SMAKU RUNDAN

Hej på er!

Något jag var väldigt insatt i att jag ville göra detta år var smakurundan, något jag faktiskt inte gjort innan, så detta år drog vi hela familjen och Jonathan iväg på rundan och roligt hade vi på alla de olika ställena.

Smaku är alltså (för er som inte bor i trakten eller helt har missat alla miljarder IG mystories) ett evenemang som ordnas under viss tid där man besöker olika restauranger, smakar på deras rätter de valt att visa och ger sedan poäng till sin favorit. Rätterna är små smakprover och kostar 5e/st.

Vi började vår ”runda” på Meat District där smakbiten var Finnish Bo Ssäm, som ni kan se på bilden ovan. En rätt som bestod av 48h rökt griskött, smått tillbehör och allt i ett salladsblad. Vi hade alla rätt så delade åsikter om rätten, min bror bl.a. tyckte verkligen inte om rätten, medan pappa igen gillade röksmaken i köttet. Bäst skulle jag beskriva den som en "salladstaco med rivet kött där i".

Rätten fick i medeltal 2,7/5 av oss!

Nästa stopp var det jag var nog varit mest förväntansfull över, Rafaels Steakhouse. Hade kollat in rätten innan och tyckt den sett himmelskt god ut! Rätten bestod av marmorbiff på en skiva bröd med örter samt wasabi majonäs därtill, och levde nog upp till mina förväntningar och var i sig en väldigt god rätt och snyggt upplagd.

Rätten fick i medeltal 3,71 / 5 av oss.

Sista stoppet på vår smakuresa var Haikko, ett ställe vi inte hade några tankar om innan egentligen utan bara ville pröva på av nyfikenhet och mina föräldrars historia med stället (var faktiskt här de träffades då pappa jobbade som kock och mamma i receptionen) och WAU dessa rätter var helt otroliga!!

Vi beställde in två av rätterna, Lamm huvudrätten och Lakrits, Kinuski, Hallon efterrätten. Kött rätten var alldeles otroligt god och hade lätt kunnat beställa in några tallrikar till. Köttet var perfekt stekt och alla komponenter passade väldigt bra in!

Rätten fick i medeltal 3,95 / 5 av oss.

Efterrätten var nog ett måste för oss då min och Jonathans gemensamma kompis har skapat rätten. Jag är vanligtvis inte den som gillar efterrätter och beställer alla dar i veckan hellre in något saltigt, men åhh så gott detta var! En blandning av kinuski "pudding", lakrits-crumble och hallonsås som bara smalt i munnen, verkligen bra jobbat Tumppi!!

Rätten fick i medeltal 4,66 / 5 av oss!

Efter middagen där gick pappa ner i köket för att hälsa på en bekant som jobbar där och han hade då även förmedlat våra åsikter till kocken, roligt att kunna ge personlig respons då man verkligen är nöjd med något!

Har ni planerat göra denna runda (som består av såå många fler ställen än vad vi besökte) så rekommenderar jag verkligen att ni gör den! Om inte detta år så nästa. Man får pröva på roliga kombinationer och är en rolig grej att göra med familjen, ens vänner eller varför inte helt själv!

Kram<3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229