Oreo Cupcakes


Bestämde mig lite spontant igår för att ta och baka något och då jag för en tid sedan fått syn på Mathilda Lundqvists Youtube video där hon gjorde dessa Oreocupcakes så bestämde jag mig för att pröva. Allt du behöver är:

50g Smör

2 ägg

2,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver1. Satte ugnen färdigt på 200 grader innan jag gjorde något annat och även cupcake formarna placerade jag ut färdigt för att underlätta bakandet. Fick sist och slutligen ihop till 15 st!

2. Sedan var det dags att lägga (nästan) alla torra ingredienser, kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke och sedan blanda om allt ordentligt.3. Steg tre är att blanda socker och ägg fluffigt. Det blev verkligen bra konsistens då ja vispade en lite längre stund och verkligen gjorde blandningen pösig. Slutresultatet blir helt klart bäst så!4. Då jag har ägg och socker blandningen, torra ingredienserna och även smöret jag smälte i micron och blandade ihop med mjölken så hällde jag stegvis allt in i bunken med ägg och sockerblandningen och rörde om med en slickepott tills smeten hade jämn konsistens och såg fint brun ut.5. I sitt recept hade Mathilda lagt ner oreokex i bottnen av cupcake formarna men jag skippade det och lade endast i smeten och satte sedan in dem i ugnen där de fick grädda i ca 10 min, men beroende på hur mycket smet ni har i formen så kommer de vara olika tid så håll koll. 

6. Då cupcakesen var klara så satte jag dem och svalna på en handduk och gjorde sedan oreofrosting som jag lade på (jag gjorde endast halvsats men receptet är på helsats). Till den behöver ni: Endast kexen (inte fyllningen) från 10 oreokex, 4,5 dl vispgrädde, 1,5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 150g färskost. Börja med att krossa oreokexen till små smulor och vispa sedan ihop färskost och florsocker ordentligt och lägg även i vaniljsocker. Häll sedan i (ovispad) grädde och vispa ihop allt till en konsistens som går att spritsa. Sist häller du även i kexen och vispar om ytterligare lite så allt blandas ihop.

7. Spritsa sedan på önskad mängd på dina cupcakes och NJUT 😍


Gillar

Kommentarer

Annasalminen
Annasalminen,
Men mums vad gott!! 😊nouw.com/annasalminen
stylia
stylia,
Joo guud det var de verkligen!! Kram<3nouw.com/stylia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229