​Ve Neill har med sin sminkkonst skapat filmkaraktärer som Edward Scissorhands och Jack Sparrow. Under 2010 ledde hon ett speciellt makeup FX team för filmen "Thor". Och sen även för "The Hunger Games" med Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci och Donald Sutherland. Under sin karriär har Neill arbetat med många av Hollywoods största stjärnor. Jack Nicholson, Keira Knightley, Julia Roberts, Danny DeVito, Sarah Jessica Parker, Johnny Depp, Uma Thurman, Orlando Bloom, Sigourney Weaver, Jude Law, Ethan Hawke, Catherine Keener, Jim Carey, Andy Garcia, Keanu Reeves, Jennifer Lawrence och Woody Harrelson, Saoirse Ronan, Diane Kruger och William Hurt. Detta är bara en liten del av hennes all-star lista över kunder som tycker om att arbeta med Neill och hennes magiska "pensel". Hon har också varit en av domarna i tv-serien "Face-Off".

Och såhär kan det se ut när maskören arbetar med att skapa karaktärer på eller inför en filminspelningsdag.

Likes

Comments

Våra lärlingar på inriktning Stylist på #plusgymnasietstockholm !


Jag vill passa på att berätta lite om skolans lärlingsprogram. Vi har två inriktningar inom hantverksprogrammet och stylist, dels skönhetsrådgivare/makeup som riktar sig i första hand mot arbete inom skönhet/kosmetik/detaljhandel och sen har vi inriktning mode/reklam som riktar sig mot arbete som hår och makeupsrtist samt klädstylist, och arbete inom just mode och reklam. Var dessa yrkesutövare till största del arbetar med just tillverkning av marknadsföringsmaterial, genom att arbeta i team, i fotostudios och producerar bilder som publiceras i mode och skönhetstidningar och inom reklam.

Här nedan kommer jag att tala lite övergripande om dessa inriktningar.

Att läsa på ett av våra lärlingsprogram innebär att du i huvudsak läser teoretiska ämnen och delar av yrkesämnen "som vanligt" inne på skolan, men stora delar av dina yrkesämnen läser du ute i arbetslivet där yrkeskunskaper tränas i autentisk miljö. Du har en eller flera handledare som dina lärare samarbetar med för att se till att du ges möjlighet att träna de arbetsmoment och centrala innehåll som ingår i dina kurser.Det kan vara så att du i vissa perioder är inne på skolan måndag - onsdag och sen är du med din handledare på arbetsplatsen torsdag och fredag. Och andra perioder inne på skolan måndag-tisdag och på arbetsplatsen onsdag-fredag.

När man läser som "lärling" ska du läsa minst hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser, det finns inget övre tak för hur mycket av utbildningen skolan kan välja att förlägga ute på arbetsplatser, utan det är alltså minst 1250 poäng av hela utbildningens 2500 poäng som ska läsas ute som Apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Övergripande kanske man kan säga att under  årskurs 1 får man som elev vara med och se och lära hur arbetet går till, se sina handledare arbeta och hjälpa till där man kan och prova olika arbetsmoment. Under år 2 är det dags att börja "ta för sig lite mer" våga prova större arbetsmoment, arbeta på handledare, vänner och klasskamrater och utföra lite mer helhetsuppgifter tillsammans med handledare, ta egna kunder för sminkkonsultation i butik, eller få vara med och styla, verka som påklädare eller sminka på större event och visningar. Till en början får du kanske tvätta en hel del penslar och/eller lämna returer och göra "elev-sminkningar", men destå mer du lär känna vald bransch och företag och du blir tryggare och tryggare i att utföra arbetet kan du tillslut ta emot företagets och din handledares kunder och utföra skönhetsrådgivning/sminkningar/styling helt själv och vara trygg i detta arbete, men det kan också handla om att lära dig kassasystem och hur inventering går till beroende på vald inriktning. Den här tryggheten når du som elev kanske inte helt förns i årskurs 3, men arbetar du motiverat och visar vad du går för så kommer din handledare snabbare att våga utmana dig med att låta dig träna på mer och mer utmanande arbetsuppgifter och utföra mer och mer eget arbete. När det gäller att vara elev hos MakeUpStore så ges man, när man visar att det är detta man vill och när företaget känner sig tillräckligt trygg med dig som elev möjligheter att utmanas vidare genom att eventuellt få göra Apl på både Kicks och egna diskar på varuhus, men då krävs det att du visar att du klarar den utmaningen och visar att du vill genom att arbeta på, ta egna initiativ och ha hög närvaro.

Det krävs kanske lite mer av dig som elev att läsa på ett av våra lärlingsprogram då du redan i årskurs 1 kommer ut till arbetslivet som elev. Våra handledare är etablerade i sina respektive branscher och har hög kunskapsnivå och de kräver att du som elev är intresserad och verkligen vill bli en duktig yrkesutövare, men i sin tur kommer du också vara väl förberedd inför din egen entré ut i arbetslivet efter examen. Samt så kommer du att ha hunnit skapa dig en tydlig bild av hur vald bransch ser ut och du ges möjligheter att, redan under din utbildning, börja samla på dig viktiga branschkontakter inför kommande yrkesliv.

Du har på samma sätt som alla yrkesprogram också möjlighet att läsa så du får högskolebehörighet om du önskar.

Att studera som lärling ger dig möjlighet att söka ett extra lärlingsbidrag på 1000kr i månaden från CSN.

Glöm inte att följa våra stylistlärlingar på Instagram @ #plussthlmstylistlarling


Likes

Comments

Olga sty 15C är modell för inspirationsdemo gällande återbruk.

​Sty 16 elever/lärlingar arbetar med att designa en stil i naturmaterial/miljötänk var de endast får en begränsad mängd material att förhålla sig till/ekonomiska perspektiv, detta är även en tävling var bästa designen/stajlen ställs ut på i Tygverkets skyltfönster.

Likes

Comments