Mazarinkaka med rabarberfyllning
Efter att jag kokade rabarbermarmelad med kardemumma igår har tankarna malt på om mazarinkaka med rabarberfyllning . Nu är den bakad :)


Recept
3 dl vetemjöl
150 g kallt smör i kuber
2 msk socker
1 äggula
kör allt i matberedaren med kniv tills degen går ihop . Tryck ut den i en sprinform och stryk ut ca 1 dl rabarbermarmelad i botten. Ställ in i kylskåpet medan du gör fyllningen och värm upp ugnen till 175 grader
Fyllning
75 g rumsvarmt smör , 2 dl socker , 2 ägg , 2 kokta kalla potatisar (finrivna) , 1 dl mandelmjöl , 0,75 dl vetemjöl , 1,5 tsk bakpulver , ett par droppar bittermandelolja
vispa till en smet och bre över rabarberfyllningen . Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter
Ta ut och låt svalna . Glasera med 1,5 dl florsocker , lite vatten , ev lite rabarbermarmelad

Och lite rabarber i frysen är alltid bra att ha
Gillar
Kommentarer







