Mindful Eating - träff 10!

Shit! Det är nästan helt sjukt att dessa 10 veckor redan är över. Eller nu börjar ju 10e veckan med en 10e träff och det är i och med det avslutning. Jag kan tjuvkikat lite i kursboken och det kommer handla om livsriktning och såklart tips om hur vi ska klara oss vidare utanför kursen.

Denna kursen som jag gått på Sensus har varit otroligt givande för mig. Jag var i precis rätt tillfälle i livet för att ta in all information, och det mörker jag har varit en viktig del för att kursen verkligen ska vara givande i stunden. Visst hade man kunnat gå kursen ändå, och tagit med sig all info för en senare period i livet, och använda kursboken i 10 nya veckor för att få resultaten. Om ni vill läsa mer om kursen och se nya kursstarter så kan ni gå in här!

https://www.sensus.se/verksamhet/Att-ata-mindfulness-for-kropp-och-knopp/

---

Jag tänkte lista mina bästa erfarenheter med kursen och det jag tar med mig vidare in i resten av livet!

- Sänka ner tempot i allt jag gör, och genom att sänka tempot ha förmågan att vara mer närvarande i vad som händer

- Meditera varje dag för att fortsätta jobba vidare med att känna efter i kroppen. Hur känns det? Hur mår jag? Vilka känslor känner jag? Vilka kroppsförnimmelser känner jag av? Vart är jag på väg i mitt sinne i stunden? Vad tänker jag för tankar?

- Inte glömma att känna efter när jag äter, vad jag äter med (vilket sinne) och varför. Stoppa när magen säger ifrån att den är mätt.

- Använda andningen som ett ankare när jag flyger iväg med tankar, kedjereaktioner och vanor. Jobba med att uppmärksamma mina beteenden med hjälp av andningen i stunden.

Och de bästa verktygen vi fått är

7 hunger övningen - en övning för att känna efter vad i kroppen som är hungrigt

SOBER - en övning som hjälper mig att stanna upp utmanande situationen och bryta från min normala kedjereaktion (min favorit)

Ljudfilerna - alla ljudfiler som ingår i kursen som hjälper en under veckan att genomföra hemövningarna och skapa förändring

Så, då var det dags att ta sig till kursens sista träff!

Om ni har några frågor så svarar jag gärna på dem :)

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify