Header

Eeeeh. Jag vill börja med att säga att jag tror min läkare skulle behöva ett chill-pill. Dramatiska människa.

Rädd blir man ju. SJUKDOM? VA SÄGER DU? Det hinner jag inte med, kan du be den vänta 80 år? Stora ögon får man gärna ha, men inte en vilopuls på 130 - det tyckte inte Mr Doctor va så bra. Speedad much? "ÖÖÖÖH VA GÖTT!" - tänker ni. "ÄNTLIGEN vet man vad som är fel på ná"

Ni vet den där sjukdomen som finns - som innebär att man tror man har alla sjukdomar?... Du vet?... "Nä nu ärre nått som kliar i armhölá igen..." "Happ ..morsan..det måste ju vara armhålscancer med noll % att bli friskförklarad" Nä. Men du fattar grejen? Den sjukdomen borde fan jag ha på mitt CV. (Va?)

Jag tycker iallafall att det va SKÖNT att veta att det faktiskt finns en anledning till att jag är SÅÅÅ pigg men ändå SÅÅÅ trött så jag vill dö. Sen gjorde ju inte fröken Hallin saken bättre när hon googlar på denna fantastiska sjukdom. (Oh yes i did!)

Så bieffekterna av medicinen är att jag

- SKA bli tjock igen

- SKA bli sjuk oftare

- Vara ÄNNU tröttare

How najs? [Läs; bajs] Så de senaste veckorna har jag totalt accepterat googels öde som jag så fint fått tilldelat. Så om jag likaväl ska bli tjock igen OCH bli förkyld oftare så är det väl likabra att jag kastar mina grymma resultat åt HELVETE & går in längst bak i skafferiet och letar efter den där halvtorra marsipanbiten som jag tackat nej till i flera månader. (VEM suktar efter marsipan? Så jävla äckligt) (Shoutout Thomas Nielsen!)

Så 3 veckor har gått med medicinen. Jag har hunnit va sjuk 2 gånger, gått upp 5 kilo & tycka att ALLT känns lite jobbigare. Samband? Nejnejnej! Det hade vart kul att veta om du just nu sitter och ler eller om du sitter med hängd underläpp för att du känner lite sorg åt mig? Kom igen? En liten tår? Nä? Aight.

Den hör helgen hqr jag vart på Summer Spectacular (vet du inte vad det är - så är du helt enkelt inte redo, men för all del - FORTSÄTT LÄS!)

Det är vääääääärldens roligaste helg men alla som jobbar med att hjälpa människor till en bättre hälsa. Människor från helt (!!) andra platser i Sverige kommer fram och berömmer mig för både det ena & det andra. (Snuska inte till det nu hörni) Det är SÅÅÅÅ najs!! *Wohoo bekräftelse* (Visst låter det som att HELA Summer Spectacular går ut på att folk ifrån hela Sverige kommer för att berömma mig?) Dom kastar faktiskt in lite utbildning och fester och sånt - men i övrigt så är dom mest där för att ge mig komplimanger- precis!

Det ger mig såå mycket energi och jag inser att ÄVEN om jag hänger på botten just nu och simmar i tankar om att börja starta en godisfabrik istället för detta så VÄNDE DET HELT! YES! Inte för att jag bett NÅGON att övertala mig - för det görs inte i Herbalife-branschen. Antingen är i med på ditt eget ansvar, eller så väljer du något annat. Winn-winn liksom,

SÅ. (Sorry, ni vet väl hur det är med Kajsa Hallin och fokus). Jag kom hem ifrån denna fantastiska helg. Gick besviket förbi min glas-scanner som står i köket under Noahs matstol - suckar lite. Kastar in en påse popcorn i micron, hittar lite avslagen Cola, som får duga just nu. Detta gjordes på REN rutin.

JAg satte mig i soffan, accepterade mitt öde - Graves Sjukdom. Men kul för dom som kan uppnå sina mål medans jag låååångsamt insjuknar i Graves. (Läs med ironi)

Det måste fan vara namnet på sjukdomen som gör att jag tycker så synd om mig själv. G R AAAAA V E S. Buuuuhuuu. "Jag har fått graasaves" Det är egentligen en sjukdom som de allra flesta blir av med efter lite Thacapzol, Levaxin & skit.

Helgens mest hörda mening kommer här: INGA URSÄKTER! Jag har ju bara bestämt mig för att vara sjuk, jag har gjort ett VAL att gå i skåpet efter dum skit istället för att få i mig rätt näring. Så jävla dumt.

Just nu skriver jag inlägget ifrån mobilen. Vet du vart jag befinner mig i detta nuet? Sjukhuset? Akuten? I soffan med en påse chips? Nähä du., ta en titt på bilden under 👇🏻
That's right BAAAHAABAAAHAAAY!

Jag fick ett bryt. Tog mig träningskläderna (som satt liiiiite tight, men allt går ju att pressa ner i ett par Better Bodies byxor; shoutoooout)

Så här står jag. Fötter går av bara farten. Svetten rinner. Musiken i mina öron är liiiite för hög märker jag. Mina löp-vänner på maskinerna jämte verkar digga med i min musik. Det får dom gärna. Eller är det för att jag inte kan sluta LE över att jag är här på gymmet igen?! Som svensk får man ju inte det. "Se helst så sur ut som möjligt när du tränar, det handlar om att smälta in" Vet du vad? Fuck that.

Så läxa nr 1; Googla aldrig. Om du inte MÅSTE hur man gör smoothierecept. Du får gärna fråga mig om smoothie-recept - för jag har världens bästa! Iallafall. Ett myggbett i armhålan är INTE cancer.

Läxa nr 2; Lyssna på din läkare. Sålänge han inte har fel. Såja Kajsa, you go Glen Coco!! Du känner DIN kropp bäst. Gör vad DU mår bra av. Känns det rätt att träna just idag? KÖÖÖR! Känns idag bättre som en hemmakväll med glass? YOU GOO!

Fattaru grejen? Måsten blir ändå bara tråkigt tillslut. Eller hur?

Så yes; jag har en sjukdom på pappret. Men det är upp till MIG vad jag gör åt det.

Tusen tack till ALLA fina kollegor på Summer Spectacular. TACK för att ni får mig att hitta tillbaka till mig själv varje gång jag tappar bort mig.


Har du snapchat? Där är jag ganska kul..ganska ofta..lite för ofta... LÅT OSS HA KUL ALLDELES FÖR OFTA!

Adda: kajsahallin

Ta hand om er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett inlägg utan filter - bokstavligt talat 😂👇


Ett; Jag vill att ni ska se mitt svettiga ansikte

Två; Idag har jag sprungit längre än jag någonsin gjort. Jag har ALDRIG pushat mig själv som jag gjorde idag.

Jag har aldrig fortsatt springa när benen säger nej - för idag sa huvvet "KÖR! STANNA INTE!"

Jag sprang och sprang, bestämde att jag fick stanna och gå om 5 meter, det "förtjänade" jag.

Gick en stund och började sen springa igen 🏃

När jag kom hem, gick jag halvt förlamad (😂) upp till Simon och skulle berätta. Han tog av mig alla pulsband och klockor som räknat ut hur jag presterat...Jag borde tappa 10 kg på det löpet, SÅ grym va jag! Förväntansfull...

All svett, alla steg, alla blickar, alla "fortsätt springa"-tankar va värda 450 kalorier. Jag va SÅ nöjd!

När jag sen räknar på det så är det MINST vad glassen och coca-colan jag unnade mig igår innehåller. Så jag står alltså på noll nu? Det gav mig lite perspektiv...😬

Inga kaloribomber för mig, det är det fan inte värt! 😂🏃Man gör precis som man vill - alltid! Men JAG älskar inte glass så mycket. Gör jag någonsin om den här löprundan så är det för att jag vill ta mig ännu närmare min drömkropp - inte för att hela tiden "rädda upp" mitt dåliga val kvällen innan.

När jag va ute och sprang som deltagare i en löp-aktivitet på gymmet så sa Estera (den fantastiska instruktören) att vi gör ett fantastiskt jobb. "Tänk dom som sitter hemma i TV-soffan nu, och här springer vi!" DET gjorde skillnad för mig. Det tänker jag alltid på när jag själv är ute! "Jag är iallafall HÄR! Jag sitter åtminstone inte i soffan med chipsen. Sen om jag har världens bästa löpdag eller är lite seg just idag ...SKITSAMMA! Jag är HÄR"


Så kom ihåg det alla härliga människor...VÅGA ge er ut! Sätt på appen RUNKEEPER på telefonen och ge dig iväg på DIN nivå. Gå, promenera, kubba. Vad som helst. Allt sånt gör skillnad.

