Det blev både mat och kladdkaka :)

Jag hittade på en ny variant av kladdkaka och fick lite ordning på tankarna . Den ska ätas med en kula vaniljglass när vi smält maten .

Baka och laga mat efter eget huvud är nog ett av mina bästa sätt att få ordning på huvudet , matig mindfullness kanske man kan kalla det ?

MINTSMAKANDE KLADDKAKA MED MJÖLKCHOKLAD

1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
Vaniljpulver, salt
3 ägg
Pepparmyntsolja
125 g smält smör
100 g grovhackad mjölkchoklad

Blanda allt torrt. Rör ner äggen och mintolja, blanda sist ner smöret och ha ner i formen. Grovhacka chokladen och fördela över smeten och tryck ner den lite.
Grädda 20 min i smord och mjölad springform, 170 grader i mitten av ugnen

Jag handlade kycklingfärs med kuponger igår , så 1/3 av ett tråg på 800 g hamnade i pannan med en gul lök , en halv zucchini och egenodlad rökt chili från frysen . Fräste på med kycklingtacokryddan som var med i kökets box och paprikapulver , kluttade ner lite creme fraiche och lite vatten och kokade ihop .

Fördelade röran över rostad butternut pumpa , morötter , potatis och vitlöksklyftor och toppade med mangosalsan som också fanns i boxen . Väldigt gott faktiskt

Gillar

Kommentarer

Jag

<a href='http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=797394&f=true' target='_blank' class=nohover><img src='http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=797394&p=9&f=true' height=240 width=160 border=0 /></a>

Liknande inlägg