Lotus i julegave

Jeg elsker å strikke. Og de aller fleste som kjenner oss, og får julegave fra oss, de får hjemmestrikka ting. Jeg har ikke turt å begi meg ut på store prosjekter som bukser og gensre ennå, men det kommer etterhvert. For øyeblikket går det i skjerf, pannebånd og luer. Men, folk blir glade for gavene, og jeg elsker å gi bort hjemmestrikket. Det er ikke mye som gjør meg mer glad og mer stolt enn å se folk bruke de tingene jeg har strikket til dem.

Jeg leita lenge lenge etter dette lotusmønsteret, jeg elsker retro og gjennbruk, og derfor falt jeg for dette mønsteret ved første øyekast. Og jeg leita lenge før jeg fant det, og med min tolmodighet er ikke akkurat leiting det som frister mest. Derfor har jeg krysset ned mønsteret selv, slik st DU ikke trenger å lete like lenge som meg.

Legg opp 120 masker, på liten rundpinne 4. Strikk 8-10 runder vrangbord rundt (Jeg strikker 1r 1vr på pannebånd og 2r 2vr på lue). Deretter starter du rett på mønsteret, på pannebånd går du direkte fra mønster til vrangborden oppe, på lue strikker du til luen får rett lengde, og deretter feller du slik: Strikk 10 rett 2 rett sammen, ut omgangen, strikk en omgang uten felling. Deretter fortsetter du denne metoden, med en maske mindre mellom hver felling for hver omgang. Jeg strikka tre pannebånd, og to luer i dette mønsteret til jul, og alle ble godt mottatt. Sleng gjerne inn en kommentar dersom du velger å bruke mønsteret.

Følg meg gjerne også på Facebook og Instagram

Liker

Kommentarer

IP: 2a01:4f9:4a:2e91::2