Kom ihåg - det är upp till DIG om du går och lägger dig nöjd eller missnöjd ikväll.

Det kan handla om att tacka nej till godiset, att våga ta sig ut och springa, att gå in i affären utan att få med sig hela snackshyllan - allt är vinst!

Jag jobbar med att hjälpa människor till en bättre hälsa. Få lite bättre koll på vad som är bra och vad just DIN kropp behöver. Kanske är jag duktig på att peppa - jag känner själv att jag stöttar väldigt bra! Kanske borde jag bli bättre på att faktiskt fira mina egna vinster också.

Herbalife har förändrat mitt liv. Jag är just nu sugen på att bygga ett team FULLT av friska fläktar (är det en konstig formulering?) Jag vill iallafall hjälpa mängder med människor med deras hälsa och se till att få ut kunskap 🌸

Kanske behöver du mig - kanske behöver jag dig! 😙

073-054 57 34

Ta hand om er! 80% näring - 20% träning = 100% ATTITYD! ☀

K.

HERBALIFE NUTRITION 🌱

Likes

Comments

Jag har haft svårt att veta vad jag ska ha för "tema" på min blogg. Mer och mer har jag väl insett att jag snackar mycket kropp, mycket beteende, mycket åsikter jag inte alltid håller med om..eller?

Nu vet jag. Uppenbarligen. Jag gillar att snacka kropp, förvåntningar och framförallt pepp. "Schluta va så jävla osvensk & tro på dig själv istället!"

Angående rubiken där uppe....När man är lite rund i både magen och stjärten så är det inte direkt så atr grabbarna tappar hakan när man går förbi. Synd. Nä. Men visst vill man känna sig ..iaktagen. (så fel ord kajsa, såå fel)

Iallafall. Jag har ju alltid sett hur männen ser på de andra snugga bruttorna på gymmet. Men så hände det hörrni, DET HÄNDE! PRISA GUD! Häromdagen visslade någon tönt som stod med sina grabbar på gymmet. Det spelar inte någon roll VEM det är. Bara någon visslar lilsom. Trodde jag..

Vet du vad jag kom på när jag hörde att han vissla? Hur jag kände? Jag gillade det inte. Inte alls. Så nu kommer FEMINIST- KAJSA fram!! Nae. Det där är jag inte duktig på.

Men vafan är det för jävla stil? Stå där och klabba ner gym-maskinen & se ut som du äger stället? NEJ! SLUTA! Om du har något att säga ...som förmodligen hade gjort mig glad för den där visslingen du spottade ur dig ÄR JU FAKTISKT en komplimang..eller hur? Utan ord.

Men när du ger en "komplimang" på det sättet så blir det en förolämpning! Fattar du man?

Typiskt mig att snacka efteråt om något som hänt för lääängesen! EGENTLIGEN så skulle jag vänt mig om & sagt "ååå va duktig du är på & vissla...kan du prutta med munnen också? NÄHÄ?? FÅ SE DA?!"

Tänk att jag vart så avundsjuk på detta. Varför är det okej liksom? Varför vill vi tjejer ha den bekräftelsen? För det vill vi!! Jag blev döglad..ända tills hjärtan sattes igång igen. Då hittar jag minsann fel direkt. Suck.

Jag är iallafall på Kick Off med Herbalife i helgen för att kickstarta mitt år! Det här ska jag jobba med för alltid. Att få hjälpa människor att hitta rätt och dessutom näringsrik frukost..är för mig GULD. SÅ tacksam!

Nu ska jag satsa stenhårt på att hjälpa mina deltagare från hälsokvällen jag hade i måndags! 99 % av dom håller just nu på med sitt frukostprogram! Sååå kul!

Jag har verkligen hittat nått somsom funkar för MIG!

Jag ska dessutom hålla i en hälsokurs på Motionsfabriken i Skene & även vara instruktör (!!) för tabatan som kommer köras i samband med kursen. Kontakta mig för mer info.

Ha en fantastisk helg hörrni!

Kram.

K.


Likes

Comments

Men hallå! Hej!

Så du hänger i? Härligt! Jag med.

Jag har iallafall märkt de senaste veckorna att det är allt annat än stöttning som sker bakom min rygg. Underbart, eller?

Jag har lärt mig se senaste åren & BARA fokusera på det positiva som händer. Positiva kommentarer, positiva människor. Men det vore ju lögn & säga att jag fullständigt skiter i de negativa.

"Usch, jag skulle aldrig ta såna kort på mig själv i underkläder & verkligen inte lägga ut dom på nätet??" Det syftas naturligtvis på mina "före & numera" - bilder.

Vet du vad? Då är vi uppenbarligen väldigt olika! Det är okej! För jag blir peppad av att se min före bild och vill att andra ska bli inspirerade. Skratta på du, jag håller med, smal va jag inte, glad va jag inte. Jag är den förste att erkänna. Avundsjuk snorunge much? Nä förlåt.

Det är väldigt osvenskt att prata gott om sig själv och framförallt vara stolt över sig själv. Kalla mig amerikansk, dansk, mexikan..i don't care! Jag är stolt och visar gärna det. ("Mmh vi ser det!")

"Hon är ju inte direkt skinnäy på den nya bilden heller" Nähä? Är det det jag försöker förmedla menar du? Jag tycker det är skitstor skillnad och om du bara vågat PRATA med mig så skulle jag sagt att skillnaden i mitt mående går inte att beskriva! JAG MÅR SÅ JÄVLA BRA OCH ÄR SÅ TAGGAD PÅ MIN FRAMTID!

Gillar du inte min positiva attityd? Du är ju ändå här & läser, eller hur? Så något är du nyfiken på.. Läser du än? Kul! (Om du som stöttar mig är inne & läser så ber jag om ursäkt, det här är ett litet klago-inlägg.-Ni är bäst!!)

Nu. Åter tillbaka till du som irriterar dig på mig. Är du kvar? HA! Det är faktiskt inte svårare än att ta bort mig på facebook, insta & snapchat. För jag kommer inte sluta att vara positiv till mig själv. Det finns liksom ingenting att förlora på det..

Idag ska jag ha min hälsokväll. Hela SJUTTON personer har anmält sig. Det är vad som kommer få plats. Så några är ni allt som vill veta hur jag gjort för att må såhär bra, och dessutom tappat över 15 kg som en liten bonus.

Jag har alltid vart godis-kajsa och hör och häpna popcorn-kajsa borde fan va mitt namn. Jag äter fortfarande popcorn. För jag har lärt mig att det är helt okej! Bara jag verkligen njuter och inte äter det istället för kvällsmat liksom. Hiho.

Man får liksom väga för/ nackdelar. Hur snabbt vill jag att detta ska gå? Vad är rimligt för MIG? Jag har lärt mig att grönsaker & dipp faktiskt är gött. Två godisar eller en hel paprika med dipp liksom? Jag har ingen spärr där. T V Å godisar? Nähä du. Det finns liksom inte. Så därför prioriterar jag andra saker jag också tycker om som jag får äta lite mer av. Orimligt? Näjda.

Jag vill iallafall vara lite el classico (är det en McDonalds hamburgare?) och säga att "kan jag så kan du!" Det är sååå häftigt när folk på gymmet kommer fram & säger "shiet, du måste tappat mycket?" & "du tränar ju fan nästan varje dag, hur orkar du va så glad?" "Fan va du är positiv jämt!"

Ägaren på gymmet sa faktiskt till mig i förra veckan "Du är så himla glad är alltid positiv och det märkts att du är äkta, det är inte fejk för du vill sälja på något. Du bara ÄR sån!"

Sånt 👆 tar jag med mig. Det DÄR är JAG. Jag önskar alla att må som jag och få känna sig som en positiv människa. 2017 - nu kör vi!

Veckans läxa. Ge minst två personer varsin komplimang. Du anar inte vad det gör för personens självinsikt.

Kram på er.

K.

Likes

Comments

Såklart det finns.

Hur ska man annars veta vad man ska sträva efter? Så. Det var det enda som positiva - Kajsa hade att säga idag.

Då går vi vidare. Välkomna negativa Kajsa! "Du duger som du är!" Jag har så svårt att ta till mig det. Jag kan stå framför spegeln hemma och tycka att jag ser skitsnygg ut. Tycka att jag verkligen har kämpat på bra. "Nuu dröjer det inte länge innan Victoria Secret agenten ringer och vill ha med mig i den årliga fashion showen som Simon drömmer sig bort i dagen efter jul."(En gnutta överdrift)

Är det någon mer än jag som levt med tänket "Om jag bara äter chipsen riktigt riktigt fort så hinner inte kroppen räkna kalorierna?" Eller "Om jag svänger in på McDonalds utan att berätta för familjen så gör det ingenting" Suck.

