ÖNSKEINLÄGG - SMINKRUTIN

Hej på er!

Något jag alltid varit väldigt intresserad av är just smink och kanske varit ännu mer intresserad förr än idag, men fortfarande roligt att pröva på nya produkter och göra sig lite extra fin. Dock är det otroligt bra med sminkfria dagar också, något jag märkt på min hy då dessa dagar äger rum. Då vi var på resa bl.a. så gick jag hela dagarna utan smink och bar på kvällen endast solpuder, lite CC-cream och ögonsmink, något som fick min hy att må såå bra!

Då jag ska börja sminka mig så drar jag oftast igång med ansiktskräm, har ingen bild på den, men använder mig av Lumene Intense Hydration och då jag låtit den torka en stund så kan jag dra igång med sminket. Tycker det är viktigt att börja med en bas som gör att huden mår bra trots att man ibland bär mycket smink. Tycker även att sminket sitter bättre och håller längre.

Härnäst så lägger jag basen. Här är några av alternativen som jag använder, både foundations och concealers. Mina två favorit foundations är Maybelline FITme och Essence #instaperfect, två i helt olik prisklass men som enligt mig fungerar super som kombination tillsammans. Har dem i en aning ljusare nyanser också då jag inte mer har lika mycket av min färg från resan kvar, men älskar att blanda och skapa den perfekta nyansen.

Då jag fotade detta inlägg så hade min CC-cream från Lumene tagit slut och hade inte hunnit köpa ny, men även den använder jag ofta till bl.a. skolan då den inte är så täckande och då i kombination med någon av mina concealers jag älskar. Båda kommer från Maybelline och använder dem lika effektivt, FITme och Instant anti age eraser. Dessa och även min foundation applicerar jag med en fuktig Beauty blender, något jag tycker ger bäst resultat.

Då basen är fixad så går jag vidare till ögonbryn, bronser och puder, lite finishing touches helt enkelt. Ögonbrynen fixar jag alltid, t.o.m då jag går utan smink, mest för att jag inte har så hemskt mörka ögonbryn, något jag tycker passar mig bättre. Förr var det mycket för att täcka mitt ärr, men nu har jag faktiskt börja gilla det, gör en mer originell då jag nog aldrig kommer träffa någon med exakt samma. Till mina bryn använder jag antingen Kicks egen Powder brows penna eller Makeup Revolution Focus & Fix set. Båda bra och väldigt billiga.

Mina två bronzers jag använder kommer ifrån Rimmel respektive The Balm och båda ger ett så himla fint glow och mer "kontraster" i ansiktet, något jag inte kan leva utan!! Puder igen är något nytt jag börjat använda under ögonen, på näsan och på hakan samt endast funnits i min sminkväska ca halvt år och innan det aldrig använt. Är nog för mig den mest onödiga produkten i sminkväskan men vid utgång kan jag vilja se till att allt sitter lite extra bra, något det verkligen gör med Urban Decay ; Ultra Definition Pressed powder, såå bra och värt pengarna!!

Nu kommer vi till ögonen, min favoritdel då jag ska sminka mig. Här tycker jag det är bra att satsa ifall man vill få det riktigt snyggt. Mina två favoritpaletter jag använder är Naked Heat och Anastasia Modern Renaissance. Har även palett från Revolution och andra lite billigare märken, men för bästa kvalitet så rekommenderar jag nog att spendera några extra slantar.

Då jag har blå/grå ögon så lönar det sig för mig att använda röd/orange/bruna toner på ögonen för att få dem att se bäst ut, så det har jag alltid kört på. Gröna ögon kommer fram bäst i röda och lila toner eftersom de är gröna färgens kontrast och bruna ögon framhävs bäst med kalla toner. Såklart får man göra som man vill, men detta är väl någonslags riktlinje.

Efter ögonskugga så avslutar jag med mascara, vill jag ha en otroligt naturlig look så kör jag på min Urban Decay Perversion som är himla naturlig men såå svår att tvätta bort och kanske inte den mest "hållbara". Favoriten som jag använt i närmare 4 år är Loreal Telescopic Extra black. Denna har väldigt "vattnig" formula men gör ens ögonfransar såå fina och långa och håller himla bra, recommend recommend!

Och voila, min vardagslook är klar. Kör på ungefär samma då jag ska ut, men kan då tillägga lösögonfransar, mörkare ögonskugga eller med bronser. Hoppas ni gillade mitt upplägg och att ni fick tips på nya produkter att pröva på.

Kram<3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229