Header

finheter.

Hej. Hörni. Jag slösurfade in på Flora Wiströms blogg och såg att hon hade länkat denna video och jag kände att jag var TVUNGEN att dela den med er.

Så fin. Filmad på Super8. Det var speciellt en strof i texten som slog mig i magen. ""Att jag vill bli författare, författare! det smärtar i hela kroppen Att jag visste det som liten, men nånstans tappade jag bort det" Ugh, aj. Finheter. Hela videon fick mig att vilja rymma iväg, bara dra packa ihop vakna på en strand någonstans långt långt bort. Är det faktiskt så orealistiskt?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snack

Hej på er! Fy tusan vad tråkigt det är att vara läsledig. En kompis sa faktiskt att "om man är läsledig, borde man inte då ta ledigt från att läsa?" och det tror jag alla abiturienter vill. Nåja, det går. Får dock fnatt av att inte träffa människor. Från att ha varit en som inte tog särskilt mycket initiativ och var helt nöjd med att vara ensam har jag börjat klättra på väggarna om jag inte får träffa människor varje dag. Det känns som att jag exploderar inombords lixom. Imploderar kanske det heter? Nåja.

Jag har varit sjuk en hel del dock på sista tiden. Eller alltså, på trean har jag varit sjuk två gånger: när jag var i Frankrike och på Penkkis. Det var just typiskt, men även om det kändes som att mina lungor skulle explodera och min röst hade försvunnit på flaket var det värt att vara sjuk i en vecka efteråt.

Mina planer denna lördag då? Idag ska jag fortsätta läsa på samhällslära och gå ut en sväng. Det var minus -25 imorse!!! Underbart. Senare förhoppningsvis träffa någon gullig människa. Vi hörs.

Likes

Comments

livet.

Här har det varit tyst. Hej från en abiturient! Alltså har läsledigt nu, och har inte kunnat fatta det ännu. Jag har ingenstans att gå till på dagarna, skulle jag gå till skolan och sätta mig på mitt vanliga ställe skulle folk stirra konstigt på mig. ABI18 har blivit utkickade från skolan, tänk det. Men jaja, måste läsa på mattepreliminären ikväll så kommer hålla mig kortfattad: penkkis var galet, svinkul,sorgligt och det mest konstiga jag gjort. Alltså verkligen. Har över 500 bilder jag kan visa så inom sinom tid får ni se dem kära läsare. Nu ska det räknas matte tills händerna blöder.

Likes

Comments

vardagsäventyr

Jag fyllde nitton i fredags.

På grund av denna anmärkningsvärda dag hade jag styrt upp det litegrann. Rev ner ljusslingor från diverse ställen i huset och hängde upp dem i köksfönstret istället. Gänget och jag hade bestämt oss för chokladfondue och gudars vad gott det var, men klottigt. Iochförsig var det bara jag som klottade men ändå.

Efter vi ätit oss mätta på choklad var det dags för LEKAR och vi lekte galenpanna. I första rundan fick jag mig själv, andra rundan frågade jag ca tjugo gånger om jag var en kvinna eller kom från österbotten, när jag egentligen var Håkan Hellström. Galenpanna är så simpelt och så kul, det enda du behöver är tejp, papper och en penna.

Vår privata DJ tog sin uppgift på mycket stort allvar och skötte det galant. Datorn syns inte på bild men hon köar låtar som en gud.

Suddiga, oklara, i dålig vinkel, med chips i munnen. Här är de. Mina finaste människor.

Födelsedagsbarnet! Alltså undrar varför jag ALLTID när någon tar fram serpentiner ska vira dem runt mig?? Som ett halsband?? Jag är fortfarande åtta år tydligen.

Sen sussade vi sött i min säng tillsammans med kexet. Slutet gott allting gott.

Likes

Comments

Snack

Hejsan. Här finns inga glada miner. Eller, okej, nu ljuger jag. Det är nog helt okej men tror det inte går att undkomma att alla abiturienter går omkring hålögda och med allvarlig sömnbrist. Iallafall jag, tackochlov att det snart är över. Två veckor kvar! Samtidigt vill jag inte att det ska vara över, jag har ju alltid gillat skolan. Nåja. Morgondagens sorger.

Men någon skulle gärna få berätta åt mej vad jag ska börja studera, för jag har ingen aning. Ärligt - ingen aning. Har haft min dröm men vet inte om det ens är en dröm eller om det endast är en dröm om en prestigefull utbildning, inte något jag faktiskt brinner för. Egentligen skulle jag helst av allt rymma hemifrån ett tag. Resa så långt bort att det är natt när det är dag hemma, se platser jag inte visste fanns och träffa människor jag inte känner. Jobba på något skitställe bara för att få lite pengar så jag kan resa vidare. Se stränder och städer och djungeln och öknar. Packa ner allt jag äger i en liten resväska och bara försvinna iväg ett tag och välja vad jag ska göra resten av mitt liv sen, när jag kommit hem igen. Det ska inte ens vara roligt helatiden. Det jag vill är att få perspektiv och vara utlämnad åt mig själv ett tag, inte kunna ha mamma eller pappa som fixar jobb åt mig eller somna i den mjukaste prinsessängen varje kväll. Förstås är jag tacksam för allt jag har, men det kan hända att jag skulle behöva kastas ut utan livboj ett tag, vad vet jag. Jag vill bara kunna säga att ja, jag har varit där ute. Inte haft en aning om vad jag ska göra. Haft det tungt. Inte kunnat åka hem. Men - jag har sett världen. Jag har upplevt den. 

Det känns som att det är nu eller aldrig jag borde göra något sånt, förstår ni? Bara åka. Äh, det är ju inte realistiskt. Så kan man inte göra.

Eller?

Likes

Comments

Linas great taste in music, livet.

Igår var det lördag - igen. Alltså för mig är det ingen skillnad om det är tisdag eller lördag egentligen, kan likagärna vara i skolan på dagarna eller sitta i en bil någonstans mitt i natten. Det är så lite skola kvar att det spelar ingen roll hur tungt det är längre. Det är sorgligt, det känns som att jag klipper alla band, ett i taget, med Nykarleby. Det är melodramatiskt men sakta men säkert avslutar jag allt. Jag är inte längre ordförande för ungdomsfullmäktige. Min mandatperiod i studerandekårsstyrelsen är slut. Planerar ABInas sorti från skolan. Början på slutet, som jag pratat om sedan augusti.

Min favoritduo har släppt ett nytt album - First Aid Kit och "Ruins", vilket är otroligt fint. Lyssnar på denna låt för tillfället, samtidigt som snön slingar ner utanför fönstret. Är faktiskt hos mommo och moffa på spa- och rehabiliteringshelg, skönt. Titti kom hit en sväng igår kväll och vi simmade, bastade, fixade våra ögonbryn och pratade om sånt girls pratar om. Sedan begav vi oss ut i natten.

Likes

Comments

livet., texter.

Vet du vad. 

Det kommer att ordna sig. Du kommer hitta ett sommarjobb, kanske inte det du vill ha men ändå. Sträck på dig. Han kommer att svara på dina meddelanden. Du kommer ha råd. Det är okej om det inte går så på bra nästa prov, det kommer alltid nya. Ni kommer att bli sams. Du kommer hinna. Gör inte det om du inte vill. Ta ett djupt andetag, sitt ner. Ta en dusch. Ring inte honom. Sjung fult. Ta en till kakbit det är okej. Det kommer inte alltid att kännas såhär, jag lovar. Folk kommer prata om dej. Det finns så mycket kvar att se. Låt inte en pojke sänka dej. Städa ditt rum imorgon istället. Friday I'm in love går att lyssna på varje dag. Ibland måste du krossa hjärtan. Gå ut en sväng utan musik i öronen. Se en naturdokumentär. Ring en släkting. Det kommer komma motgångar. Drick lite vin det är ju ändå lördag för tusan. Säg förlåt. Försök på nytt imorgon. Tänk inte på hur det låter när du skrattar. Krama en katt. Somna sent och stig upp tidigt. Komihåg att andas. Det tar inte slut här.

Jag lovar att allt kommer ordna sig.

Likes

Comments

Snack

Sitter och skriver och räknar och läser och analyserar och lär mig begrepp och renskriver och filosoferar och kalkylerar och vinklar och mäter och recenserar och lämnar in och diskuterar och...och...ja. Mycket skola just nu. Det är ju ändå så på slutsträckan så borde väl egenligen njuta av att imorgon är sista gången jag lämnar in en bokrecension. TÄNK DE. Så jag borde väl egentligen vara tyst och njuta.

Igår när jag satt och skrev på mina uppgifter tyckte Kexet nog att det var lite synd om mig. Så jag fick sällskap. <3

Likes

Comments

Fotografier, Resor
Oktober var min bästa månad resemässigt: var i sammanlag 4 olika länder. Här är lite bilder från min riviera-turné!

Ett av mina mål i livet är att äga en riktigt, riktigt fin segelbåt en dag.

Måste lära mig att styra en segelbåt först bara.

Strandpromenaden i Beaulieu <3 Leder till Cap Ferrat och går att gå dit på cirka 3o minuter.

Där finns världens godaste lax. Allt frå restaurang Le Cadillac i Cap Ferrat var mmmmh.

Blommorna, husen, balkongerna, träden, fasaderna, ALLT är fint i lilla Beaulieu.

Jobbade mig igenom "Hjärtat är bara en muskel" av Kristofer Ahlström.

Otroligt sorglig, men vacker. Men ändå lite...Jag vet inte. Grå kanske.

For till the City of Flowers, eller San Remo som staden också heter i Italien.

Hälsade på min kompis Alfred i hans hus.Typ.

Älskar denhär bilden. Utsikten och den sirliga, franska balkongen som jag åt croissanter på varje morgon.

Skulle jag haft en helikopter skulle jag ha landat på denna helikopterplatta när vi for till Monaco över dagen.

Världens godaste glassbomb fås på Café de Paris mitt i Monaco. Aldrig förr upplevt att det varit kö in till ett café eller att man ska se tillräckligt anständig ut för att slippa in, tror inte de skulle ha släppt in mig om jag haft på mig stallhalaren lixom.

Häftigt ställe iallafall dedär Monaco.

Och en Lina framför Casinot. Försöker se riktigt bloggig och influencer-ig ut. Det faller på mina bleka ben.

Likes

Comments

vardagsäventyr

Igår hade jag och mina kompisar bestämt oss för att vi var sugna på tortilla.

Vi for till vårt högkvarter och började skära upp tomater och gurkor och öppna tacosåsburkar och duka på bordet och sånt. Titti kom lite senare och hade med sig Doritos vilket var mycket uppskattat.

Och eftersom Valter är den av oss som faktiskt inte suger på matlagning fick han vara köttmästare medan vi andra åt chips.

Skoja, de andra hjälpte till medan jag åt chips och fotade dem.

Evelina väntar på att bli serverad. Efter vi diskuterat allt som skulle diskuteras och ätit vad som kändes 500 tortillor värmde vi upp bastun och trängde oss in i den. Vi konstaterade att för ett år sen skulle vi inte ha kunnat tro att vi alla skulle sitta i samma bastu en lördagkväll, det är knasigt. Mittiallt har man en massa nya vänner, som inte alls är nya egentligen. Man har bara inte upptäckt att de är ens vänner än.

I sann finsk anda skulle de andra ut och rulla runt i snön, men jag stod bredvid och frös. Flera gånger höll de på att kasta sig i snön dessutom, jag tycker det är galenskaper att plåga sig själv på det sättet. Eftersom jag har en inre pensionär inom mej blev jag otroligt sömnig efter bastun, och fastän det inte är kul att lämna dessa gullisar körde jag hem och somnade kring halv 3 med känslan att jag är nöjd med mitt liv. Fin lördag.

Likes

Comments

Instagram@linasundells

  • Twitter
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 7, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000