Vi tänker mellan 60 000 och 100 000 tusen tankar varje dag. Det är rätt många tankar.
Många tankar swishar bara förbi och ibland hinner vi inte reflektera över dom, utan de försvinner lika snabbt som de dyker upp. Men vissa tankar dröjer sig kvar, man överanalyserar dom, ältar dom och detta kan pågå i flera minuter, timmar eller dagar.

Jag har ältat många tankar och saker genom åren. Jag har nästintil ältat sönder mig själv stundvis och detta har i sin tur gett mig otaliga timmar och dagar av ångest. Tankarna väcker känslor i kroppen och ångesten bara växer och växer. Jag har alltid varit säker på att det är själva tankarna som är orsaken till min ångest. Självklart har ju tankarna lett till att jag har byggt upp massor av ångest, jag har gått och oroat mig för vad jag har gjort och för vad jag inte har gjort, oroat mig för framtiden, stort som smått. Jag har i princip gått och oroat mig för allt, under många års tid.

Jag har verkligen behövt perspektiv på saker i mitt liv, behövt få se saker och ting från andra synvinklar än min egen. Under många års tid har jag letat efter vägen till en friskare mental hälsa. Jag har provat Mindfulnesskurser under flera månaders tid, fått KBT-behandling, jag har provat diverse olika mediciner och gått in i väggen riktigt ordentligt som har fick mig inlagd på psykiatriavdelning på Danderyds sjukhus, jag har varit sjukskriven i flera år på grund av djupa depressioner, psykotiska besvär, GAD, panikångest, och framför allt, som jag under senare år förstått berott på att jag är bipolär. Jag har gått kurser i medial- och personlig utveckling och det har absolut gjort lite skillnad i mitt liv. Jag har varit på föreläsningar, läst otaliga böcker om självhjälp och psykiska sjukdomar. Jag har lärt mig mycket utav det, men fortfarande har jag frågat mig själv hur allting hänger ihop. Tankemönster, upplevelser och handlingar. Jag har gått runt och varit bitter på livet, irriterat mig på småsaker, andra människor och även ibland resten av världen.

Jag har irriterat mig på mitt tankemönster och mina reaktioner på mina tankar. Kan man liksom inte bara stänga av huvudet ibland!? Sådana tankar har snurrat runt i skallen i så många varv att jag blivit snurrig och illamående och ibland har jag bara velat kräkas. Jag har gått igenom massor av motgångar genom åren, nära släktingar som har gått bort, husdjur som har dött, blivit dumpad, inte trivts i skolan, blivit utstött på arbetsplatser, haft dålig ekonomi och så vidare. Jag har alltid skyllt mitt mående på dessa omständigheter, att omständigheterna som gjort att jag mått dåligt av alla tankar.

Men en dag kom jag till insikt. Det var verkligen ett riktigt "aha-moment" ska jag ärligt säga. En kompis till mig tipsade om en podd som hon hade lyssnat mycket på och som hjälpt henne otroligt mycket i livet, som helt enkelt hade fått henne att må så mycket bättre mentalt. Jag ska ärligt erkänna att jag var skeptisk till det här med poddar och om det verkligen skulle kunna påverka min mentala hälsa. Men smart som jag var så tänkte jag att det kan vara värt att prova det då jag inte har något att förlora. Podden hette Tomas och Dennis podcast - Tänk om vi hade vetat det här tidigare. Helt plötsligt fick mitt liv en ny innebörd. Allting Tomas och Dennis pratade om fick mig verkligen att känna, "tänk om jag hade vetat det här tidigare". Det finns så mycket bra dom säger som jag önskar att jag hade haft med mig som verktyg i mitt bagage under åren. Jag kanske hade kunnat må bättre, gjort saker annorlunda och jag hade antagligen också byggt upp en bra mental inställning. Men åter till den här aha-upplevelsen jag fick. Det var en söndagkväll och jag låg i badkaret och och slappnade av efter ett hårt pass på gymet. Jag hade Tomas och Dennis podd igång och lyssnade på det allra första avsnittet som heter Hur tänker du? Som handlar om tankar och hur de fungerar. Varför vi reagerar som vi gör på tankar och hur stor betydelse tankarna har.
Då säger Tomas något som fortfarande ekar i mitt huvud, jag citerar: "Det är så enkelt mina damer och herrar, det är så enkelt egentligen va. För det vi har missat här det är: det är tankarna som skapar upplevelsen och inte våra omständigheter eller situationer."

Där kom jag till insikt om hur jag har mått hela mitt liv och varför. Det är tanken som jag har upplevt, och inte själva omständigheterna. Tankar kommer och går och upplevelsen kommer från mina tankar. Nu till det vitkiga då... som Tomas och Dennis nämner så handlar det inte om att ändra på sina tankar utan att bara förstå sina tankar. Bara en insikten av vad en tanke är, det fick mig att förstå meningen med livet.

