rensa i kylskåpet

I lördags var det som sagt teamträff med MM Sports och de hade tagit in en föreläsare, David Samuyiwa, som skulle tala om dagens tema som var Motivation. Jag tänkte dela upp hans föreläsning i de två delar som han presenterade och jag tänkte börja med: Rensa i kylskåpet.

Föreställ dig att du kommer hem. Du känner en unken stank någonstans i lägenheten och du undrar vad det är. Stanken får dig att må illa och du känner att du behöver bli av med den. Du letar runt i lägenheten och hittar till kylskåpet, ja det är där stanken kommer ifrån! Du öppnar och ser en gammal frukt som ruttnat. Frukten har en gång varit färsk och fin, men legat där helt orörd, kanske under en längre tid, men nu har den ruttnat och den kommer, om du inte tar bort den, även börja förstöra annan färsk mat i kylskåpet.

Vad gör du? Förmodligen tar du frukten och slänger den i soptunnan. Vad gör du sen? Den luktar fortfarande, och stanken är fortfarande påtaglig. Jo, du tar soporna, går ut till sopnedkastet och gör dig av med stanken. Den är borta, och den kommer inte längre sprida en unken illa lukt i ditt kylskåp och i din lägenhet. Du har gjort dig av med den, och de andra varorna i kylskåpet kommer fortsätta vara fräscha och lägenheten luktar gott.

Vilka har du i din Squad? Vilka är dina allierade?

Föreställ dig nu att lägenheten är ditt liv. Kylskåpet är en stor del av ditt liv, det är där du förvarar allt som ger dig energi, och det är viktigt att den energin som finns där inne är färsk och givande för just dig. Varför ska du behålla dålig frukt i ditt kylskåp - varför ska du behålla dåliga relationer, känslor, tankar och annat som tynger dig i ditt liv? Om något bär med sig en illa känsla, en jobbig tanke eller något annat rent ut sagt jobbigt varje varje varje dag - varför behåller du det i ditt liv?

Så, antingen kanske du redan har rensat. Du kanske är en person som jobbar med det automatiskt, eller som gjort ett aktivt val tidigare i livet. Du kanske redan är en harmonisk person som inte har några större laster i form av andra människors ryggsäckar som du får bära på.

Eller så känner du igen dig i precis det jag säger och jag säger bara en sak - börja rensa. Något jag gillade med just denna ena delen av föreläsningen var att jag kände en bekräftelse i att jag själv gjort rätt. Jag kände att jag redan gjort precis så som han förklarade och jag kände mig så jäkla glad över det. Jag är idag, jämfört med för ett år sen och tidigare väldigt fri från dåliga frukter, och jag har även en bättre känsla av när en frukt antingen redan är dålig eller när en frukt är på väg att bli dålig, och tar in de metoder som krävs för att rensa ut. Rensa, rensa, rensa,

Mitt livsråd till alla som frågar mig, som är i ett skede i livet där beslut måste tas och det så ofta handlar om andra människor i sin omgivning är: Det är du som går och lägger dig med dig själv varje kväll. Du kommer vakna med dig själv och somna med dig själv, oavsett vilka relationer du har med andra. Du kan aldrig bli av med dig själv, så varför inte skapa den omgivning du vill leva med, så du kan somna varje kväll med ett lugn. Utan en massa lukt från dålig frukt som ligger någonstans i kylskåpet, eller varför inte så pass att du kanske till och med har glömt en dålig frukt under sängen?

Ju närmre inpå dig dessa problem ligger, desto mer akut är det att du ser till att bli av med dem. Det kan handla om att bryta relationer, bryta dåliga vanor eller bryta ett negativt tankemönster. Det är inte alltid lätt, men det är något som kommer ge dig livskvalité om du bara vågar. Hur gammal du än är så har du resten av ditt liv kvar att leva och varför ska du plåga dig själv genom att leva med relationer och situationer du mår dåligt av.

EN ÖVNING

Hur ska man rensa då? Ett tips vi fick från föreläsaren var - ta reda på vilka dina allierade är. Vilka är med i ditt lag och vilka stöttar dig oavsett vad dina drömma och mål är? Hur du vet kan du enkelt tolka utifrån din omgivnings svar. Ditt påstående är detsamma men utifrån svaret så får du sanningen.

Bestäm vad ditt mål är, hur stort eller litet det än kan vara och berätta det för din vän.

Du kan få 3 olika typer av svar

 1. Den som håller tyst
Detta är den farligaste typen. Du har absolut ingen aning om vad som föregår i den personens huvud, om den är emot eller för din idé och hur denne kommer te sig beroende på vad du gör. Du kan nog däremot räkna med att personen inte är på din sida, och denne bör därför inte finnas i ditt liv.

2. Den som inte tror på dig
Här har du ditt bränsle. Behåll denna personen i ditt liv, och använd den som bränsle för att bevisa motsatsen.

3. Den som frågar hur du vill ha hjälp
Här har du din allierade. Dina riktiga vänner, kommer oavsett ditt mål, stötta dig och erbjuda sin hjälp för att du ska kunna uppnå det. Keep them close, och släpp inte taget. I bra och svåra tider behöver du ditt lag som är på din sida oavsett.

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify