Kvargcheesecake - RECEPT!

Inför A's födelsedag i onsdags ville jag överraska med ngt gott så jag hittade detta receptet på en vad som blev en supersmarrig kvargcheesecake! MÅSTE dela med mig av recept!!

Jag har för det första mixat två olika recept, då jag ville ha en tjockare botten, och jag har även experimenterat lite med mängderna och ingredienserna för att få den perfekta kakan!

Receptet till botten är delvis taget från denna sidan:
http://www.tasty-health.se/2013/12/manadens-gastrecept-pepparkaksproteinba.html

Och grundreceptet till hela kakan baseras på detta:
http://nordicwellness.se/nyheter/halso-bloggen/2015/nov/kvarg-pa-nytt-satt-pepparkakscheesecake-med-lingon/#.VlF163kvXV4.facebook

Och nedan följer nu mitt recept!

Recept för en kaka

Botten:


1 kartong kikärtor
2 msk tahini
2 dl kokosmjöl
100 g Body Science Vaniljcasein
2 msk honung
3 msk stevia
Kanel
Pepparkakskrydda
Vatten
Havssalt
Mineralsalt

1. Stavmixa kikärtorna (med vätskan i förpackningen)
2. Blanda i tahini, honung, kokosmjöl och Vaniljcasein
3. Nu börjar smeten bli ganska torr så börja tillsätta vatten allteftersom
så du har en behändig smet, den ska inte bli lös.
4. Tillsätt kanel och pepparkakskrydda efter smak. Jag hade ungefär 1/2-1 paket
pepparkakskrydda och kanske 1-2 msk kanel. Kan behöver lite mer vatten efter detta.
6. Salta ganska rikligt, smaka av allt eftersom! Botten blir godast om man känner av smaken av salt.

Använd en form där du kan ta av kanterna, pressa ut botten (endast i botten, ej upp på kanterna) och nagga med gaffel. 15-20 min i ugn på 180 grader.

Kakan:

500 g naturell kvarg
500 g kvarg med smak av apelsin och pepparkaka (alt. 500 g naturell till)
2 ägg
80 g Body Science Vaniljcasein
2 msk stevia
2 tsk vaniljpulver
Rivet citronskal från 1-2 citroner

1. Blanda ägg och kvarg med en elvisp.
2. Elvispa ner 2 ägg
3. Elvispa ner casein, stevia, vaniljpulver och citronskal

Ta ut kakan ur ugnen och fördela den vita kakan över botten. Häll på valfri mängd frusna hallon och blåbär (inte för mkt då blir det lätt vattnigt) och rör om lite lätt med baksidan på en gaffel för att få ner dem lite i den vita smeten. In i ingen 30 minuter på 180 grader.

När 30 minuter gått, stäng av ungen och låt kakan stå kvar i ugnen en längre stund (jag lät mina stå 1-2 h). Ta sedan ut kakan ut ugnen och ställ in i kylen. Servera gärna dagen efter tillverkning!

Superlätt att fixa och SUPERGOD att äta!

Och så macros för 1 hel kaka

Energi: 2300 kcal / Kolhydrat: 200 g / Protein: 270 g / Fett: 40 g

Alltså en optimal post-workout kaka!!!

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify