SÖMNFÖRLAMNING

Hej på er!

Suttit på kontoret hela dagen idag och känns skönt med lite jobb emellan varven då det blivit så mycket skola på sista tiden. Efter jobbet gick jag en sväng på stan och väl hemma så fixade jag i ordning middag tills Jonathan kom hem, något som var otroligt uppskattat då han haft en tung dag! Nu var planen att dra till gymmet men känner mig en aning hängig så får istället bli hemmakväll med te i soffan och apelsinklyftor ;)

Igår hände förresten något jag inte trott på, något jag nog inte tror någon förstår innan de upplever de själv, nämligen hamnade i en s.k. sömnförlamning. Alltså då man vaknar upp i hjärnan men ens kropp fortfarande sover och du på så sätt vet att du är vaken men inte kan röra på din kropp. Kunde helt enkelt inte stiga upp ur sängen och då jag försökte så stack det till i hela kroppen. Då jag slutligen kom "ur paralysen" så skakade hela kroppen och var så rädd att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Var något av det mest obehagliga jag upplevt i mitt liv och hoppas på att detta var en one-time-thing, hade inte fått så bra med sömn igår och haft ont i magen hela dagen så tror kombinationen av dessa triggade sömnförlamningen. Har ni upplevt något liknande? Har läst att vissa t.ex. pratat med "låtsas folk" i sömnen osv.!

Kram<3

Gillar

Kommentarer

kiaelisabethv
kiaelisabethv,
Har upplevt det här två gånger o båda gångerna har ja antingen påriktigt eller i drömmen (no idea) försökt skrika på hjälp o fallit ner ur soffan/sängen. Det kändes som om ja var i nöd o folk gick o ignorera det o ja int var kapabel att skrika eller visa att någon måst hjälpa mig. Jätte obehagligt o får rysningar ba ja tänker på det!!!
Som tur hörd ja att det e jätte ovanligt o ofta triggered när man tar naps (om man råkar somna så att man int sover så djupt alltså) så ja undvek att slumra till på soffan en tid framåt kan ja säga dig 🤭😂
nouw.com/kiaelisabethv
stylia
stylia,
Usch nej låter int alls kul😣Juu som tur är det en ovanlig sak så man inte direkt varje morgon sku måsta vakna sådär😅🙏🏼nouw.com/stylia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229