Den svettiga sanningen

Har ju lyckats köra igenom mitt nya veckoschema några gånger nu under denna deffens gång. Det är alltid lika kul med ett nytt upplägg tycker jag! Första passet är alltid lite osäkert. Några övningar är nya, eller så har man bara inte gjort dem på ett tag så man måste vänja in dem igen. Väldigt sällan tycker jag första veckan blir speciellt bra. Man försöker hitta rätt vikter och ligger ofta lite lågt till en början (ibland högt) innan man fattar schemats upplägg och hur det ska genomföras.

Andra veckan är roligare! Man känner sig mer bekväm i övningarna och utifrån den tidigare veckans noteringar av vikter och status på passet (jag hoppas väl ni antecknar era pass för att se er utveckling? ;)) så kan man justera vikter till det bättre!

Mitt schema har en röd tråd genom alla pass. Efter uppvärmning och aktivering börjar alla med det allra viktigaste, oavsett muskelgrupp. En tung och viktig basövning för muskelgruppen, ofta 3-4 set med 3-5 min vila. För ben är det frontsquats, för rygg pullups och för axlar tunga pressar tex. Sen kommer en övning som går ut på att ha kontakt med muskeln så mycket som möjligt under varje set. Samma där, 3-4 set men aningen kortare vila, Max 2-3 min. Avslutningsvis köttar jag slut muskelgruppen med något där teknik såklart är väsentligt för lyckat resultat, men där det går att "slafsa" upp vikterna lite grann när man börjar bli trött. Här är det knappt någon vila utan det är bara att köra på med 45-60 s mellan seten.

Visst är passen olika köttiga beroende på muskelgrupp, men alltså mitt rumppass skojar man inte bort. Nedan följer status-bild från de 3 första gångerna jag körde det passet:

Men igår tog jag nog fan priset... Haha alltså det jag vill få sagt med detta inlägg är att det ser så jäkla perfekt ut på allas bloggar och instagram-sidor när de tränar, sminket ligger perfekt, håret är utsläppt och knappt en minsta svettdroppe. För att nå vissa resultat krävs vissa uppoffringar - som att inte vara så jävla snygg på gymmet. Inte den värsta uppoffringen enligt mig dock! Och jag ser hellre en riktigt svettig gris som krigar och som senare kan visa upp sina resultat än en snygg primadonna som knappt vågar lyfta i vikterna.

Den första minst sagt osnygga bilden är från innan mitt sista ser cablekickbacks där jag skrev till Allis "tvinga mig göra sista setet". På grund av mitt gnäll så lät jag mig även avsluta passet med 5 st 30on/30off intervaller på cykeln.

1. Nej jag kunde knappt gå hem efteråt.

2. Ja jag har brutal träningsvärk idag.

Vidare efter passet hände dock roligare grejer! Sitter på tåget upp till Sthlm nu så preppar ett inlägg till senare ikväll så det dyker upp om några timmar... Håll till godo! :D

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify