Håller mig i ledet

Väldigt tomt här inne denna veckan! Fokus har legat på annat håll men träningen har rullat på och jag har fått nya goda vanor!

För 2 år sen ungefär gick jag en morgonpromenad på 6 km varje (och då menar jag varje!!) morgon. Det är en rutin jag trivdes väldigt bra med och som min kropp uppskattade. Nu när jag ville ha lite förändring så la jag till den igen. Så de senaste 14 dagarna har jag varit uppe och gått (ja även i Stockholm) 1 h direkt när jag stigit upp, vilket blir ca 5,5 km - och det har varit så skönt. Jag känner att kroppen svarar bra på det och jag tror det var precis detta som jag behövde just nu för att ge kroppen en chans att infinna sig i sitt nuvarande läge, vilket är ca 72 kg +/- 0,5 kg beroende på vad jag ätit och fysisk aktivitet.

Jag har även sett över min kost lite och släppt det här strikta med kolhydrater på kvällen eller inte. Jag vill finna en balans där jag känner att jag kan äta bulgur/potatis/rotfrukter på kvällen utan att det ska missgynna mig på något vis, och jag måste göra det genom att vänja kroppen vid intaget och därför inte heller brassa på med så jäkla mycket som jag brukade göra de veckor jag bara åt det 3-4 ggr / vecka. Nu kommer kroppen få lite påfyllning varje dag istället och då kan man minska intaget lite. Och jag ska även känna att vill jag bara äta kyckling + wok på kvällen ska det vara helt okej.

Jag tror jag börjat släppa detta extrema lite och vill komma in i vanliga Svensson-vanor fast på mitt sätt. Än så länge känns det bra och kroppen är nöjd. Jag håller mig i ledet så att säga.

Bild från morgonpromenad och pigg tjej i gymmet!

Utifrån detta har formen bara förbättrats, enligt mig. Jag känner mig i form, lätt och stark på samma gång. Oftast brukar kombinationen vara "stark men lite ut form" (för man ätit mycket) eller "svag men i form" (för man ätit lite). Återigen - balans. Kanske livets viktigaste ord.

Fick feeling efter bananpankakor i veckan, 1 banan + 2 ägg plus lite bakpulver och vaniljpulver. Toppat med kokos och banankvarg samt jordgubbar och kakao! Perfekt mellanmål. Rakt in i biceps!

Träningsschemat rullar på! Sååå kul med lite mer Crossfit i passen. Har ju som jag nämnt innan lagt upp ett nytt schema helt själv och första veckan har flutit på bra! Körde (tung) tyngdlyftning för första gången på nästan 4 månader och jag känner att all stretch har gett resultat! YES! Innan har 65 kg squatclean efter ett längre uppehåll varit riktigt tungt men i torsdags flög vikten upp med en följd av 3 frontböj.

Efter varje pass kör jag en kort metcon för att komma in i crossfit mönstret igen. Jag anpassar vikterna för att känna att jag klarar av det och så småningom kommer jag köra korrekt vikter och även på en med maxad kapacitet än vad jag gör nu. Målet med wodarna just nu är att ta mig igenom dem och känna en bra känsla efteråt av att jag klarade det, inte misslyckad för att vikten var för tung eller att jag gick ut för hårt. Det är långt kvar till tävling och de tunga vikterna i kombo med flås kommer komma såsmåningom.

Tre selfies från i torsdags. Från tyngdlyftare till Bodyattackare i ett enda ombyte! Älskar mina nya Reebokshorts...

Och på tal om tävling så kör vi ju träningspass varje lördag kl 10 inför MK Open i april. Jävlar vilken fabrik vi är. Alla är så jäkla duktiga och flera av oss utvecklas otroligt mycket varje pass, tack vare Sebbe! Igår gjorde t.ex jag flera serier av 4 rep t2b, något jag aldrig klarat innan. Butterfly-pullups börjar ta vid och vi körde även massa ropeclimbs igår! Jag kände mig extra modig de gånger jag vågade släppa repet från en lite högre höjd än jag gjort innan. Nu ska det bara teknikövas också!

Har väldigt sällan färg i gymmet men tar tydligen på mig alla färger jag äger när det väl sker. Snyggt..? Och pumpan jag och A gjorde igår! Blev så fint i vår öppna spis.

Ja som ni hör är det full fart på träningen och i veckan har det hunnits med lite annat skoj som ni kan se i bilderna ovan. Har såklart massor att prata om men det blir grötigt i ett och samma inlägg så ska försöka hitta lite struktur i veckan och dela mina tankar med er. KRAM!

Gillar

Kommentarer