Jag kan iallafall tycka att det syns att jag jobbat på bra. När jag sedan springer på löpbandet..(du går kajsa..du går) så spelar det nästan ingen roll VEM som ställer sig jämte. Man jämför sig ALLTID oavsett om du vill erkänna det eller inte. Då ser jag ALLTID ut som en bjässe. Delvis för att jag är så lång till jag tillägga.. (till-ägga? HA!)

Jag hatar att jag tänker så och jag erkänner att det är fel! Men är jag själv i det här? Jag kanske borde hålla mig hemma för att hålla uppe självförtroendet. Näärå men jag önskar att jag kunde tänka "Wow, hon har drömkroppen, jag springer fem extra mil idag"

Jag har ALLTID hatat min längd och ofta (helt seriöst) funderat på om man kunde kapa någon cm på låret och någon cm på smalbenet. Tänk va kul jag skulle se ut som kort.

Budskapet ska iallafall vara älska dig själv. Det är mitt nyårslöfte. Jag ska bli bättre på det. Det andra budskapet som DU borde tänka på är "om Kajsa kollar snett på mig så är det för att hon är avundsjuk på min säxya kropp" Okej?

Jag vet inte vad detta blev för ett inlägg. Vi låtsas att det va planerat.

K.

Likes

Comments

Häromdagen träffade jag en gammal bekant på gymmet som suckade när hon såg mig och sa "Jahapp...vissa har ju tur efter graviditeten ser jag. Alla kilona man lagt på sig kan ju tydligen bara rinna av en." Dessutom la hon på en djup suck (!!)

Jag ska va ärlig. Jag blev helt ställd. Får man säga så? Vad vet hon om min vardag? Vet hon att jag är stenhård mot mig själv både när det gäller kost och träning? Kan man inte bara säga "Du ser fantastisk ut!" Jag visste inte vad jag skulle säga så jag bara skrattade och sörplade från min vattenflaska. Typiskt mig att inte våga stå mig. Mitt i detta blev jag så jävla stolt, över mig själv alltså.. För mig själv tänkte jag "Yes! Så det syns att jag har kämpat?!" "Ja du ser allt lite halvfet ut, och när fick du barn? Tjugo år sedan?" "Jag jobbar som coach, jag hjälper dig gärna!" Men nae. Jag fick inte ur mig ett ord.

Är det typiskt svenskt att inte vara glad för någon annans skull? Jag har en vän, Carro. Hon är grym! Hon berömmer alltid mig för mitt hårda jobb och att det syns att jag gått ner. FLER CARRO TILL FOLKET! Man blir så jävla glad. Jag hoppas att jag inte är den jobbiga "tränings-kajsa" som framstår som en skrytmåns.. (Det gör jag säkert för vissa) Jag vill iallafall förtydliga (fint kajsa, vuxet ord..) att jag vill BARA inspirera. Inspirera att hänga på en kul resa som innebär ett hälsosammare jag. Inspirera att få hitta en hobby som inte innebär chips i soffan.

Nyår igår. Idag är jag på gymmet. Egentligen ganska onödigt. Eftersom jag drack alkohol igår så är min förbränning i kroppen otroligt låg. Så oavsett så bränner jag inte så många kalorier idag på löpbandet. MEN. Jag vaknade upp imorse och ba "GYMMET!!" (Nu l ljuger jag, simon bad mig åka..) Detta är verkligen min hobby nu. Jag vill vara här för att jag mår bra av att röra på mig.

Inte bara är det kilon jag blivit av med. Det känns inte som det döööviktiga. Jag har fått en fantastisk hy och är mycket piggare. Varje gång jag känner att jag börjar bli förkyld/sjuk typ så proppar jag bara i en extra vitamintillskott från Herbalife och dricker extra mycket vatten med en skvätt aloe i så vänder det! Förkylningen liksom kruper tillbaka in i det lilla hålet och kommer aldrig mer tillbaka. "Sayonara förkylningen!!"

Sen har jag en till grej. Jag har kommit på mitt syfte med att blogga. Jag formulerar mig bättre i skrift och är dessutom modigare med mina tankar på en blogg. Konflikträdd? Jatack.

