ÖNSKEINLÄGG - MIN FRAMTID

Framtidsplaner: Vad du skulle vilja jobba med? Var skulle du helst bo, vilken del av landet och är det stan/landet? Vad vill du göra när du blir klar med studierna? Vill du resa?

Som bäst så studerar jag ekonomi och bor i Åbo centrum i en 2a på 47 kvadrat som sambo. Har trivats helt okej här men är nog inte min favoritstad, något som alltid ligger i bakhuvudet. Mina framtidsplaner är otroligt osäkra som bäst och går dagligen och funderar på om jag verkligen är på rätt utbildning, vad jag vill göra som stor och ifall jag bara borde ta lite tid och fundera. Planer på praktik utomlands växer och hopp om att få göra annat än sitta fast i skolbänken lockar inför nästa höst och som det ser ut nu så kommer nog inte hela nästa år spenderas här, det tror jag jag nästan kan säga med 100% säkerhet.

Men sen då, då jag blir klar från studerandet (om 1 år ifall jag bara tar kandin och 3 ifall jag gör magistern) så kommer jag nog vilja bo utomlands ett tag. Vi har båda pratat med Jonathan rätt så mycket om att minst 1 år (helst fler) försöka söka jobb i för oss båda ett helt nytt land, Canada är ett ställe vi båda som bäst är väldigt intresserade av, men även länder som England, Tyskland och Sverige lockar oss. Skulle helt enkelt söka jobb inom vår utbildning och en mysig lägenhet och se något annat innan man sedan "settle down". Ingendera vill riktigt börja leva "hemmalivet" än och vet att vi skulle komma hem med snäppet intressantare CV och massa lärdomar och erfarenheter i kappsäcken. Är lätt då man inte har barn, så varför inte liksom tänker vi?

Då man väl bott utomlands en tid och sen kanske bott något år på annat håll kan jag nog se mig själv flytta tillbaka till hemstaden, det är nog här jag skulle vilja bo i framtiden. All släkt samt vänner finns här och skulle inte vilja bo hela mitt liv på ett ställe långt ifrån allt de bekanta. Kan se mig själv gifta mig, ett stort bröllop med massa vänner och fina tal och så småningom börja fundera på barnfrågan och hoppeligen nu även ha möjlighet att bo i ett fint hus i/lite utanför stan. Jag har aldrig riktigt varit ett så stort fan av landet, men never say never. Dock vill jag inte att långa bussresor till och från skolan samt beroendet av bilskjuts till hobbyer ska prägla mina barns liv, så på så sätt skulle nog ett hus lite utanför stan men med gångdistans vara det absolut bästa. Det man själv är van vid från sin egen uppväxt helt enkelt.

På jobbfronten så ser jag nog min själv jobba i Helsingfors området i framtiden, inom mitt yrke tror jag att jag har mer möjligheter i huvudstaden och skulle gärna se att man kan klättra i sin karriär och inte jobba på samma ställe och position resten av livet, något jag tror är lättare i Helsingfors. Jobb inom kommunikation, marknadsföring och PR är något som bäst intresserar mig, men tankarna dras även till att fortsätta utbilda mig och bli låg-/högstadie lärare eller kanske jobba som kurator. Alltid älskat att jobba med barn så denna möjlighet är inte något jag kommer stänga ut. Som bäst hoppas jag nog mest på ett jobb jag trivs bra på, vilket för mig är A och O samt att man kan leva med en så pass bra inkomst att pengar inte är ett problem i framtiden så man har över till resor och annat kul.

Jag är som jag redan innan sagt en person som inte gillar att stressa allt för mycket inför framtiden då man faktiskt aldrig vet vad som kommer hända och vilka möjligheter som kommer komma ens väg. Jag hoppas såklart på att det är jag och Jonathan som kommer bli gamla tillsammans och ser verkligen fram emot en framtid tillsammans. Jag hoppas såklart även på mycket fina vänskapsrelationer och en bra familjerelation samt att man lever det bästa liv man kunnat önska sig!

Som bäst ser jag på min framtid med bred syn och då såklart resa, drömjobb, giftemål, barn och hus är målet så vet jag att mycket kommer hända innan och mellan dessa "mål" och jag väntar med spänning på att få se hur min framtid ser ut! Hoppas ni alla njuter av nuet och inte stressar för mycket, allting händer i sinnomtid och hur rolig är inte vägen?

Kram<3

Gillar

Kommentarer

johannaalexiaa
johannaalexiaa,
Jätte intressant inlägg speciellt då jag kan relatera 100%!!😍✋🏼nouw.com/johannaalexiaa
stylia
stylia,
Tusentack💕Känns skönt att man inte ensam i sina tankeställningar☺️nouw.com/stylia
Claudiarelander
Claudiarelander,
så kiva inlägg😍🙌🏻 All in all gillar ja de nya me tema inlägg på onsdagar👌🏼nouw.com/claudiarelander
stylia
stylia,
taack bästa du💕nouw.com/stylia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229