Nu tänker jag skita i andras förväntningar på min kropp!

Något som jag uppskattar väldigt mycket med promenaderna hem med A på kvällarna efter han slutat jobbet är den naturliga chansen till konversation och att dela tankar med varandra. Det kan vara något som jag tänkt på under dagen som jag vill diskutera med honom (som alltid har så kloka svar) eller att jag bara vill berätta om min dag! Det faller sig lättare att prata när man promenerar och det är skönt att vara ute i naturen och filosofera tillsammans.

Igår hade jag funderat väldigt mycket på varför jag känner som jag gör, gällande min kropp nu efter tävlingen. Delvis på grund av att jag fortfarande bearbetar processen men också för att Andreas delade detta väldigt viktiga inlägg med mig under dagen.

Texten till bilden

Nä vet ni vad gottfolk️ Jagvägrar lägga upp en #tbt aka#throwbackthursday till min absolut bästaform 👉tävlingsform. Det är såhär jag ser ut! Deal with it. JAG måste deala meddet. & medan jag dealar med det så tänker jag inte ge mig själv ångest föratt jag inte har synliga muskler eller går pw:s varje dag. Jag tänker(läs:måste) fantamej finna mig i att jag ser ut såhär. För det är såhär jag serut när jag inte är på tävlingsdiet🔝👙 Jag är så trött på att varje dag tyckailla om mig själv & JÄMT jämföra mig med alla på instagram eller gymmet.Jag har på senaste tiden inte ens tränat på mitt älskade #gymmetsthlm för mitt psyke just nu inteklarar av att alla är så satans snygga😂 what the fuck is up with that liksom? Jagska på en resa med två av mina fina tjejer & allt jag tänker på är hur fanjag ska se ut i bikini & tighta klänningar, bredvid dem, som är dödssnygga. Jagvill bara ge mitt inre jag en FET jävla käftsmäll & be henne LEVA LIFE👏(<--käftsmäll) För fan alltså. Skärp dig. Skärp Er. För jag vet att ni ärMÅNGA som är exakt som jag. Tänker exakt som mig. Kan vi bara bestämma oss föratt sluta?! Vem mår bra av att hata sig själv? Inte jag🙅inte du👊 Viär hälsosamma- Vi tränar. Vi äter bra. Min kropp tycker om mig, hjälpermig med massor. Jag är skyldig att tycka om den tillbaka. Ömsesidig kärlek tilldin fantastiska kropp❤️ #offseason #improvementseason #loveyourself#sizelycklig #bikinifitness#teambodyscience #mmsports#youarenoccoenough #noccobcaa

Från en peak kroppsligt augusti 2015. Det är synd att man oftast inte ser den förrän man är nere från backen igen. Försöker alltid bli bättre på att uppskatta nulägets form och inse att om ett tag kommer den se något annorlunda ut, men det är okej!

För det första är detta en av de tjejer jag plockade bort från mitt instagram-flöde förra veckan för det gav mig negativ energi. Efter samtal med Allis kom vi tillsammans fram till att man ska inte stirra in i andras liv som inte ger en något tillbaka. Denna tjej la endast upp bilder på när hon var i tävlingsform och det fick mig att känna mig fel. Fel för att jag inte höll den formen efter tävlingen, och för att jag inte är rippad och superfit dygnet och året runt, för det kändes som att det förväntades av mig nu när jag helt plötsligt var en Bikini-tjej. (Nu är inte detta enda kontot jag tog bort utan det var flera stycken som fick mig att känna såhär)

Samma kropp, samma tid - men två visuellt helt olika "former"

Det finns så mycket jag kan skriva och dela med mig av när det kommer till det hon säger, men min slutsats igår, och det jag vill lyfta idag, är det att jag vet var problemet är med denna känslan av att hela tiden vara i form - det är för att alla ANDRA människor, främst de som inte är speciellt insatta i träning och fitness har en bild av att man är i form hela tiden, bara för att man kört en tävling eller tränar mycket och tänker på hur man äter. Och det är här jag tror många idag fastnar och det skapar ångest.

Det var när jag såg den här jämförelsen jag förstod hur liten jag hade blivit. Jag kände knappt igen mig själv och ville verkligen upp i vikt igen för att se ut som mig själv igen. Något som kändes svårt med andras förväntningar på att jag "jämt" skulle vara i form.

Faktaruta nummer 1: Jag vet att jag tränar, och tränar bra och får resultat på olika sätt. Jag vet att jag äter bra mat, mycket bra mat i två benämningar (mängd och kvalitét). Jag äter för att få resultat. Jag vet att jag behandlar min kropp flera tusen gånger bättre än vad en vanlig Svensson gör. Jag rör på mig varje dag och mår dåligt av att inte använda min kropp funktionellt. Jag äter inte viss mat eller vissa livsmedel pga ett aktivt val från min sida. Detta på grund av att jag öppnat ögonen för matindustrin och all skit som produceras som jag inte vill ha in i min kropp.

Faktaruta nummer 2: Även om man lever som jag gör, likt det ovan, så KAN man OMÖJLIGT vara i toppform årets alla dagar.

Precis HÄR sker missförståndet. Jag förstår, att visar jag upp en bild av mig själv som bara involverar nyttig mat och träning så är det lätt att tro att jag har en superfitnesskropp jämt. Sanningen är att under årets alla 365 dagar, om man har tur, kanske man är i liiiite bättre form under 2-3 lite längre perioder (max) och om man tävlar (på scen) har man 1 dag där man ser ut sådär. Som jag skrev i ett inlägg tidigare, sen börjar backen dala neråt till den normala kroppen igen och allt vad det innebär. Man måste inte bli överdrivet mycket större, men man blir normalt stor.

Min starka kropp! Så stolt som jag är över den :)

Jag vet om min storlek. Jag vet när jag mår bra i min kropp, och hur jag ser ut. Jag är nog nästan lite för medveten för att det ska vara helt okej. Men med alla förväntningar utifrån om hur jag borde se ut pga hur jag lever är det väl inte konstigt att hjärnan och självbilden blir f*cked? Jag älskar min kropp, men det är ibland så himla svårt att tycka att det är okej så som man ser ut när ANDRA har en uppfatting hur de tycker man BORDE se ut pga att man lever som man gör. Detta kommer i grunden från okunskap från dem och jag tycker det är tråkigt att inte fler är insatta i hur träning, kroppen, mat, periodisering och allt därtill fungerar då det är så himla viktigt, eftersom det är våra kroppar vi pratar om. Som vi ska leva med resten av livet och som vi borde behandla med all möjlig respekt och kärlek.

Från och med nu ska jag göra mitt yttersta i att älska min form, hur den än ser ut. Jag ska anstränga mig varje dag i att bara se positiva saker med min kropp, och hjälpa mig själv att endast tänka positivt om den - oavsett om jag är i min normala kroppsstorlek, har en tillfällig peak eller om jag ska dieta inför en tävling. Ni ska bara veta hur stolt jag är över den och allt den klarar av, hur den visar på utveckling inom så många olika områden både på in och utsidan.

Och jag ska framför allt börja skita i vad alla andra tycker om den!

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify