Låter meningen sjunka in lite, ungefär som en djup suck. Idag är ingen bra dag. Jag säger det igen, jag är sjuk. Det känns som en förklarlig tröst men det får mig bara att må sämre. Jag är sjuk och jag ser ingen tillfrisknad på långa vägar. Det blir ju inte bättre hur mycket jag än försöker. Demonerna som endast existerade i mitt huvud innan sitter nu på mina axlar. De tynger ner mig och snart orkar jag inte ta några fler steg. Idag är jag inte längre hoppfull och idag inser jag hur värdelös och misslyckad jag är. Jag får panik och vill inte vara inuti min egna kropp. Jag känner mig instängd och nästan bortdomnad. Försöker att distansera mig från mig själv men det är omöjligt. Idag är ingen bra dag alls.

Likes

Comments

Du ligger bredvid och andas långsamt
Lugn som vanligt
Håller om mig, smeker min kind och pussar mig på pannan
Säger att allt blir ordnar sig snart i hopp om att få mig att må bättre
Jag är tyst.
Låter det passera samtidigt som tårarna rinner hejdlöst
Vi båda vet att det inte kommer lösa sig snart

Likes

Comments

Jag har blivit slagen, spottad på, skuren i
Död i en levande kropp
så du får göra vad du vill
Du du du
Blottad till och med tagen på bar gärning

Vad har jag varit?
För dig, för någon annan
Snälla säg vad jag varit
För er

Likes

Comments

Se mig, hör mig
ta mig från mitt helvete och ge mig frid
Se mig, känn mig
låt mig få veta mitt värde och att jag duger
Vägled mig, tro på mig
säg att det inte är såhär det ska vara och att jag har ett helt liv framför mig
Sträck ut din hand, övertyga mig om att du bryr dig

Likes

Comments

Idag undrar jag hur du mår och hur du har det. Det var trots allt ett par år sedan vi sågs sist. Jag minns det ändå som igår. Pappa, jag vet att inget blev som du ville men det är så här det blev. Det går inte att göra något åt. Jag klarar mig utan dig idag för det är något jag har varit tvungen att göra, det har aldrig funnits några andra alternativ. Det är svårt och jag kämpar varje dag med det. Jag vet att du saknar mig och du vet att jag saknar dig också, jag har ju saknat dig i hela mitt liv. Det blir inte bättre för att du ringer och ber om ursäkt för allt som hänt. Du säger att du missat i princip alla mina år och att du är en värdelös pappa. Jag förstår dig för jag tycker likadant som du.

Du har säkert reflekterat kring hur jag växt upp och hur jag klarat mig utan dig. Du är antagligen medveten om att jag alltid har behövt dig och det är nog därför du känner dig tvungen till att beklaga dig hela tiden. Vi båda vet att du inte har en aning om vad jag fått gå igenom. Det är nog bäst att vi håller det så också för jag vill inte att du ska känna dig mer misslyckad än vad du redan gör. Jag känner med dig pappa. Jag är också ledsen. Jag ville inte heller ha det såhär.

Likes

Comments

Jag drömmer ofta väldigt jobbiga mardrömmar. Mardrömmar som förstör hela dagen för mig. Mardrömmar som får mig att vakna upp gråtandes och ibland helt panikslagen. I drömmarna blir jag alltid överfallen på varierande sätt av olika män. Till exempel att någon tar sig in till lägenheten när jag är ensam hemma eller att mitt ex förföljer mig, till slut får tag i mig och då våldtar mig men också försöker döda mig. En dröm jag aldrig kommer att glömma handlade om att jag satt på en uteservering, fullt med massa människor omkring mig varav två killar särar på mina ben och våldför sig på mig, jag gråter och skriker nej men det är inte en enda själ som gör något. De sitter och kollar lite chockerat men bryr sig inte. Jag vaknade upp med smärta i benen och jag kände mig fruktansvärt utlämnad, förnedrad, äcklig och ensam. Jag har förstått nu att innebörden av mina drömmar bygger på tidigare traumatiska upplevelser och situationer, men vetskapen är dessvärre ingen tröst. Det som hänt är inte bearbetat och det yttrar sig i mina drömmar. Det är egentligen inget konstigt alls men otroligt energikrävande och det känns alltid som att jag tar ett steg tillbaka i utvecklingen till att bli frisk just för att alla de ohälsosamma tankesätten återförs till liv igen efter varje dröm. 

Inatt hade jag en annan sorts dröm. Det var en mardröm men som inte var sig lik. Det var en dröm som fick mig att förstå att det finns möjligheter till att lösa det mesta. En dröm som på något sätt fick mig att värdera mitt egna värde på ett helt annat sätt än vad jag vanligtvis gör. Jag har börjat träna mycket den senaste tiden (hälsosamt, no worries) och i drömmen hade jag blivit väldigt stark. Så istället när jag blev överfallen så kunde jag komma loss, jag slogs tillbaka och varenda snubbe som försökte sig på mig fick tillbaka dubbelt så mycket. Jag vaknade upp stolt och självsäker, till skillnad från hur jag vaknar upp i vanliga fall. Självklart är det inte särskilt bra att drömma om att man misshandlar människor, men eftersom jag alltid legat i grovt underläge i alla mina drömmar så kändes det fantastiskt. Det är det underliggande i drömmen som jag försöker fokusera på, inte själva handlingen. Det känns som att jag börjar tro på mig själv mer och på vad jag är kapabel till och det är en så underbar känsla. 

Likes

Comments

Jag vet att de har rätt. Du är för bra för att vara sann men du är min ändå. Det gör ont för jag vet att jag inte gör tillräckligt, varken för dig eller för mig själv. Jag vet att jag är dum i huvudet som inte tar vara på dig. Varför vill du vara med någon som inte gör allt för dig? Jag väntar på dagen du kommer till insikt om allt och lämnar mig. Det gör så mycket mer ont än tanken av att jag inte räcker till. Jag kommer få skylla mig själv och jag vet det redan nu. Det är allt utom simpelt att älska någon när man hatar sig själv men jag älskar dig så fruktansvärt mycket, det lovar jag.

Likes

Comments

Det är inte möjligt när inte vädret tillåter mig att göra det. Jag kan inte läka utan solens varma omfamnande strålar. Det här gråa och kyliga vädret färgar av sig på mig så enkelt, som om jag vore helt transparent. Luften jag andas känns tyngre och det som innan var jobbigt blir outhärdligt. Jag blir rädd. Ljuset utomhus får mig att må illa för jag tänker tillbaka på gamla tider och upplever alla obehagliga så väl som undangömda känslor på nytt. Helt plötsligt så befinner jag mig någon annanstans. Jag är söndrig, maktlös och helt avlägsen. Gränslös och förbannad men också fruktansvärt sårbar. Utsatt. Misstrodd, särbehandlad och bemött utan förståelse. Omgiven av en hel bunt men ändå ensammast i världen. 

Kölden letar sig in i mig så djupt det går och det blir så kallt att jag knappt kan röra på mig. Det känns som en ironisk påminnelse för alla misslyckade försök till att vara känslokall för att kunna ta sig igenom dagen. Jag blir som ett levande isblock som desperat vill smälta. Sedan kommer jag tillbaka igen. Det gör så ont i mitt hjärta, ofta till den gräns att jag nästan sliter det ur kroppen. Det olustiga men så familjära tillståndet presenterar sig för mig varje år. Det är som om det kommer och knackar på dörren, synd om mig som inte har något lås och som därför inte kan stänga det ute. En oinbjuden gäst som klampar in och förstör festen. Jag har tänkt flera gånger på att rymma så att det inte hittar mig. Bara rymma härifrån och få vara på något ställe där jag vet att jag är säker. Jag behöver verkligen det.

Likes

Comments

Tror du på mig
om jag säger att jag dör för dig
Att du är allt för mig
och lite till
Tror du på mig
om jag säger att jag vill dö
men aldrig vara utan dig

Likes

Comments