Summan av kardemumman är alltså att mitt mående inte berott på yttre omständigheter, saker som har hänt, människor som sagt att jag inte klarar av det ena eller det andra. Sen förstod jag att jag mådde som jag mådde i flertalet situationer för att jag tänkte som jag tänkte om dessa omständigheter. Tanken kommer inifrån mig och inte från någon annan. Tanken är bara en tanke.

Jag skulle kunna skriva tusentals meningar om just det här, men vad jag vill att ni ska göra nu är att bege er till Tomas och Dennis hemsida och lyssna på avsnitt #1 som heter Hur tänker du? Alternativt söker du på Tomas och Dennis via podcasterappen i din mobil. Lyssna, diskutera här under mitt inlägg eller bara kom med ett tips på andra bra poddar att lyssna på.

Det är sådant här bloggen kommer att fokusera på, och om du vill hamna på vägen mot framgång, hoppa in i bilen så kör vi! På återseende inom snarast ;) En annan tid, men samma plats.

Tomas och Dennis hemsida: http://tomasochdennis.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och BOOOOOM så var bloggen tillbaka. Lite fräschare, lite intressantare och framför allt lite bättre.

Det kommer inte bli så mycket snack om vad jag har tränat idag och vad jag har ätit och si och så, utan fokuset på bloggen kommer att ligga där det var tänkt från början: Vägen till framgång, träning, personlig utveckling, tips och råd längs vägen, motgångar i livet, psykisk ohälsa, hur tankar fungerar, om mål och livsstil och så vidare...

Vad jag kan garantera är i alla fall att ni kommer att få andra perspektiv på saker och ting, och livet framför allt.

Jag har läst mycket, och letat efter svar på många frågor som har med livet och göra. Jag vet inte allt, och kommer nog aldrig att veta allt, men det jag vet ska jag absolut dela med mig av.

Stay tuned, så synes vi snart här igen!

Cassandra.

Likes

Comments

Idag blev det äntligen ett gött pass på gymet. Sprang som aldrig förr, nästan som om någon jagade mig. Sen körde jag några effektiva minuter på stairmastern. Avslutade med armhävningar, russian twists, situps och crunches med viktplattor. Självklart blev det även plankan en stund.

Kändes fint 👌🏼

Nu håller jag på och tvättar för fullt, och kollar på paranormal Activity - ghost dimension. Alltid lika smart att titta på skräckisar ensam, innan man ska sova, haha! Får se om jag kan sova sen. Ska upp tidigt och jobba.

Puss på er kära läsare.
Ni har väl inte glömt att följa min blogg?

Likes

Comments

Blev inte tid för någon uppdatering under förra veckan när jag var på Sweden rock, ej heller tid för någon träning. Men Sweden Rock var kanon och bjöd på massor av bra musik, gött sällskap och en och annan öl.

Måste ta tag i träningen nu igen, men har jobbat så lustiga tider nu att min fritid har gått åt att sova och bara vara. Huvudet måste ju orka med också. Då är det viktigt att huvudet får vila och sortera intryck ifred så att man inte bara pressar in mer i skallen, det funkar inte.

Måste komma ur bekvämlighetszonen nu och kasta mig in på gymet. Hade bokat Grit igår men fick hoppa in och jobba istället. Idag hade jag bokat cirkelfys men jag kände att jag behövde va bara. Nya tag imorgon minsann. Ska försöka få lite gjort här hemma också, för det ser verkligen ut som ett bombnedslag.

Skulle lägga mig på soffan och hyra en film nu, men min router har flippat ur och mitt wi-fi har lagt av. Så då kan jag inte använda min Apple tv, inte heller mitt PS4. Det enda internet jag har är ju på mobilen. Det är alltid nåt. Galet vad man känner sig handikappad så fort man är utan internet.

Så jag passar nu på att blogga lite och bjuder på lite sköna bilder från Sweden rock och fram till idag.

Likes

Comments

Sista PT passet och utvägningen gick kanon! Har tappat 10 kg i rent fett och det känns riktigt fint. Jag är jättenöjd med mina resultat och jag tänker fortsätta kämpa. Jag gick ifrån gymet med ett leende på läpparna.

Är på plats på Sweden rock och jag har varit och hämtat mitt armband. Nu ska jag sova, för vi ska in på området innan 12 och kolla på Kentucky Headhunters.

Kommer kanske inte bli så mycket uppdateringar nu de kommande dagarna men titta in med jämna mellanrum så ska jag försöka uppdatera så mycket som möjligt.

Nattinatt från Norje.

Likes

Comments

Imorgon är det dags igen, för 11:e året i rad, min 12:e rockfestival i Norje. Man skulle kunna säga att det är mitt andra hem. Jag lever och andas hårdrock även om jag lyssnar på mycket annat också. Ska bli gött att få köra dit och bara må bra. Har längtat sen förra årets festival tog slut.
Hoppas på fint väder, god mat, bra musik och kall öl.

Men även om man ska på festival och dricka öl hindrar det inte mig från att träna. Löparskorna och träningskläderna åker givetvis med. Förhoppningsvis blir det en och annan löprunda på stranden.

Imorgon är också en viktig dag för att det är mitt sista PT-pass och utvägning där efter. Mina 15 veckor med PT har kommit till sitt slut och det är nu jag ska se förändringarna konkret på papper. Lite nervöst faktiskt, men jag vet att jag har gjort fina framsteg och mår så mycket bättre, och jag jobbar fortfarande mot mitt viktmål. Jag har kommit en mycket bra bit på vägen.

Uppdatering kommer under kvällen imorgon. På dagen ska jag handla, packa och sola och bada hos mamma och pappa.

Snart dags att krypa ner i sängen också. Trevlig kväll!

Likes

Comments

Jobbade nästan hela fredagen och natten till lördag, innan jag gick av mitt pass igår vid 11. Då hoppade jag in i bilen och körde direkt till Kristianstad för en liten shoppingspree på Dcore. Fyndade några fina plagg där. Så sjukt bra passform på deras kläder, speciellt tightsen. Klicka på plagget på bilden för att köpa det.

Sen hemåt igen och byta om och fräscha till mig sen körde jag ner till Lund för att fira Herman. Tillbaka till Hässleholm för att duscha och snygga till mig, sen åkte jag på examensfest. Blev en härlig kväll i gott sällskap, med vin, musicquiz och dans.

Idag har jag varit sjukt trött och har legat på en luftmadrass i poolen och flutit runt samtidigt som man fyller på D-vitamin förrådet och får svalka sig i vattnet. Det blev grillat sen och nu ligger jag hemma på soffan och ska snart sova, ska upp och jobba tidigt imorgon bitti och jobbar sen en bit in på kvällen.

Trevlig kväll på er!

Likes

Comments

Man kan aldrig ha för mycket träningskläder, haha! Har köpt in lite nya kläder i ljusa fräscha färger som kommer att sitta som en smäck tillsammans med solbrännan 👌🏼

Ett vitt fräscht linne med matchande byxor i vitt, rosa och grått från H&M.

Ett babyblått linne från Under Armour som kommer att framhäva solbrännan, köpt på Sportamore.

Två par Nike Lunartempo i olika färger, från Sportamore.

Ett vitt Reebok Les Mills Grit linne för svettiga Grit-pass som jag fyndade på eBay, då Reebok inte längre säljer det.

Se bilderna nedan och för att klicka hem ett par till dig också så klicka på produkten och du skickas vidare till nätbutiken.

Likes

Comments

Har haft fullt upp de senaste dagarna. Fick hoppa in och jobba lite extra i lördags och sen på kvällen var det cruising i stan, så blev en trevlig kväll med öl och vänner på en uteservering. Har känt mig lite småkrasslig de senare dagarna också, ingen feber men har känt att det inte stod helt rätt till. Så jag har inte tränat på några dagar nu, men ikväll gav jag mig på det igen.

Blev ett gött utomhuspass med min PT i den galna värmen.
Jobbade inatt, sovande jour, så jag sov ganska dåligt, mycket på grund av värmen. Så jag har bara legat ute i solen och slappat hela eftermiddagen.

Ska lägga mig tidigt så jag kommer upp i tid imorgon och kanske kan åka iväg och bada om vädret håller i sig.

Likes

Comments

Imorse var jag uppe med tuppen och sprang på löpbandet nere på gymet innan frukostbuffén. Kändes fint det.

Idag skulle vi egentligen åkt hem, men jag skojade med mamma under morgonkaffet och sa att vi kunde stanna en natt till och uppgradera oss till ett större rum med bättre utsikt, hon sa ju såklart ja så jag ordnade det med detsamma, och vi flyttade upp 6 våningar till våning 9 och ett Superior dubbelrum med fönster i två väderstreck.

Vi skickade hem pappa med tåget och tog en fika och en liten shoppingrunda på Emporia. Fick ju gå in på Victoria's Secret och köpa lite trosor nu när jag skulle stanna en natt till, haha!

Vädret har varit kanon här idag, synd att man inte kunde ligga och sola.
Men vi satt ute en stund innan vi gick upp till vårt nya rum och tittade på utsikten. Snart ska vi gå ner på Vapiano och äta middag.

Trevlig helg!

Likes

Comments