Återuppstånden

Hej alla härliga! Hoppas ni mår bra :) nu var det ett tag sen vi hördes sist och det finns en hel del förklarliga skäl till det. Jag kommer inte babbla ner allt i ett och samma inlägg, men tänkte försöka ge er en relativt bra bild av hur läget har sett ut.

Som de flesta vet tävlade jag i Bikini Fitness för ca 5 månader sen, en upplevelse, resa och utveckling av mitt fysiska och mentala jag som verkligen satt sina spår. Jag har funderat länge över hur offentlig jag ska vara med detta jag tänkt skriva om den närmsta tiden, och jag känner att i och med att jag inte gör det för att någon ska tycka synd om mig eller vill få bekräftelse på något sätt - utan endast lyfta några delar som ofta mörkas i fitnessvärlden - så kan jag även ta det avstånd jag behöver till det då jag betraktar allt detta med stor respekt och enligt mig både oförståelse och förståelse.

För att göra en lång historia kort; träning har varit en stor del av mitt liv sen ca 4 år tillbaka. Intresset har successivt ökat och i våras kom jag till en punkt där jag både kände mig redo mentalt och fysiskt för att tävla i en väldigt extrem tävlingskategori som fitness är. Jag hade sunda vanor som jag lätt kunde tillämpa vidare i en diet och som inte skulle ändra min vardag mer än lite mer exakt koll på intag av mat och lite mer exakt träning (när det kommer till reps, set, set-vila, muskelgrupper etc). Min diet kunde inte bli längre än 12 v (inkl sista veckan) då det var den tid som fanns innan Alströmerpokalens tävlingsdatum låg. Dieten var inga större problem utan det är tiden efter, de 5 månader som nu ligger bakom mig fram tills idag som varit svåra.

Jag var helt säker på att jag var fullt redo för de utmaningar som skulle komma. Alltså ni förstår inte - HELT säker. Jag hade optimala förutsättningar med bl.a. En hälsosam livsstil redan innan tävlingdieten, och med hälsosam menar jag att jag var aldrig sugen på bullar, socker, godis, halvfabrikat och annat som många "offrar" för en form att visa upp under 15 min på Scen. Jag bor med en av de mest kompetenta PTs jag vet och det skulle väl bara vara att rulla in i gamla vanor igen.

Minst sagt lättare sagt än gjort. Tiden efter tävlingen var otroligt tuff. Trots att jag TRODDE att jag var så fruktansvärt stabil så är det inte mycket som krävs för att man ska släppa emot för alla olika demoner som skapats på insidan. En som säger att du ska äta (gärna socker), en som säger att du ska vila, en som säger att du ska "unna" dig. Inte en enda av dem säger "träna, ät bra mat, rör på dig och återgå till ditt normala jag"

Allt detta ledde till en otroligt negativ spiral och hela hösten har varit en väldigt konstig tid rent ut sagt. Jag har inte känt mig som mig själv, jag har inte gjort saker jag brukar (ex träna och äta bra) och jag har mest låtit tiden gå. Också en ganska jobbig insikt när man vet hur mycket man kan utvecklas på 5 månader.

Däremot har jag inte stått och stampat i detta, utan försökt hitta lösningar. Jag har börjat granska min kropp rent funktionellt, och tagit hjälp av såväl sjukgymnast som kiropraktor och PT (inte min pojkvän utan en utomstående person) samt att jag har gjort en rejäl rannsakan av insidan när det kommer till mitt förhållande till mat, något jag skrivit lite om i tidigare inlägg: Mindful Eating.

Så - äntligen känner jag just nu, är jag på andra sidan av denna mörka tunnel. Något har hänt såväl på utsidan som insidan, som tillsammans har skapat ett mer självsäkert och medvetet jag. Jag har en bit kvar till den absoluta toppen, och jag kommer aldrig sluta vilka jobba med min utveckling - såväl personliga som fysiska! Men detta ger mig ork och kraft att dela med mig av mina erfarenheter till er som läser. Kanske kan jag med några av mina insikter hjälpa er att komma ur en svacka eller bara ge er en större förståelse i vad en sån här satsning innebär så att ni kan agera ett bra stöd för en vän. Vem vet :)

För min egna skull blir detta iaf ett bra sätt att reda ut allt som gick fel efter tävlingen i somras och förhoppningsvis försöka motverka kommande utmaningars konsekvenser genom ett bättre tänk för mig själv i stunden och mitt framtida jag!

Som jag skrev på instagram, om ni vill är ni hjärtligt välkomna att hänga med på min resa mot scenen återigen och även ett hälsosammare jag både innan, under och efter en tävling!

Kram !

Gillar

Kommentarer

  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Spotify