SVAR PÅ ERA FRÅGOR, DEL 2

STUDERANDE:

Vilka ämnen skrev du i gymnasiet? Vilka vitsord blev det och lade du ner mycket tid på läsandet?

SVAR: Jag skrev 6 ämnen i studentskrivningarna; Modersmål (M), Matematik (M), Finska (C), Engelska (E), Samhällslära (M) och Geografi (M) och gick ut som en M elev vilket jag var väldigt stolt över.

Jag läste nog mycket på mina realämnen, språken satsade jag inte så mycket på, kollade serier osv. dagarna innan typ och matematiken minns jag att jag läste helt okej på men hade definitivt kunnat läsa mer. Matematik har alltid varit ett ämne jag gillat så var inte så svårt då enligt mig och valde väl istället att satsa på mina läsämnen ;)

Vad studerar du och vad är ditt drömjobb?

SVAR: Jag studerar som bäst andra året på universitet på Ekonomlinjen med inriktning på Internationell marknadsföring och ska även välja ett biämne jag ännu inte är säker på.

Gällande frågan om drömjobb så har jag nog inga stora drömmar om att sitta på ett kontorsjobb (som man kanske kopplar ekonomer till) med likadana dagar hela livet ut, det är helt enkelt inte min grej utan drömmer om ett jobb likt min pappas som består av massa kundbesök, resor och lite kontorstid. Ett jobb med varierande dagar och flexibla tider, men inom vilken inriktning har jag absolut ingen aning!

Har Åbo som studiestad, samt ÅA levt upp till dina förväntningar?

SVAR: Hade inte direkt fått någon bild av Åbo innan jag flyttade dit, hade varit där typ 2 ggr innan och då inte direkt kommit i kontakt med själva ”studiestaden” men efter att jag flyttat dit så trivs jag nog helt bra. Är nog inte en stad jag skulle vilja bo i efter studietiden, men som bäst är det en passligt stor stad med gångavstånd till allt och bra samhörighet då det inte är en alltför stor area vi alla delar på!

ÅA har nog som skola varit väldigt bra. Majoriteten av våra föreläsare är duktiga och kan sin sak samt har fina powerpoints och är lätt att hänga med. Man får alltid hjälp om man behöver det och då man väl kommit in i systemet så går allt hur smidigt som helst!

Vad är det bästa/sämsta med universitet kontra gymnasiet?

SVAR: Bästa med Universitet är nog friheten. Vi har inte så mycket obligatorisk närvaro så att ha ett jobb vid sidan om eller ifall planer dyker upp kan man bra fixa skolarbetet då man själv hinner. Sen även studielivet som inkulderar alla, här måst man inte vara den ”coola i klassen” för att bli bjuden på fester utan alla är mer än välkomna på alla evenemang, något jag tycker är super!

Kommer inte på något med själva skolan som skulle vara "sämre" för man visste ju att det skulle bli kämpigare och mer att läsa, men tror däremot att det sämsta för min del var själva flytten hemmifrån och att börja bo ensam. Don`t get me wrong, jag älskar min lägenhet och älskar att vara i den, men saknade definitivt all liv och rörelse vi har hemma. Känns underbart att inte behöva bo ensam mer <3

Varför valde du universitet istället för yrkeshögskola?

SVAR: Jag har nog egentligen inget bra svar på denna fråga. Hade både och på min lista och skulle nog ha varit tacksam för både och för att vara helt ärlig, ville komma igång med studierna och inte ha ytterligare ett mellanår. Har alltid varit en person som gillar mer praktiskt lärande, men även gillat att läsa samt gillade universitetets policy om att närvaron är låg så är glad att det blev som det blev! Min inriktning Internationell Marknadsföring är väldigt praktisk med så gott som inga tentor (vad jag förstått) så kommer bli en blandning av de bästa!

FÖRHÅLLANDE/FRAMTID:

Hur träffades du och din kille? Hur ser du och din kille på framtiden, alltså typ yrke, barn, giftermål etc? Kram!

SVAR: Vi har egentligen gått på samma klass sedan ettan i gymnasiet, men inte direkt haft extra mycket kontakt med varann. Men mot slutet av 2015 började vi prata då vi hade en kurs tillsammans, hade gemensamma vänner så umgicks mer och mer och därifrån tog det sedan fart.

Och om vår framtid så tror jag nog vi har rätt så samma tankar till större del. Jonathan lever verkligen dag för dag och fastän jag är en planerare så vill jag nog inte allt för mycket stressa över framtiden, allt kan ju hända! Men båda vill vi nog hinna studera i lugn och ro utan stress och även haft i tankarna att möjligtvis hinna bo utomlands en tid. Efter en någorlunda bra start på karriärerna, med ett fint hus man har råd att bo i och göra till sitt eget samt giftermål så kan man sen börja tänka på barn. En rätt så ”normal” syn på framtiden i guess!

Vill du ha barn i framtiden och isåfall hur många?

SVAR: Ja, jag vill absolut ha barn, men är nog inte alls "där" i livet ännu. Som bäst så känns två barn som ett ganska bra tal, men skulle nog kunna tänka mig tre då jag älskar att ha fått växa upp med två syskon!

Vart ser du dig själv om 10 år?

SVAR: Om 10 år så är jag 31 (snart 32) och oj, vid det laget hoppas jag nog på att jag jobbar på ett jobb jag älskar och är omringad av en stor skara underbara vänner och familj. Hoppeligen bor jag även i ett fint hus (gärna med stor gård) och är lyckligt gift med en liten mini som kryper omkring ;)

Vad är din största dröm i livet? När du är gammal, tror du att de då finns något som du önskar att du hade gjort mera av?

SVAR: I mitt drömliv är nog att alla i min närhet friska och mår bra, jag får leva lyckligt med en trygg och underbar familj, bo fint och att ha en god ekonomi.

Jag hoppas verkligen inte att jag går miste om något och ser tillbaka med ånger! Är den som vill leva livet till fullo och försöka bli bättre på att leva i nuet, varför stressa vidare till nästa del av livet då man ändå kommer komma dit i sinnom tid!

Vad har du för mål i livet? / Vad är tre mål som du har i livet? Kan vara både stora och små

SVAR: Om jag tänker djupt så är nog svaret samma som på föregående fråga angående drömlivet, men annars är det väl att kunna bygga ett eget hus vid vattnet, bo utomlands en tid innan man ”settle down” och kanske starta eget om en bra idé skulle dyka upp!

Skulle du klassificera dig som en person som lever i det förflutna, nuet eller framtiden?

SVAR: Oj bra fråga, tror nog jag lever lite i allt om det är möjligt, haha. Lever i det förflutna då jag ibland kan sakna de gamla goda tiderna utan bekymmer, lever i nuet för var dag som går men är även den som lever i framtiden då jag är en planerare och på så sätt alltid har stenkoll på de uppkommande veckorna!

Puh, här har ni nu sista delen av frågorna ni ställt och jag hoppas ni är nöjda med svaren. Har försökt svara med mer än bara ett eller två ord och hoppas att ni fått svar på det ni undrat över. Ni ställde så otroligt bra och djupa frågor och otroligt glad över att ha så fina och kloka läsare!!

Kram<3

Gillar

Kommentarer

sjomette
sjomette,
intressanta frågor och svar! 😋nouw.com/sjomette
stylia
stylia,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229