2017 ska verkligen bli mitt år. Jag ska va så jävla glad i mig själv och vem jag är. Sen om jag är skinnäääähäy så är ju det ett plus. Ett otroligt plus. Jag måste bli smal. Nej kajsa, det går bra. Japp.

Happy healthy 2017 mina vänner!

K.Likes

Comments

HEJDÅ OCH KOM ALDRIG MER TILLBAKA!


Det säger jag till siffran 85 på vågen, ha det fint så syns vi aldrig mer igen. Såhär har det sett ut de senaste dagarna när jag kastat av mig kläderna efter ett träningspass, KUL. Jag försökte verkligen inte att ta en "kolla på mina tuttar"- bild. Det blev liksom naturligt så när jag vill visa min svettiga sport-bh. Men för all del, kolla in mina urmjölkade tuttar. När blev jag såhär positiv? Jag är mycket roligare som negativ, i know.. Jag älskar när svetten bara rinner och jag riktigt känner hur skumtomtarna ifrån igår rinner av mig.. (Det funkar inte riktigt så va?)


Mitt i denna lilla resan jag påbörjat med min hälsa så känner jag mig också mer och mer trygg i mig själv. Det typiska med mig är väl att jag sällan vågar ha en egen åsikt. När jag växte upp så va det viktigt att ha vänner (för det är det inte nu Kajsa? Nejnej?) Det va viktigt för MIG! Jag hoppade mellan de olika gängen och försökte passa in. Jag sa vad vännerna vill höra, pratade illa om en person jag vet att de ogillade för DÅ minsann, då va jag okej att släppa in i gänget. Jag fastnade lite i det där och umgicks med "vänner" där alla pratade illa om varandra. Suck. IALLAFALL.

Påtal om att klä sig/ bete sig för andras skull, så såg jag en tavla som jag ställt i vårt fönster här i Kinna. "I'd rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck" Den är så ...så himla.. ja den är SKITFUL och inte ALLS något jag står för. Jag vill väl tro fan hellre ha diamanter runt halsen än något schleten blomma i håret? Vad är det för jäkla citat? Försöker jag vara hippie och harmonisk? Nä, so not my style. Jag kan verkligen minnas att jag gjorde den för att andra skulle tycka den va häftigt. (Hur jag nu kunde tycka det, klippte lite coolt i hörnen och satte in i en guldig ram..)

Idag är jag iallafall stolt att jag är bättre på att ha en egen åsikt och försöker hålla mig undan människor som jag märker tydligt att jag inte klickar med. Kastar dom i soporna i princip. Ärliga vänner, eller inga alls. (I´m ridin' solo) Nä förlåt vänner. Men ni som faktiskt ÄR mina vänner förstår ju då att jag älskar er huuur mycket som helst. Ni har liksom .. kvalificerat in er. Känner ni er värdefulla nu? Bra. Tog jag det för långt? Äh!

Ha en fin söndag och ett tips från mig, GÅ OCH TRÄNA. Det är asskönt på söndagar, donno why.

K.

Likes

Comments


Idag blir det lite seriöst.. jag vill iallafall försöka hålla det seriöst. Så till dig som såg fram emot ett inlägg att garva åt - STICK! Nä, för all del.. Stanna du.

Iallafall. Jag har valt att inte tänka på mycket på allt tiggeri som sker runt om oss. Jag vill inte veta så mycket, jag vill inte se, jag vill inte veta. Idag fick jag mig en rejäl tankeställare.
Jag va påväg mot ingången på Ica och skulle hämta en kundvagn, till vänster om ingången sitter en tiggare i tjocka ytterkläder, mössa och vantar på. Han sitter på något som liknar en plastpåse med en kudde i. Han skakar i sin take away kaffekopp och skramlar, det kan inte ligga mer än sju enkronor där i. (Hör du skramlet när jag skriver? Lyckas jag med inlevelsen? GOTT) Förlåt.. tappar fokus..

Jag tar min kundvagn och går förbi honom och in med en lista full med inköpsvaror, vissa viktigare än andra.
Jag plockar på mig det som står på listan. Jag går förbi en hylla där det ligger "färdigmat". Inte frys-äckel-varorna. Utan där det ligger färdig baguetter, pannkakor och sånt? Jämte osten? Du vet efter mejeriet på höger sida? (VARFÖR ÄR JUST PLATSEN SÅ VIKTIG KAJSA?? DROP IT!)
Framför den hyllan stod iallafall en ung grabb med sin pappa. Han sa något i stil med att han ville ge den till farbrorn som sitter där ute och fryser. (Hur söt?!) Jag stannade till. Låtsades vara otroligt intresserad av parmesanosten en bit därifrån. Jag hörde inte så mycket, men jag såg att pappan la ner den färdiga baguetten i deras kundvagn.

