom börjat köpa mer färsk kyckling då jag tycker det smakar "mer kyckling" om ni förstår vad jag menar. Detta "kontot" finns det inget direkt stopp på utan är kycklingen slut så köps det mer på löpande band. Älskar kyckling.

Färsk Lax
Mitt andra "bas" livsmedel är faktiskt lax, och här är jag riktigt kräsen och köper alllllltid färsk lax. Kan inte minnas sist jag köpte fryst (Eller jo, A övertalade mig att använda min kupong på maxi till fryst istället för färsk nån gång i höstas. ÅRETS nedköp!!!) Jag lägger gärna några extra slantar på att få den lax jag vill ha, men försöker såklart se till att köpa mycket om det är extrapris i någon butik. Då delar jag upp laxen i 200g bitar och lägger i enskilda plastpåsar i frysen. De smakar mycket bättre när man fryst det själv än de man köper i frysdisken tkr jag. Något jag köpt mer på senare tid är även varmrökt lax. Då brukar jag köpa bitarna i laxdisken som ligger på ungefär 4-500 g och dela på två portioner. Det blir en ganska "dyr" matlåda men som sagt, mat är det jag gärna lägger pengar på och varmrökt lax är så otroligt gott och nyttigt.

Ekologiskt
Under senare tid har jag även börjat lägga mer pengar, eller snarare mer engagemang i att köpa ekologiskt! Jag är inte riktigt där med kycklingen och laxen än, men när det gäller grönsaker, frukt, bönor, färska kryddor, krossade tomater och ibland även riskakor bland annat - jag då är det ekologiskt som gäller! Många gånger smakar det faktiskt dessutom mycket godare också! Och det känns som att man gör moder jord en liten tjänst iaf. Jag köper även ofta lokalt producerade morötter (något vi äter väldigt ofta) och även annat om det finns tillgängligt. Man vill ju gärna stötta de som jobbar i ens närområde. Det tar inte så lång tid att kasta ett extra öga kring sortimentet i hyllan och se om man kanske man ändra ett vanligt köp där man plockar från hyllan på rutin till någon ekologiskt/närproducerat.

Lite matbilder från instagram! (@sann_a)

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify