Coral Gables är känd för sina trädkantade boulevarder, murgröntäckta herrgårdar och historiska landmärken som den världsberömda Biltmore Hotel och Venetian Pool, båda byggda på 1920-talet. Inom Coral Gables finner man ett shopping- och restaurangparadis; Miracle Mile samt Fairchild Tropical Botanical Garden och många andra attraktioner.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Florida Keys är namnet på en 290 kilometer långa kedja av öar som sträcker sig från Floridas sydöstra tripp för att därefter böja av mot åt sydväst mot Atlanten.
Det finns över 800 öar i Florida Keys och 42 av dessa är sammanlänkade av Overseas Higway. De löper över 43 broar, däribland den berömda Seven Mile Bridge. De flesta av öarna kan man dock nå enbart med båt. De huvudsakliga nöjena i Florida Keys är fiske, snorkling samt sol och bad. Nattlivet är tämligen begränsat. Den avslappnade stämningen som råder på Florida Keys gör att området känns mer som Karibien än USA. Inte mycket har förändrats här sedan Ernest Hemingway levde och fiskade på dessa öar.

Likes

Comments

Ön Key Biscayne nås via den natursköna Rickenbacker Causeway, som korsar vackra Biscayne Bay. Key Biscayne ligger söder om Downtown Miami och norr om Coconut Grove och består av gyllene sandstränder och pittoreska, lugna kvarter.

Key Biscayne är en blandning av lågmäld lokal atmosfär och avslappnat turistmål. Det är det perfekta stället att varva ner och slappna av. Det finns många små butiker och färska skaldjursrestauranger att besöka.

Likes

Comments

Enligt mig har Miami den vackraste skyline i hela världen. Framförallt är mina favoritskrapor Bank of America (som ändrar färg) och Plaza on Brickell.

Likes

Comments

Halva nöjet med Florida-resan är shoppingen. Att shoppa i Florida är verkligen ett nöje i sig. Det finns gigantiska shopping mall som alla har det mesta man kan önska sig.

Ett av mina favoritmall är The Falls, Miami. Det är ett open-air-shoppingcenter med vattenfall och mysig omgivning. Där finns exklusiva butiker och varuhus som till exempel Bloomingdale´s, Macy´s och restauranger som P.F. Chang, TGIF. Ett annat bra shoppingcenter är Dadeland Mall i Kendall, Miami. Där hittar ni totalt 185 butiker och varuhus och Floridas största Macy´s. Det finns också ett stort food court med mängder av olika restauranger. USA:s största outlet hittar ni i Fort Lauderdale. Det heter Sawgrass Mills och där kan ni shoppa i butiker som Michael Kors, Boss, Armani etc. Sawgrass Mills erbjuder hela 350 butiker i så det gäller att inte ha för bråttom när man är där och shoppar.

Likes

Comments


Universal Studios och Island of Adventure har, enligt mig, världens bästa åkattraktioner. Här finns The Amazing Adventures of Spiderman, The Revenge of the Mummy, Transformers, The Simpsons, The Wizarding World of Harry Potter och Jurassic Park. Det finns också ett par berg-och dalbanor utöver det vanliga.
Ultimate Fast Pass rekommenderas. Det innebär att man får gå i "snabb-kön" till alla attraktioner - hur många gånger som helst! Dyrt, men värt varenda dollar!

Likes

Comments


Art Deco District på Miami Beach består av pastellfärgade byggnader längs Ocean Drive. De byggdes på 1930-talet och lockar fortfarande många turister. De förekommer också i många filmer och musikvideor. Några av de mest kända byggnaderna är Colony, Beacon, Avalon, Breakwater och Clevelander. På kvällarna lyser de upp av neonljus i alla dess färger.
Att sitta på en bar eller ett café är det bästa sättet att uppleva Ocean Drive. Här passerar många vältrimmade människor, den ena hippare än den andra. Stranden är mycket imponerande och många soldyrkare flockas här. Badvaktshytternas färger och stil matchar så klart Ocean Drive.

Likes

Comments