Headfirst in the deep I must sink or swim Learning how to breathe I'll end as I begin I don't know if I can do it I'm not sure if I can do it I know I wanna do it Fuck it, I'm gonna do it Cause I've got a feeling deep inside of me Telling me to do …

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bananer, jordnötter, kokos, salt, nejlika, kanel, spiskummin, ägg och avokado - vad lagar du av detta? Både brist på kryddor, begränsade råvaror och brist på fantasi.  Men vi har letat och letat efter chili, svartpeppar, kryddor och tillslut  fick …

Likes

Comments

Dagarna rullar på här i Ecuador och igår lärde vi oss att öppna kokosnötter för att dricka kokosvattnet för att sedan kunna dela på dem och få fram köttet. Jag har aldrig provat att druckit direkt från nöten och bara att dricka ur den var en upplev…

Likes

Comments

Är du medveten om hur du andas och hur den förändras under vissa situationer under dagen?

Din kropp behöver syre för att överleva och att lära dig andas på ett riktigt sätt är därför väldigt viktigt. Alla celler i kroppen är beroende av syre. Desto hårdare din kropp arbetar desto mer syre måste tillföras. Hur effektivt du andas är något du kanske inte reflekterar över eftersom du andas per automatik!

Din andning påverkas även av ditt sinnestillstånd. Vid stress andas du oftast högt upp i bröstkorgen. Genom att lära dig andas på ett bättre sätt kan du skapa bättre energiförbränning i kroppen samt naturlig avslappning. Att lära sig djupandas är ett sätt att effektivisera andningen så att du använder magen mer optimalt när du andas. När du andas genom näsan renar och värmer luftvägarna luften innan den når lungornas slemhinnor

Andningsövningar är stressreducerande och minskar bl.a. mängden av de stressrelaterade hormonerna kortisol, adrenalin och noradrenalin.

Andas djupa andetag genom näsan och räkna dina andetag. Hur långt kommer du innan tankarna börjar fara runt? Utmana dig själv varje morgon och kväll och se om du kan andas 15 medvetna andetag!

✨ Det är svårt att andas uppe i bröstkorgen om du ler i en jobbig eller stressad situation. Så prova att le och bli medveten om din andning när du blir stressad och se om den stressade situationen/tillståndet förändras till det bättre.

ATT LÄRA DIG ANDAS RÄTT ÄR BRA FÖR:

✨Musklernas och cellernas syresättning

✨Immunförsvaret, minskar skadliga bakterier och viru

✨Ämnesomsättningen

✨Blodcirkulationen ökar

✨Motverkar stress och verkar avslappnande

✨Motverka emotionella obalanser

✨Motverkar hjärtsjukdomar och stroke

✨Masserar de inre organen, ger bl.a. bättre tarmfunktion

✨Bättre energi

✨Lättar på återhållna känslor, blockeringar och negativa vanemönster

✨Ökar livskraften och förhöjer självkänslan

✨Centrerar dina inre energier, skapar balans mellan kropp och psyke

✨Renar kroppen från slaggprodukter och toxiner, samt avlastar njurar och lever

✨Bättre hud och hår


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag funderar på hur det kommer känna att stänga in sig i duschen i Sverige efter att ha lyssnat på fåglarna och spanat på bergen i horisonten?

Hur som, så tipsar jag om en ny vana och produkt som jag tar med mig hem till Sverige.

Jag är en riktig torris, men jag jobbar på det! Så jag funderade på hur jag skulle återfukta huden på resan och tänkte att mina bodybalms skulle smälta i värmen och hudlotion kändes också opraktiskt i det fuktiga klimatet.

Då fick jag tips av min syster om Maria Åkerbergs Shower & Bath oil. Och oljan är superbra! Jag duschar färdigt och häller sedan upp oljan i flaskkorken och fördelar över kroppen, duschar snabbt av kroppen så inte oljan helt sköljs bort. Sen är det bara hoppa ur duschen, ren, fräsch, mjuk och len! Perfa! Detta ska jag fortsätta med även hemma🌞

Likes

Comments

Här kommer min utlovade balanskompass. Detta är en bra grund för att skapa en hälsosam vardag.

................................................................................................................................

Det är viktigt att hitta en balans i sin vardag. Med hjälp av den här balanskompassen vill jag att du ser över hur det ser ut just i dagsläget. Var ärlig mot dig själv nu!

Vilka bitar känner du dig tillfreds med och vilka bitar skulle du vilja bli ännu bättre? Och vad krävs då?

Gör en uppskattning för varje bit på en skala 1-10 genom att fylla i delarna, 1/10 = dåligt och 10(helt ifylld del) = mycket bra! Skriv upp vad det är som är bra och de saker du skulle vilja förbättra för att göra biten helt ifylld. Kan du se ett mönster? Påverkar dem varandra? Vilka bitar påverkar din känsla av balans just nu?

Kost - Kropp – Hur tänker och känner du kring mat? Njuter du av din måltid eller önskar du att du hade tid för att laga mer mat hemma? Har du starkt sockersug? Vill du ha mera inspiration? Hur mår du i kroppen? Har du ork och energi? Känner du dig tillsfred i kroppen eller har du ont någonstans? Känner du dig avslappand eller blir du lätt uppstressad?

Träning - Återhämtning – Utövar du någon träningsform eller aktivitet du tycker om? Vill du prova på en ny sport eller aktivitet? Har du några specifika mål så som att känna dig starkare, uthålligare eller kanske anmäla dig till en träningsutmaning? Får du den återhämtningen du behöver. Har du fungerande sömnrutiner? Vill du sova mer/mindre?


Exempel på hur din balanskompass kan se ut🌞


Likes

Comments


Efter 27 timmars resande är vi äntligen framme i Ecuador.


Just nu försöker jag bara smälta att vi har den här vyn utanför dörren och alla intryck, njuta av frukten som precis köptes av fruktbilen, stanna till och se den lösa hästen på stranden medan vi är på väg till dagens första surf, se albatrosser glida över huvudet i väntan på vågorna, eller bara återhämta sig efter sista surfen för dagen i solnedgången🌞


Ett stop på Quitos flygplats, slås bara av en sån fantastisk natur 🏔⛰🏔

Likes

Comments

Ordet balans är svårt att inte hitta i dagens flöden bland hälso o träningsinlägg. Vad innefattar detta ord?

 För vissa känns det som att om det läggs fokus på träning och kost i ena vågskålen som måste vägas upp med snabbmat, lata dagar och Netflix för att det ska bli balans. Jag säger inte att det är rätt eller fel. Men för mig känns det lite skevt. Att träning kräver återhämtning stämmer in i min melodi. Däremot tycker jag bra mat, rörelse och träning är att boosta mig och min kropp och att jag heller unnar mig mer av det. 

För mig handlar balans om att må så gott på så många plan som möjligt. Vid mina kostrådgivningar använder jag mig av vad jag kallar balanskompassen som innehåller fyra delar. Kost - Sömn - Träning - Återhämtning. Dessa delar skulle kunna samsas med Relationer - Arbete - Ekonomi - Socialt liv m.m. Men just vid mina kostrådgivningar vill jag fokuserar på dessa fyra bitar då det lägger upp en stark grund för att resten av bitarna i pusslet ska falla på plats.

Under en period tränade jag och åt rätt och riktigt under en period, men ändå kände jag mig energilös och utmattad både när jag steg upp och la mig om kvällarna. Hur kunde det vara så när jag såg mig som så hälsosam? Så jag backade bandet och gjorde en balanskompass. Vart pekade min kompass pilar?

Jag insåg att jag sov alldeles för lite. Hur mycket jag än tränad och åt rätt fick jag alldeles för lite återhämtning och sömn, Med den sömnbristen hamnar kroppen i en viss fysiologisk stress och det tär väldigt på kroppen. Mina dagar var alltså inte så balanserade som jag trodde. 

