Äppelkaka med potatis
Grannen kom över med några äpplen som fick inspirationen att flöda
En riktigt mjuk , saftig och tung kaka blev det .

RECEPT
3 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
1 kokt kall riven potatis
1 dl mjölk , 0,5 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker , några droppar bittermandelolja
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tärnade äpplen blandade med 0,5 dl socker och kanel efter smak
Vispa ägg och socker poröst , tillsätt smör, riven potatis och mjölkblandningen . Vispa ner de torra ingredienserna . Vänd ner äpplen i smeten . Klicka ut i smord och bröad springform . Grädda ca 35-40 minuter på nedersta falsen i 175 grader C

Middag blev stekt blomkål , potatis , lök och paprika i en omelett toppad med vitlöksost . Grönsakerna var rester som låg och skräpade i kylen
Gott och billigt
Gillar
Kommentarer


