Kjære Fred Heggen

Eller, kjære er kanskje å ta i litt. Men pytt pytt. Det får stå til. Jeg vil iallfall prøve å få din oppmerksomhet, du er jo psykolog, overlege i psykiatri faktisk, så du burde ha god trening i å lytte. Så, vær så snill å lytt til meg, til oss, til alle oss mammaer (og pappaer) som jobber ræva av oss for å få hjelp til barna våre. Lytt til oss, som sitter å griner i foreldresamtaler hos BUP, hos Glenne, på sykehusene. Lytt til oss for F***, for vi har faktisk en god del lærdom å gi deg. Iallfall dersom vi skal ta din nylige kronikk i Nettavisen, for god fisk.

Munchausen by proxy.

Du, som Overlege, psykolog, Godkjent veileder i psykodynamisk psykoterapi. Utdannet i rettspsykiatri og underviser i voldsrisikovurdering, BURDE, jeg velger å utdype burde, ha kunnskap nok til å IKKE skrive åpenlyst på en landsdekkende nettavis, at vi, vi foreldre som velger å dra barna våre med til utredning lider av Munchausens syndrom by proxy. Hva F*** feiler det deg??!!?? Hva er det egentlig du tror om oss, om barna våre?? Skulle ikke du egentlig være psykolog? Skulle ikke du egentlig ha hjulpet? Skulle ikke du egentlig lytte? Er ikke det på en måte jobbeskrivelsen din?

Jada, jeg vet at du skriver om boken som mammaen til klimaaktivist Greta Thunberg har skrevet "Huset Brenner". Men, som psykolog, MÅ du også skjønne, at denne kronikker treffer oss andre ganske hardt under beltestedet også. Den treffes oss foreldre som jobber dag og natt for å gi barna våre adekvat hjelp, hjelp på skolen, hjelp i fritiden, hjelp til å takle ett liv, som er så vanskelig, at de nesten bukker helt under. At vi nesten bukker helt under. Er du klar over, kan du virkelig si, med handa på hjertet, at du faktisk er klar over hva vi går igjennom i hverdagen? Hvordan vi multitasker for å ta vare på både barnet og deres søsken, hvordan vi er så trøtte på kvelden at vi omtrent ikke husker at vi hang opp den siste vaska? Er du klar over det?

Høy på seg selv

Så, du mener altså at Malena er høy på seg selv? Beklager å måtte si det, men utfra din kronikk (som jeg har lest både to og ti ganger), så tror jeg, jeg bare tror, at det muligens er du som er høy på deg selv. Det at du som psykolog, i det hele tatt kan få deg til å skrive slike ting, og at en avis som Nettavisen (som forhåpentligvis ønsker å bli tatt som en seriøs aktør i medieverden), gir dette vrøvlet spalteplass, er skremmende. Det vitner virkelig om at verden er på full fart i TOTALT gal retning. Full skjerpings, begge to.

Den mammaen vil du aldri finne..

Har du noen gang, i lys av din stilling som psykolog, satt en diagnose på et barn? Har du noengang sittet å sett en mamma i øynene, og fortalt at barnet hennes har ADHD, Asperger eller lettere psykisk utviklingshemming? Har du sittet der å sett inn i øynene på den mammaen, og sett at hele hennes verden, alle hennes fremtidsutsikter, alle hennes drømmer for barnet sitt, faller totalt sammen? Har du sett det? Strålende fornøyd? Vis meg den mammaen, som er strålende fornøyd med å få livet snudd på hodet, vis meg den mammaen, og jeg skal tro deg. Men, jeg kan love deg, hun finnes ikke. Uansett hvor hardt du leter, du kommer aldri til å finne henne.

Skamløst, smakløst og full av avsporinger.

Skamløst? Ok, jeg skal ikke spore helt av her. Men, jeg bare MÅ få lov til å kommentere denne her. Er det diagnosene eller klimakrisen du er uenig i? For her sporer du totalt av, dette er en helt annen debatt. Eller? Ikke bare skriker du ut om en fortvilet mor, og hennes engasjerte datter, som kanskje etter mye vansker på skolen og i oppveksten, endelig har funnet sin vei i livet. Men, du spytter også på dine psykologkolleger, som har satt disse diagnosene, på disse to jentene. Du sier egentlig rett ut, at du vet best, alle de andre leverer bare bestillingsverk. Det både ganske skråsikkert og rimelig skamløst.

Vi trenger hverandre!

Jo lenger ned i kronikken din jeg kommer, jo flere spadetak tar du ned i det hullet du har sittet og gravd deg siden du startet å skrive. Du er psykolog for F***, iallfall på papiret. Du stiller så mange rare spørsmål, sporer av gang på gang, og later ikke til å skjønne, at i et samfunn som vårt, så er vi mammaer, som har skrivekunnskaper og skrivelyst, nødt, pukka nødt til å skrive, for vi trenger å bli hørt. Ikke på grunn av det du hevet over enhver tvil hevder at vi har, nemlig Munchausen by proxy. Men, på grunn av at vi vil få våre historier ut, både for å hjelpe andre, for å vise at barna våre slettes ikke er dumme, for å vise at de kan, til tross for utfordringer og vansker. Men, kanskje mest av alt, for å overdøve sånne som deg. Såkalte psykologer, uten et snev av medfølelse, empati eller forståelse for andre menneskers daglige kamp. Eksperter som uttaler seg om ting de absolutt ikke finnes eksperter på.

Nei, du vet ikke best.

Hilsen meg!

Følg meg gjerne også på Facebook og Instagram

Liker

Kommentarer

Superheltmamma
,
Og det er ikke mor til Greta som har gitt henne diagnose hennes, den har hun fått av en fagperson, som etter grundige undersøkelser, samtaler og observasjoner til sist satte en (og kanskje også flere) diagnoser på barnet (a)
Sji
,
Skjønner at han tråkket på noen ømme tær her. Men jeg leste det som at han skrev om en liten gruppe mennesker, ikke majoriteten. Og å utlevere egne barn sine diagnoser på nett er ikke okei uavhengig av hvem som har satt de. Å beskrive lillesøsteren sitt sinneutbrudd, sett gjennom barnets øyne et ganske sårbart og utleverende øyeblikk, er heller ikke okei. Og det underbygger det han skriver om et eget behov for oppmerksomhet. Innlegget var ikke myntet på den vanlige bekymrede moren i gata, men et fåtall mødre som finner en bisarr lykke gjennom å få bekreftet at barna er syke. Du har lest om de som forgifter sine egne barn, stikker nåler inn i kroppen på dem og liknende? De finnes. Men jeg sier ikke at du er en av dem likevel.
Thomas Vestli
,
Hva har selvopptatt med dette å gjøre? Du skriver på en slik måte at du påberoper deg myndighet til å tale på vegne av en stor gruppe mennesker. Jeg tilhører denne gruppen, og ønsker derfor å vise min avsky til dine uttalelser angående denne saken. Jeg mener det du skriver er forkastelig. Jeg foreslår så å bruke noen andre ord, når du skriver for å vise at det gjelder deg og dine meninger, ikke en gruppe mennesker du ikke er talskvinne for. Så beskylder du meg for å være for å være selvopptatt. Hva er det for et svar? Angrip den som er kritisk? Med et slikt tankesett og handlingsmønster, overrasker det meg ikke om du møter mye motgang i systemet. Det er jo en naturlig reaksjon på slik adferd.
R. HALVORSEN
,
"Svante og jeg fortsetter å søke svar. Jeg bruker nettene på å lese alt jeg kan komme over av anoreksi, autisme og spiseforstyrrelser.(…) Jeg leser om høysensitivitet, glutenallergi, urinveisinfeksjon, PANDAS og nevropsykiatriske diagnoser.(…) Jeg ringer BUP, legevakten, leger, psykologer og hver eneste, tenkelige, fjerne bekjent som kan ha litt kunnskap eller veiledning." (s.32-33)" - sitat slutt. "Jeg tror Beata har ADHD, sier jeg til Svante senere. Dette er ikke vanlig trass." - sitat 2 slutt. Med tanke på det enorme fokuset som har blitt satt på Greta er det ikke SÅÅÅÅ merkelig at en lillesøster reagerer slik som dette: "Dere bryr dere bare om Greta. Aldri om meg. Jeg hater deg, mamma. Du er den verste jævla mammaen i hele verden, din jævla fuckings horejævel, skriker hun idet Jasper Pingvin treffer meg i hodet." Når hun fungerer HELT FINT på skolen finner jeg det merkelig at mor tenker ADHD med engang. Men men, tror jeg gir meg nå. Ser ut til at flere enn meg reagerer lignende, og er egentlig ganske fornøyd med det. Har fått gitt uttrykk for min mening og synes det er flott at du har gitt uttrykk for din:-) Ønsker deg alt godt og lykke til videre med store og små utfordringer som måtte dukke opp i livets løp. Ha en fin dag.
Superheltmamma
,
Nok en gang, må jeg understreke at jeg ikke har sagt noenting om hva jeg mener om hva denne mammaen har sagt eller skrevet. Jeg uttaler med KUN om hva denne legen sier. Og som lege er det IKKE greit å nedverdige mennesker på den måten han gjør..
Superheltmamma
,
Jeg taler faktisk for en stor gruppe mennesker, har fått en hel haug av fantastiske tilbakemeldinger, så ikke kom her å belær meg om hva som er en stor gruppe mennesker, bare fordet du er endel av en annen stor gruppe.. Alle er ikke som deg, og alle er ikke som meg heller. SÅ JO, jeg kan absolutt si at jeg taler for en stor gruppe mennesker..
R. Halvorsen
,
"Nok en gang, må jeg understreke at jeg ikke har sagt noenting om hva jeg mener om hva denne mammaen har sagt eller skrevet. Jeg uttaler med KUN om hva denne legen sier. Og som lege er det IKKE greit å nedverdige mennesker på den måten han gjør" Dette svaret er jo helt absurd! Hva han skrives MÅ jo ses i sammenheng med resten. Du kan ikke si at det han skriver er nedverdigende for noen hvis det stemmer. Du kan rett og slett ikke mene at hans svar er feil uten å ta stilling til hva han svarer på eller hva/hvem det handler om. For da er vi rett og slett tilbake til det at du benytter hans tekst som en stråmann for ditt angrep på fagfolk generelt.
Superheltmamma
,
Jeg har aldri gått til angrep på fagpersoner generelt, les andre innlegg jeg har skrevet om tema, så vil du se at det ikke er tilfellet. Men, jeg regner vel egentlig med at du er ev av dem som ikke tror at klima er på vei i gal retning, og at du således bruker min tekst kun for å understreke ditt poeng. Det er dog, ganske gøy å se at dere igjen og igjen klikker dere inn på innlegget her og kommenterer, og såleds gir meg klikk og dytter siden min høyere opp i søkeresultatene. Så tusen takk for det 😊
Far til 3 gutter der en er autistisk
,
Det er IKKE greit å utlevere barna sine slik uansett!
Superheltmamma
,
På en måte enig, på en annen ikke.. Det er visse ting man skal og bør holde for seg selv. Samtidig, så er det nå en gang sånn at dersom ingen sier hvordan det er, så vil ingen heller lære..
IP: 2a01:4f8:13b:4194::2