Att ha en bra grund hjälper dig att hitta rätt vägar, även fast stigen inte är upptrampad åt dig så är du stark och balanserad nog för att ta dig fram och staka ut din egen väg.

Så mitt tips till dig är, 

sätt dig ner, rita upp din egen kompass och välj vilka delar den ska innehålla.

Känns det mycket så börja med mina fyra första. 

Checka av hur delarna ser ut nu, vad är du nöjd med, vad skulle du vilja fylla upp dem med mer för att det ska kännas bättre.     Du kanske till och med måste ta bort något för att bli balanserad.

Vill du ha en extra knuff i rätt riktning så kommer ett inlägg om balanskompassen jag använder vid mina rådgivningar i ett senare inlägg.

Önskar er allt gott!🌞

CarroLife blossoms when it is in a state of harmony and balance

Likes

Comments

Nu börjar det dra ihop sig för resan till Ecuador och det börjar nästan bli rimligt att få räkna timmar istället för dagar, piiiirrrr!

Resväskan är snart färdigpackad och nu i sista stund valde jag att ladda ner Storytel för att spara plats och utrymme. Det kändes så lyxigt att kunna välja o vraka bland böcker jag länge velat läsa utan att tagit mig för. Så är du som jag, med en lång lista på böcker du vill ta dig an men aldrig kommer för, prova en bokapp!

Känslan att läsa böcker är ju svår att uppnå, men lusten för böcker kanske kommer tillbaks med appen och vips kanske vi sitter där med en bok i handen. Att varva ner med en bok innan läggdags tycker jag är väldigt bra och något jag vill göra oftare.

Så apropå böcker, här kommer några av mina tips på böcker jag läst och böcker jag vill läsa.


Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food får du reda på hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.

Från en intervju i tidningen Må Bra med ett uttalande från Ennart:
– I några av de största studierna i världen kan man se att det finns tydliga kopplingar mellan psykisk ohälsa och dålig mat som innehåller socker, dåliga fetter, höga GI-värden och lite frukt och grönt.
När man i studier kan se att 30-40 procent av deltagarna blir i princip symptomfria från sin depression och ångest skulle det vara totalt ansvarslöst att sopa den nya kunskapen under mattan.
– Det är dags nu att inse att huvudet hänger ihop med kroppen.


En av de viktigaste böckerna att läsa för att få mer förståelse och fakta om kosten och hur det har förändrats med tiden, matrevolutionen!


Paleo är så mycket mer än ett namn för en viss sorts kost och i denna bok får du det förklarat av kunniga Jonas Bergqvist.

Likes

Comments

För mig är det lika viktigt att välja mat som gynnar min hälsa och miljön jag lever i som att välja kropps/hygien/skönhetsprodukter som tar hand om min kropp och vår miljö på ett bra sätt, medvetenhet är skönhet!🌎 Min hälsoresa startade faktiskt i frisörstolen hos Camilla på @salonggaiaa som är en ekologisk och holistisk frisör som fick mitt sönder blonderade platinablonda hår att bli färgat med örter!

Mitt tunna nordiska hår fick en helt ny kvalité och håret som jag upplevt stanna i växten blev äntligen längre!


Här är en del av de produkter som följer med ner i necessären på min resa. Har ni funderingar vad eller varför jag väljer detta så säg till!🌻

Det som har vart väldigt viktigt och de jag lärt mig av Camilla är att hela badrumsskåpet inte behöver tömmas på en gång för att börja om med nya produkter. Det är egentligen på samma sätt som jag förklarar för mina klienter vid kostrådgivning.

Låt istället dig få ta tid för din förändring, små steg på vägen. Använd det du har och sedan när de dags att förnya, välj då dina nya bättre val.
Att riva ut skafferiet och börja på ny kula på en dag kommer göra dig mera utmattad än motiverad. Att bygga upp nya vanor tar tid och med rätt förberedelser får du de rätta förutsättningarna, Rom byggdes ju inte på en dag, inte sant?

