Nyttig och färgrik kost

Godmorgon,

Idag jobbar och pluggar jag hemifrån så alla mina tre goa grabbar får vara hemma från fritids och förskola idag. Känns skönt att ha möjlighet att vara med dom när jag inte ska iväg någonstans.

Igår bakade jag mitt favoritbröd som jag tänkte att jag skulle dela recept på till er!

Det är busenkelt att göra och så himla gott att äta sen!

Brödet är gjort så här:

Sätt ugnen på 200 grader, ta fram en plåt med bakplåtspapper på.

Mixa med stavmixer: 1 paket keso (jag har proteinkeso för extra protein), 2 ägg, 4 dl fiberhavregryn, ett kryddmått salt, 1 msk solrosfrön, 1 msk linfrön.

Lägg ut lagom stora "plättar" på plåten och släng in i ugnen i ca 30 minuter. Se så att bröden har fått lite färg. Eftersom dom är relativt platta så är dom nästan garanterat genomstekta när dom fått färg på toppen. ;)

Dessa bröden är så himla goda, speciellt när dom är nygräddade.

Efter att jag slutade äta kött så har mina "vanliga pålägg" så som skinka, salami och leverpastej fått bytas ut mot annat. För att försäkra mig om att jag får i mig tillräckligt med näring så försöker jag äta så färgrik kost som möjligt.

Så idag åt mag mina goda mackor med avokado, rädisor och riven lila blomkål. Mums!

Så varför ska man äta färgrikt?

Jo den främsta anledningen till att äta färgstark mat är för att de innehåller massvis av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter som har som uppgift att avväpna fria radikaler som finns runt omkring oss.

Så varför inte? Det är ju dessutom rätt så fint att se på!

Kram på er!

  • Recept

Gillar

Kommentarer

taylorsroom
taylorsroom,

Verkade ju himla enkelt, vill baka mera eget bröd så något jag måste testa 😃

nouw.com/taylorsroom
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Ja men det tycker jag absolut att du ska göra! 😍
nouw.com/susannajungblom
IP: 208.110.69.106