ett mognare 2016!

Sista lediga dagen (på två dagar haha orka trettondagen) inför en spännande vår med heltidsjobb, träning, personlig utveckling, utmaningar, tävlingar och allt annat som komma skall! Har en härlig känsla inför 2016.

Det känns som att ett sånthär första inlägg på året ska vara det där peppande "nytt år, nytt jag", nu kör vi, hejja oss, här är alla mina mål -inspirerat men jag vet inte riktigt om jag kan stå för allt det där. Jag har hittat, och fortsätter såklart söka än mer, balans i livet och jag hade tänkt fortsätta vara det jag som jag alltid varit, men såklart alltid sträva efter att implementera fler goda vanor och utifrån det må bättre. Det finns ändå rätt mycket "skämt" om detta med att folk bestämmer sig för att 1 januari ska jag minsann ta tag i min diet, träning, livet och allt på en gång. När ska man förstå att det inte funkar så? Allt på en gång är aldrig (!) en bra idé. Och att om något du testat en gång var ett misslyckande, så kanske inte ett exakt likadant försök till kommer göra någon skillnad.

Det gäller att istället vara nyfiken och våga testa nya saker. Våga fråga någon som vet och lyssna, försöka ta till sig och jobba med sig själv i den nya situationen. Som jag läste idag, den där dieten som ska få dig att gå ner 10 kg kommer snarare få dig att ligga på 2 kg plus från dagsläget i slutändan. Livet borde inte ses i perioder av nyttigt levande och sen under en (längre) period ohälsosamt. Jag funderade härom dagen över en så enkel sak som att det känns väldigt ovuxet att inte ha koll på det man stoppar i sig. Att inte ha tagit reda på sitt kcal-behov och hur man på bäst sätt får i sig rätt näring som gör att kroppen mår bra. Jag som har stenkoll på det, inkl. hur mycket protein, kolhydrat och fett och borde få i mig anses snarare som överdriven och kanske har jag en snudd av ortorexi pga det.

Gjorde hemmagjorda falafelbollar igår! Inga tillsatser, endast kikärter, lök, kryddor och minimalt med olja. Mycket bättre än att köpa färdiga, och mycket godare också såklart!

I allt detta, alltså vetskapen om vad jag behöver, blir det istället ROLIGT att göra matlådor, för jag vet hur mycket det gör för min kropps energi. Jag älskar att ha mina mattider som jag följer, för att då mår min kropp som bäst. Att skippa lunchen en dag, äta lite halvfabrikat till lunch för att sen trycka en bulle efteråt, äta diet"påsar" för att snabbt gå ner i vikt känns väldigt omoget.

För att inte tala om träningen. Där läste jag också ett bra citat. Det är bättre att du tränar 1 gång/vecka resten av livet än 4 ggr i veckan endast januari ut då du måste sluta för att du gick ut för hårt. När ni läser det låter det väl ändå ganska rimligt?

Jaja, vart vill jag komma då? JO! Du kommer förmodligen inte få ett nytt fräscht jag 2016 om du inte gör en faktiskt förändring i ditt liv. Börja med att skriv upp dina mål, och skriv sedan ner HUR du ska ta dig dit. Det är resan som är målet. Ta vara på varje dag, och låt dem räknas i resan mot destinationen. Och låt dig inte fastna på vägen. Utforska mer, i och med dina nya vanor, och jobba mer på det personliga planet med dig själv och det välmående. Om du är en stark glad person så kommer din omgivning att stötta dina val och förhoppningsvis ta efter dig.

Efter dagens träning. Mer motiverad än någonsin! Rumpträning med Allis och 5 k rodd på 20.49. Yes, jag dog nästan.

Vill avsluta lite positivt med min "målsättning" (var ju anti det men jaja...) för 2016.

På nyårsnatten gjorde vi en lista med 4 viktiga punkter vi lovat att göra vårt allra bästa för att leva upp till varje dag. Jag är på 3e dagen på denna 365 dagar långa resa och jag kan säga att mitt mind-set har redan under denna korta tid förändrats och jag ska enligt löfte till mig själv jobba med att uppnå dessa vare dag! Det är fritt fram att skriva under:)

Välkomnar 2016 med öppna armar för den personliga utveckling jag ser fram emot att genomföra!

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify