iPad eller sokker fra julenissen?

Nå er det ikke mange dagene før julaften kommer, og julenissen kanskje banker på døra. Med tilgjort stemme sier kanskje pappa eller bestefar "Er det noen snille barn her?", og barna roper forventningsfullt "JA!" av full hals. Ivrige etter å finne ut av hva som skjuler seg i den store sekken som nissen har med seg. Vi vil jo selvfølgelig alle at barna våre skal få det de ønsker seg til jul. Det ligger liksom nedfelt i alle oss foreldre, og vi strekker oss langt for å få det til. Noen tar kanskje til og med opp lån, for å kunne gi de gavene de rundt dem ønsker seg til jul. Noen ganger lurer jeg på om vi helt har glemt hva jula egentlig handler om. Når f.eks Elkjøp reklamerer med en TV til jul til UTROLIGE (oppslått med bam pow) 39999, da syns jeg faktisk at det tar litt av. 39000 er mer enn jeg tjener på en hel mnd, og sikkert 100 ganger mer enn jeg bruker på julegaver tilsammen.

Jeg elsker å gi julegaver, har alltid gjort det, fra jeg var liten. Det viktigeste på barneskolen var at alle skulle få, på ungdomsskolen også. Jeg fikk bare en fastsatt sum av mamma og pappa, og den skulle rekke til alle jentene i klassen. Jeg var alltid veldig bestemt på det. Jeg opplevde dessverre allerede på barneskolen, noe som har forfulgt meg i mange mange år etter det. Jeg hadde ei venninne, ei jeg faktisk da så på som min bestevenninne, for å gjøre julegaven litt ekstra morsom for henne pakka jeg inn det lille jeg hadde råd til i en litt større eske. Da skolen begynte igjen etter ferien, hadde hun snudd ryggen til meg fullstendig. Og grunnen... Hun hadde kjøpt en dyrere gave til meg enn jeg hadde kjøpt til henne. Etter den opplevelsen har jeg i mange mange år nærmet ruinert meg på julegaver. INGEN skulle få gi meg en dyrere gave enn de fikk av meg. Det er en vanskelig oppgave å fullføre, da du faktisk ikke vet hva du får av andre.

Det er ikke alle som har like mye penger å bruke på julegaver. Hverken når det gjelder venner eller foreldre. Derfor vil jeg be deg om en spesiell ting denne jula, det er vel det jeg ønsker meg mest av alt, når jeg tenker meg om. Husk at Julenissen er like glad i alle barn, husk at selvom du har råd til å gi din sønn eller datter en iPad fra julenissen, så kan den hende at foreldrene til bestekompisen i barnehagen eller på skolen, ikke har råd til noe annet enn et par sokker eller en sjokoladeplate. Og barn snakker sammen, det snakkes til og med om julegaver i plenum på skolen (selvom jeg syns det er en uting). Barna måles hverandre i hva de har og hva de har på seg. Vennskap kan til og med måles både i julegaver og merkeklær. Så vær så snill, kjære forelder, legg de dyre gavene under treet, og la julenissen komme med en tegnebok, en sjokoladeplate eller et par sokker. Det er ikke riktig at noen barn skal spørre mamma eller pappa om Julenissen ikke er like glad i dem, eller om de ikke var snille nok i år, siden kompisen fikk iPad, mens de fikk sokker.

Som sagt så elsker jeg å gi gaver, virkelig elsker det, og etter at den vonde opplevelsen fra barneskolen begynte å slippe taket, så er det om mulig mer gøy å gi gaver. Jeg gir til mange, for mange vil kanskje noen si. Her får barnas venner, mine venner, mine venners barn osv osv. Jeg er et skikkelig gi gaver menneske. Men, jeg er alene med tre barn, samt hus og billån, så det er ikke alltid like mye penger å bruke på de dyre flotte gavene, som TV til 39999 på Elkjøp. Men, jeg strikker, jeg strikker og strikker i mnd og ukene før jul, og det blir utrolig mange flotte pakker av det. Jeg lager også plakater og annen grafisk kunst, som også mange får i julegave. Til og med HAMA perler med ramme rundt blir en kjempefin julegave. Og min erfaring er at de aller fleste blir mer glad for ting du har laget selv, da de vet at det er lagt ned mange timers arbeid og mye kjærlighet i det de får.

Vi må legge vekk kjøpepresset litt, og huske på hva jula egentlig handler om. Varme, omtanke og kjærlighet. Hjelpsomhet, smil og godhet. Det er disse tingene vi må gi, og ikke en TV til 40000.


GOD JUL! MÅTTE DEN BLI FANTASTISK FOR ALLE <3

Følg meg gjerne også på Facebook og Instagram

Liker

Kommentarer

Nina RG Skagen
,
utrolig godt skrevet, helt enig
Jasmineee
Jasmineee,
Jeg er enig 😊
nouw.com/jasmineee
IP: 208.110.69.106