När jag sedan skulle betala mina varor såg jag att pappan och sonen var färdiga samtidigt som mig. (Jag hade inte alls stalkat dom för att få bevittna lyckan gubben skulle ge pojken, nejnej, inte alls)
När de gick mot utgången rotade pojken i deras kassar och hittade smörgåsen och stannade till framför farbrorn.
"Här!" säger pojken. Inget mer än det behövdes för att jag skulle rysa till i hela kroppen. Vilken otrolig insats av honom, och även hans fantastiska pappa som lät honom bidra till den "frusna farbrorn". DÅ, mina vänner..- Händer något varken jag eller pappan och sonen räknat med. (För ja jag stod där som en idiot och låtsades leta eter något som inte fanns för jag ville bevittna detta JA) Vi stod där alla tre som en liten dysfunktionell familj fast ingen kände mig, fint va?

Farbror ser på pojken. Sen skakar han på huvudet, och ser äcklad ut. Han gestikulerar med händer framför kroppen som att "Nejnej, det där vill inte jag ha". Sen börjar han skaka på sin pengakopp. Utan att säga orden uttryckte han att han inte va intresserad av en köpemacka, han ville ha pengar. (Här borde jag ryckt in, jag vet.)
Jag såg på denna stackars pojken som jag trodde skulle bryta ihop för att det slutade såhär. Nehedå. Pojken säger "Pappa han är nog inte hungrig, ska vi lämna tillbaka mackan till affären?" "Nej" - säger pappa. "Den kan du få äta i bilen om du vill". Sen avslutas händelsen.

Tanke nummer ett:
Vilken fruktansvärd människa som visar sån otacksamhet till ett barn i 5-6 års åldern.

Tanke nummer två:
Vilken fantastisk pappa som stöttar sin son i ett sånt otroligt initiativ.

Tanke nummer tre:
Tänk att sonen inte tog illa upp. Han såg det precis som det va. Den frusna farbrorn va helt enkelt inte hungrig. Simple as that.

Tanke nummer fyra:
Vem ska man egentligen lita på? Hade det inte vart smartare av tiggaren och tatt emot baguetten och "låta folk tro" att han faktiskt behöver hjälp att klara sig. Då kanske han hade fått en slant av nästa person som kom ut? Eller va det bra att han va "ärlig"?

Tanke nummer fem:
Tänk va många som faktiskt tigger för att överleva. Denna sista tanken slog mig medans jag plockade in mina varor i bilen. Jag tänker faktiskt till när jag handlar. Om man kollar in i vårt kylskåp så skulle man kunna tro att vi skulle sparat pengar på att låta en kossa flytta in i köket. Myyyycket mejeriprodukter.

Jag ger aldrig pengar till tiggare. Inte något att äta heller för den delen. Jag skänker pengar varje år i samband med att jag jobbar med Herbalife istället.. Jag skänker till Herbalife Family Foundation. https://www.herbalifefamilyfoundation.org

Jag hoppas iallafall att den här pojkens familj fortsätter uppfostra deras son till en sån givmild person som jag såg en glimt utav idag. Jag blir stolt över pappan som lyssnar på sin sons tankar och stöttar honom i hans ideer. Skitcoolt! Jag hoppas jag kommer bli en lika bra förälder ÄVEN fast jag kanske jobbat en hel dag och inte ätit min keso på rätt klockslag. Hänger du med?

Nu ska jag kasta i mig min keso och tända lite ljus. Framförallt ska jag ta de sista timmarna på kvällen att umgås med min alldeles egna lilla familj.

K.

Likes

Comments

Det är inte bara det att det stinker för att vädret börjar svika mig, det stinker också bokstavligen fisk. Hunden har mens. Jag har ALDRIG vart med om en äckligare lukt. Jag låg i soffan när Thea (tha daug) sprang och hoppade upp, slängde upp röven rakt i ansiktet på mig och jag hamnar i någon slags psykos... det ..bara...uuuuhuhuu luktar så jäkla illa. VILKET SAMTALSÄMNE HÖRRNI! YES!

