Jul + läsarfråga!

Hej vänner! Julen har varit här och passerat. Inte så mycket julkänsla hos mig måste jag erkänna, men det har ändå varit mysigt speciellt eftersom A varit med hela helgen! Vi avslutade våra dagar i Göteborg igår med en tur till Liseberg (DÄR snackar vi julkänsla!! Önska jag varit där 23e dec istället) och en mysig middag hos mina släktingar med massor av god mat.

Julen har fått innebära en fullständig åsidosättning av matschema för min del. Jag har däremot inte ätit utav saker min kropp mår dåligt av (laktos, för mycket bröd) och fokuserat på den bättre maten på julbordet (lax, sill, potatis). Jag har faktiskt till stor del även uteslutit kött (köttbullar, korv, skinka) och det har varit ett bra beslut känner jag. Trots att magen stått åt 4 hörn efter alla middagar så har jag inte känt den här tunga mättnadskänslan som jag tycker kött ger. Dessa 3, snart 4 månaderna utan rött kött har varit otroligt bra för mig och jag kommer även i fortsättningen undvika rött kött i den mån det går.

Julafton innebar sedvanlig julaftonsträning, i år med min Henrietta som jag träffade och tränade med för första gången förra julafton! BRA TRADITION! <3 Grattis på vår 1 års dag! Och sen även bästa julklappen från mina kusiner! Coolaste brillorna ever!

Tänkte svara på en läsarfråga jag fick i fredags (kul!!!!) Tyckte den passa nu då många kanske är ute och springer på mellandagsrea och kanske vill hitta lite snygga saker till nyår eller början på nya året!

Hej!
Märklig fråga kanske men har du inte svårt att hitta kläder? Jag tycker att det är jätte svårt hitta "vanliga" kläder som sitter bra, armarna är förstora och rumpa+ lår. haha. Har du funnit något märke du tycker funkar bra eller har du ökat storleken på kläderna eller känner du inte av problemet alls? //Emma

Detta är inte alls en märklig fråga! Jag har väldigt (!) svårt att hitta vanliga vardagskläder som sitter bra, just på grund av min kropp. Min kropp ser ut såhär: breda axlar, muskulösa armar/underarmar, smal midja/höft, stor rumpa lår och sen smalnar jag av något nedåt men har nog generellt ganska stora vader. Kläderna i de flesta butiker tycker man ska se ut sådär: Smala axlar, tunna armar, bred midja/höft, ingen rumpa/lår och obefintliga vader.

Sanningen är väl den att den större delen av befolkningen ser ut såhär? Undrar dock vilken beskrivning majoriteten anser verkar vara mer attraktiv...

Jag har fullständigt gett upp att försöka hitta bra plagg (främst byxor) hos billiga kedjor. Det jag gjorde när jag i höstas skulle uppdatera min garderob var att gå till en lite dyrare butik och få bra hjälp med att hitta bra plagg. Jag tror jag spenderade 2 h ensam i butiken (med en överlycklig expedit som fick leka barbie med mig) och dessutom gick där ifrån nästan 3000 kr fattigare MEN så otroligt nöjd med mina köp! Och tack vare henne hittade jag min nya stil! Butiker som Gina, HM, Bikbok är väl bra ibland - om man vet vad man passar bra i! Men oftast har kläderna inte optimal passform för en vältränad kropp - tråkigt nog!! Acceptera inte att kläderna sitter dåligt och "köp ändå" - det är fel på dem, inte på din kropp! Min tanke brukar vara - Kan jag hitta bättre? Kan man det så ska man fortsätta leta!

Några märken jag kan rekommendera är:

Jeans: Levi's
De har 3 typer av jeans, Demi/Bold/Slight Curve där minst en passar just dig! Jag själv har Bold Curve som är bred över rumpan och smal i midjan. Inte använt några andra jeans på 4 år! Finns i svart, mörk- och ljusblå! Kostar runt 1000 kr men är sen de enda jeans du kommer använda för de är perfekta.

Blusar: Zara/Hunky Dory
För 2 år sen skulle jag nog aldrig skrivit Zara här, men de har bättrat sig! Hittade faktiskt 4 blusar här för någon månad sen som inte var för trånga eller gjorde att såg ut som en man i. Hunky Dory har varit en favorit i många år och är fortfarande.

T-shirt/Toppar: HM/Gina/American Vintage
Ska du bara ha en vanlig t-shirt eller linne så funkar de billiga kedjorna! Men man får ofta ta en storlek större då de krymper i tvätten så står man där som ett krovstopp igen... Vill man lägga lite mer pengar så är American Vintage ett hett tips!

En sista rekommendation är att inte titta så mycket på storleken utan ta den tröja man känner sig bekväm i och som man själv anser sitter bra! Ibland har jag S och ibland L, det är så himla olika märken emellan! Det viktiga när du handlar kläder är inte att alltid följa senaste trenden utan att hitta kläder DU känner dig snygg i!

Avslutar med några opublicerade bilder från dagen då jag fick sån otroligt fin hjälp på HAVEN i Halmstad! Gick där ifrån som på moln! Kände mig så himla snygg och trygg i min nya klädstil - blus och kavaj! (och HATT!)

En selfie som jag skickade till alla nära tjejkompisar - HATT! Vem kunde ana? Och en första dagen på nya jobbet selfie i ny blus från Second Female.

​Hoppas du fick svar på din fråga Emma! Och ni andra som hade funderingar, tveka inte på att ställa just din fråga i kommentarsfältet, jag svarar mer än gärna!

KRAM!

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Tack för svar på frågan 😃
Ska kolla upp jeansen för de har jag inte provat ☺, bor också i Halmstad så ska ta mig en titt inne på Haven 😃
susannasvedbergh
susannasvedbergh,
Ja det tkr jag absolut du ska göra! Hoppas du hittar något fint 😊 kram!
nouw.com/susannasvedbergh
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify