Les Mills ONE Live 2015!!!

Vilken helg jag haft!!! Jag vet inte ens i vilken ände jag ska börja men jag tänkte jag kan börja med att förklara vad det är för typ av event jag varit på!

Les Mills ONE Live är alltså ett träningsevent för oss Les Mills - galningar (instruktörer) och deltagare på pass där det varje år vallfärdas flera tusen människor till Globen för att träna tillsamamans. Tidigare har det bara varit en dag full av träningspass men i år hade de utökat eventet till två fullproppade dagar, och man köper då en biljett som gäller för alla pass som man i förväg bokas en plats på.

Det som var speciellt med denna omgången var att alla klasser skulle filmas för våren 2016's kvartal-släpp! Det är ju så att alla Les Mills-klasser är förkoreograferade och det sker fyra byten med nya koreografier av alla klasser varje år. När man får ett nytt kvartal som instruktör så har hela klassen filmats (detta sker oftast på Nya Zeeland om jag förstått det rätt) och jag som instruktör får då delvis gå på en workshop med klassen där man går igenom alla rörelser, främst om det är något nytt. Sen får jag en video och ett text-häfte med hela klassen så att jag kan öva in den i för kvartalets releasedatum och sen kör man med samma upplägg under 3 månader. Så efter fyra månader gör man samma sak igen och så rullar det på.

Alla instruktörer (förutom en) från Idrottscentrum som åkte upp!

Det var alltså den filmen som vi instruktörer får som skulle filmas och ALLA klasser skulle filmas! Även dessa klasser bokades i förtur och det var ganska stort tryck på klasserna, i alla fall på plats! Folk är som galna över att få träffa sina tränings-idoler uppe på scen och jag säga själv att man blir otroligt inspirerad som instruktör att bli bättre och bättre när man får ta del av den energi som finns under dessa otroligt talangfulla människors pass.

Jag själv hade bokat filmningsklasserna Sh'Bam 23 och Bodyjam 73 på lördagen och CXWORX 22 samt Bodyattack 92 på söndagen. Utöver det skulle jag på en ytterligare Bodyattack-klass (release 91 som kommer i jul) och finalplatsen för Les Mills the ONE. På söndagen hoppade jag på CXWORX 21 på morgonen med tjejerna och sen en omgång till av Bodyattack 91. Summan av detta - 8 träningspass på två dagar!!!!

Som ni kanske minns var jag uppe i Stockholm för någon månad sen på en audition hos Les Mills för att bli the ONE och det var då den finalen jag hade som sista klass på lördagen. Då hade alla alla vinnare världen över samlats för att ta fram den slutgiltiga vinnaren och få åka till Nya Zeeland och göra massa kul med Les Mills. (TÄNK att jag hade chansen att vinna detta!?!?!?!?!?! Är inte det helt sjukt?) I vilket fall var det helt enastående människor som hade tagit sig till final. Det var faktiskt en Bodyattackare som vann!!

Väl inne på Globen där vi fick biljetter till lunchen och smala färgade armband som gällde som biljetter för filmningsklasserna! Sjukt smart och smidigt! Plus ett roligt minne!

Inte nog med att jag hade chansen att vinna så fick jag ju nya vänner som faktiskt gick vidare uppe på audition som dessutom fick skugga klasserna uppe på scen! Aaameeensluuutaaaaaa vad coooolt och vad avis jag var på Niklas och ZuperSimon som fick möjligheten att göra det! De båda kom i topp 10 på den nordiska finalen och körde sina respektive klasser. Tyvärr missade jag Niklas Sh'Bam, men något jag absolut inte missade var Simons Bodyattack-klass på lördagen! Herregud vilken energi och vilken inspiration den killen är! Som jag skrivit innan var både han och Anna otroligt värdiga vinnare vid vår audition och jag är otroligt peppad på att fylla deras skor under nästa års audition. Inför denna klassen mötte jag även upp Elin som jag lärde känna på kvartalet och audition i Stockholm!

