Studenten & Framtidsplaner


Imorgon tar jag studenten..fan va konstigt det låter. Såklart har man alltid förväntat sig att ta studenten och det har ju varit målet med studierna, men känns ändå lite konstigt. På lördag kommer jag få mössan på huvudet, bli utbärd ur skolan, kalasa med min släkt och senare festa och fira studenten med alla mina vänner. Har väntat på denhär dagen såå länge, dock med väldigt blandade känslor. Kommer ta så sjukt mycket bilder så ni kommer verkligen inte gå miste om någonting!

Har även fått ett par frågor här bland komentarerna angående vad jag läser inträdesprov på och vad jag tänkt mig i framtiden att syssla med. Har smått undvikt frågan då jag verkligen är osäker på allt sånhänt samt inte vill att jag här t.ex. skriver om hur bra inträdesprovet gick och sedan slutar det med att det skitit sig totalt. Men, som bäst läser jag alltså på inträdesprovet till Helsingfors Hanken, skolan jag har som nr 1. Har verkligen inte alls läst såpass mycket som jag borde ha gjort och tror mina chanser är ganska små, fastän jag har rätt så bra poäng från studentskrivningarna. Har dock alltid varit inställd på att möjligtvis ha mellanår vilket enligt mig inte skulle vara någon dålig sak. Skulle kunna jobba hela året och spara till nästa år och på så sätt ha en bättre finansiell bas när jag går in i studielivet. Men får se hur allt löser sig. Andra ställen jag sökt till är bl.a. Företagsekonomi Arcada och där även på IB linjen men har inte bestämt ifall jag kommer ta emot de platserna om jag inte tar mig in till Hanken.

Gällande framtida yrken så har jag väldigt varierande planer men med ganska samma linje/mål. Vill verkligen jobba med sociala medier och kanske med en liten modeinriktning. Har bloggat så länge jag kan minnas och är aktivt med på sociala medie plattformer och detta intresserar verkligen så vill gärna arbeta med det. Jag gillar praktiskt arbete, men vill inte t.ex. inom modeyrket jobba som designer utan vill jobba mer på business sidan av det hela. Tror det för mig gäller att ta mig in via t.ex. en skola som Hanken och sedan gå kurser och söka jobb innom just sociala medier då det inte här finns utbildning till just det yrket. Tror det skulle vara ett väldigt varierande jobb med mycket resande vilket är just det jag vill ha.

Hoppas ni fick lite mer insyn i vad jag funderar på att göra med min framtid (i det mest tråkiga och långa inlägget ever), fastän jag har lite flummiga framtidsplaner som ändrar lika ofta som väderförhållandena i Finland...

Kram<3


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229