Det jag har märkt både i mitt badrum och skafferi är att de faktiskt är mindre saker där i och det är såå skönt! Sen det som finns där använda nästan dagligen, istället för förpackningar och flaskor som bara står tills bäst före datumet är alldeles för långt bort för att de ska kallas brukligt...


Det som också är så kul är att ekosortimentet bara växer och växer!
Jag har provat en hel del olika hårkurer och schampo, är ni intresserad av produkter, tips och recensioner?

För mig började det med att byta ut duschhyllan och schampo just för att jag hade problem med mitt hår och idag är det bästa i mitt badrum utbytt, nästa projekt för mig är att börja om bland mina städprylar.

Hur ser det ut för er? Var det något speciellt som blev startskottet för er hälsoresa? 🌻

Likes

Comments

Den här helgen kylde vi ner resfebern med en resa till Vemdalen. Ett smart val, släppa alla tankar och bara få vara i stunden. Det blev utförsåkning med skidor o bräda och vilken åkning. Hur mycket snö som helst och från dimma i lördags sprack det upp till klarblått idag, svårslaget!❄️🙌⛷

Det är så mäktigt att se ut över landskapet som känns som de aldrig tar slut med ännu mer fjäll i horisonten. Jag vet inte om de är de 50% norrlänning i mig som får hela mig att njuta till fullo att vara här uppe eller bara för att det är så vansinnigt vackert.
Vilken del av landet eller världen känner ni er extra hemma i inifrån och ut?

Nu är vi hemma igen i Dalarna och inser att vid den här tidpunkten om en vecka är vi på väg söderut, eller ja till andra sidan jorden. Med dessa vackra vinterdagar och vetskapen om sol och surf snart gör en väldigt tacksam, att få de bästa av två världar under en rätt så kort tidsintervall. Det är bara att nypa sig i armen! Jag älskar verkligen dessa kontraster.


I lördags var de bara att ge sig rakt in i dimman
❄️


Sjävklart var vår stekhäll med och de blev en god wok till middag.

När de dyker upp växter eller djur under min dag brukar jag ofta slå upp dem i mina böcker från Solöga och under hela den här helgen kan jag ha nött om att jag vill se renar🙄 dock blev de fyra älgar istället, så slog upp det istället.

Älgen säger: "Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet"
Här gäller det att känna dig nöjd med din plats i livet, först då befinner du dig i mitten
av världen och det du önskar kommer till dig. Kliv ur känslan av missmod.
Välj att vara nöjd och din situation förbättras.

Och som alltid blir det ett budskap med en tankeställare 🦌✨


Och dessa vackra vyer för avsluta den här härliga helgen❄️

Likes

Comments

Här kommer en perfekt godsak till helgen. Chokladmousse eller kräm, vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Den är i vilket fall gjord på tre ingredienser och hur bra är de inte när de är lika gott till efterrätt som nyttigt till mellanmål? Winwin! Ett recept inspirerat från duktiga 56kilo kommer här:

Ingredienser:
🍨 2 äggulor - spara äggvitorna, kanske omelett?
🍨 4 dl kokosmjölk - gärna från tetraförpackning

Till smaksättning beroende på vad du tycker om och vad din kost tolererar:
🍨 Saft från citron
🍨 Frukt eller bär, hallon är en höjdare!
🍨Lakritspulver
🍨Varianter av kakao och choklad
🍨 m.m m.m m.m

Tillagning:
🍨koka försiktigt upp gulorna och mjölken, passa så att de inte blir för varmt med gulorna
🍨 småkoka i ca 10 min
🍨rör i din valda smaksättning
🍨 häll upp i 4st mindre serveringsskålar
🍨 låt dem stå i kylen några timmar och servera sedan, dessa kan stå i kylen någon dag, ingen fara!

Likes

Comments