Innan och efter BODYATTACK 91 med Simon på scen!

Så efter en hel dags träning vi hem till hotellet och dra ut och äta. Då blev det ett besök på Wagamama som låg precis vid vårt hotell, och jag använder väldigt många superlativ i detta inlägget märker jag (fler kommer) men det var den absolut godaste mat jag ätit! Kan ha varit hungern som spelade in (trots att Gainomax tryckt i oss kvarg och bars hela dagen) men det var så gott att jag och Allis bestämde för att beställa inför tågresan dagen efter!!!

På söndagen vaknade vi i en något regnigt Stockholm men jag och Allis tog ändå en morgonpromenad på en timma för att väcka kroppen lite innan frukost. Om ni vill ha tips på hotel bodde vi på First Hotel Kungsbron som är otroligt prisvärt (750 kr för 2 nätter med frukostbuffé!) Vi fylle upp energi och packade väskorna innan vi checkade ut och taggade till för dag två på Globen

Vid frukostbuffén och sen en groupie innan avfärd!

När vi kom fram hade jag ingen klass bokad förrän 12, så jag valde som sagt att haka på tjejerna på Cx-klassen de skulle gå på vid halv 11. Innan dess hade vi två viktiga stopp! Först skulle jag till Gainomax monter och hämta ut mitt pris. Ja men hallå, jag kan väl inte åka på event utan att tävla och vinna lite?? (haha ;) ). Gainomax hade ordnat en riktigt rolig tävling där man skulle utföra så många kettlebell-svingar (24 eller 16 kg) som möjligt på 60 sekunder och vinnaren vann antalet i bars! Jag bidrog med ett resultat redan kl 9.30 på lördagsmorgonen och landade på 45 reps. Vid 15-tiden hade två till klarat samma resultat - så jag gjorde om mitt och klarade 48 st! Så tre lådor bars fick följa med hem igår!

Sen skull vi testa Reeboks 360 kamera som fanns på plats. Man fick gå in i en liten koja och göra en cool pose (gärna hopp i luften) som man sen fick skickad till sig! Ni kan se min film nedan!

Source error

Sen klockan tolv var det dags för dagens första och helgens andra Bodyattack, denna gång med Lydia och Marthe, som utbildade mig i Bodyattack, på scen! Lydia kom tvåa i Les Mills Superstar förra året och är anledningen till varför jag sökte i år. Jag ville vara där uppe precis som hon. Hon fick även i år presentera hela två låtar på scen! Det var en helt fantastisk klass (den kändes bokstavligt talat som 20 minuter och inte 60) och man kan inte annat än att bli helt bländad av hennes karisma och energi! Hon är verkligen min förebild i Bodyattack och inte nog med att hon är otroligt duktig så är hon en helt fantastisk person som jag är glad att jag fått träffa och lära känna.

Som ni kanske märker är energin bland dessa människorna jag träffat, träffat igen och fått lära känna i helgen något som man båda kan och inte kan ta på. Det är helt omöjligt att inte vara glad och känna sig omfamnad bland så fina människor med en sån härlig livsglädje, energi och passion för instruerandet.

Simon och Elin, jag och Elin, Lydia på scen och Sh'Bam Nik med Elin!

Efter filmningen av CXWORX kom timman vi alla hade väntat på - filmningen av Bodyattack 92, och här på bilden nedan samlades vi innan klassen startade och sen var det ett helt galen timma vi hade framför oss. Väldigt kul att delvis nu ha en riktigt grym release att instruera, och dessutom veta att det kommer två riktigt bra releaser till inom närmsta halvåret.

Efter sista klassen tog jag och Allis en snabb dusch för att sen skynda oss till centralen (via Wagamama) och sen tog vi tåget hem!

Jag vet inte riktigt hur jag ska avsluta detta inlägget med något annat än ett stort TACK till alla fantastiska personer som bidragit till en så otroligt grym helg. Detta är ett minne och vänner man har med sig för livet! TACK!

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify