Bad på budsjett

Jeg har hatt lyst til å pusse opp badet siden jeg kjøpte leiligheten min i 2016. Jeg flyttet jo fra et hus med tre bad, og badekar, så jeg kjente ganske raskt på at jeg virkelig savnet å ha badekar. Dessuten har jeg jo tre barn, så badekar var absolutt et must. Men, så var det jo disse penga da. Jeg har ikke 250.000 sånn på stående fot, og med både huslån og billån, så fristet det ikke å ta opp oppussingslån på toppen av det.

Det første rommet du besøker

Det er helt utrolig frustrerende å ikke like sitt eget bad. Det er jo faktisk det første rommet du besøker, hver dag. Og jeg kunne ikke fordra det. Likte ikke vaske, likte ikke fargene, likte ikke dusjen. Alt var rett og slett et ork. Så jeg tråla finn.no for inventar, og dro faktisk helt til Oslo for å hente vasken. Badekaret fant jeg både lokalt og gratis. I påsken i år, hadde jeg alt jeg trengte, så jeg satte igang med godt mot.

Hyttefølelse

Jeg er så heldig at jeg har bekjente som er både rørleggere og elektrikere, så den jobben gikk raskt og greit. Vi reiv ned før påske, også ble det bygget opp igjen etter påske, i påsken malte jeg vegger, og la belegg på gulvet. Følte det litt som at vi var på hytteferie hele påsken da, siden vannet var koblet fra, og vi måtte spyle ned i doen med bøtter. Men det funka. dessuten, føltes det egentlig helt greit, siden jeg ikke har vært på hytteferie på leeeeenge.

Vingleguri

Jeg skulle egentlig ha mønster på veggene, med flere farger, men da bakgrunnsfargen løsnet noen steder ved maskering, så ombestemte jeg meg, og malte hele badet i en annen farge isteden. Det tok bare ei ekstra natt, men jeg er storfornøyd med valget mitt nå. Badet ble malt i fargen Demring, som er en gråtone fra Jotun Lady. Jeg jobbet lenge med fargevalg, men klarte altså likevel å ombestemme meg halvveis inn i jobben. Vingleguri? Jeg? Dersom du skal male badet, vil jeg absolutt anbefale deg å bruke våtromsmaling, den inneholder soppdrepende midler, og Jotun sin maling er godkjent for bruk i våtrom. dessuten er fargene kjempefine, og malingen blir silkematt og helt nydelig.

Mitt budsjett

Jeg hadde som mål å få hele badet under 10.000. Bad er rett ut svindyrt å pusse opp, selvom man gjør det på budsjett, og med mitt budsjett i tillegg, så måtte jeg finne frem kreativiteten. Jeg byttet ikke ut toalettet (selvom jeg har utrolig lyst), og har gjenbrukt møbler til oppbevaring. Og jeg klarte å få badet under 10.000.

Rørlegger: 5500

Servant: 399

Maling og utstyr: 1500 ca

Badekar: Gratis

Gulv: 650

Elektriker: 200

Tilsammen: 8249

Jeg er ikke helt ferdig ennå da, jeg skal bygge shampohylle rundt badekaret, og henge opp en utelampe innerst, samt bytte ut taklampa. Men, jeg vil likevel havne under 10.000. Og det er rimelig billig for et nytt bad.

Gulvet

Gulvet var blått og stygt, jeg vurderte å male det, men valget falt til slutt på kontaktfolie fra Lindas Dekor, jeg vet de sier at denne ikke tåler varmekabler, men hos meg har det ikke vært noe problem. Jeg er superfornøyd. Må nok bytte den ut med selvklebende fliser etterhvert, men nå vet jeg iallfall at limet faktisk tåler varmekablene.

Følg meg gjerne også på Facebook og Instagram

Liker

Kommentarer

IP: 74.91.18.50