Jag testade ett nytt gym denna veckan och insåg att WOW, här verkar det finnas HELT andra regler mot vad jag är van vid. Platsen där alla vikter förvaras och skivstänger är inne i ett separat rum, så fort man tog ett steg in där så !WAAH! Killarnas territorium. Eftersom jag var osäker på alla maskiner där så fick jag snällt ställa mig på löpbandet där "brudarna" hör hemma. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte bara gick in där med huvudet högt, plockat upp den tyngsta (jag skrev "tungaste" först..) vikten och kört tills jag ramlat ihop. Jag vågade inte.

PÅTAL OM FISK!! Fisk = protein. Protein = muskler. Muskler = hälsosam. Hälsosam = viktnedgång.
JAG HAR GÅTT NER 6 KILO!!!

Jag skulle verkligen behöva göra en garderobs-rensning också. MEN. Jag har ett problem. Ett litet "hålla kvar i plagg jag tror att jag kommer komma i" problem. Snälla säg att det inte bara är jag som har kvar dom där högarna med lite för små spetstrosor för jag TROR att en vacker dag kommer jag att komma i dom. Jag har så många.. som jag inte vill slänga. Jag har fastnat lite i dom där mormorstrosorna sen jag va gravid (berättar man sånt här?) och jag går fortfarande (!!) runt i dom. Så skööööhöhöööna. Sen kan jag ju försvara mig med att det inte är i alla regnbågens färger och hjärtan och prickar på, utan vanliga svarta. JAG VET ATT DET INTE HJÄLPER, men jag ska jobba på det, promise.

Jul. Julklappar. Julrim. Jag älskar att skriva rim till julklapparna. Jag älskar också att skriva musik så att rimma tycker jag själv att jag är ganska duktig på. Ett rim som jag använder varje år som en första mening på rimmet lyder:
"Här får du en sak av mig, hoppas att den glädjer dig"
Sen lägger jag på en lättare beskrivning av rimmet efteråt, så typ;

"Här får du en sak av mig, hoppas att den glädjer dig.
Två små handtag, den fylls med mat
Be pappa fixa, om du är för lat"

Äh nu fick jag ju presationsångest. Det där är INTE det bästa jag kan. Kajsakajsakajsa... man kan inte skriva att man är duktig på rim och sen skriva ett uuuuruselt rim. Jaja.
(Och nej mamma du ska inte få en kastrull i julklapp om du läser det här...)

"Här får du en sak av mig, hoppas att den glädjer dig.
Tack för maten, det va gott, öppna nu och se vad du fått"
Bättre? Nä troligtvis inte. Jag ger upp nu.


Det som irriterar mig nu är att jag vaknade inatt och kom på ett svinbra ämne att skriva om. Nu när jag skulle sätta mig ner och skriva så ba... Eeh, jaha? HELT glömt av vad jag planerat.
Så det blev en liten blandning av tankar och så hängde jag ju ut min hund på ett ganska oförskämt sätt också. Love you Thea, FÖR DU LÄSER DET HÄR. Menshund.

Trevlig helg,

K.

Likes

Comments

Ä N T L I G E N

När jag blev gravid så blev jag sjukskriven ganska snabbt. Då fick jag iden att göra en egen stooor och mysig filt. Jag googlade lite på just Armknitting och fick massor med inspiration. Efter jag gjort ungefär halva filten så tröttnade och och rullade ihop den och lät den stå i en garderob, staaaackars filten.

Nu när vintern började närma sig så kände jag att det var dags att avsluta projektet! Den tog dessutom massor med plats i garderoben.
Såhär blev iallafall mitt slutresultat. Jag är s v i n n ö j d!

Jag köpte sex stycken filtar på Jysk för 15:- styck. Sen klippte jag dom i 15 cm tjocka remsor, åt det elastiska hållet (så när du drar i remsorna så blir dom ännu lite längre.) Sen sydde jag ihop alla ändarna (FY VA TRÅKIGT DET VA) och rullade ihop till en enorm garnboll.

Sen sökte jag på youtube hur man gjorde. Eftersom jag va lat och gravid, och dessutom svullen så orkade jag inte sticka på armarna särskilt länge Jag bad därför sambon ta med sig två vita "rör" hem som jag kunde sticka på.

Sen rullade det på som aldrig förr! Kul att kunna skapa själv!

K.


Likes

Comments